Zvyseny CPU load pri Fast track pro oproti onboard zvukovke

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
k1d_O

Zvyseny CPU load pri Fast track pro oproti onboard zvukovke

Příspěvek od k1d_O »

Dobry den, mam problem s CPU load. Ked pouzivam onboard zvukovku cez Asio 4All, pri jednej skladbe sa mi cpu load pohybuje okolo 40%. Vsetko bezi bez problemov. Ak vsak zapojim M audio fast track pro, pri rovnakej velkosti bufferu mi vyskoci cpu na 100,120% a zvuk je neznesitelny. Na fast track pro mam stiahnuty najnovsi driver. Nechapem to som zufaly,,,prosim pomozte. Moj konfig:Ableton live 8.3.3, m audio fast track pro, notebook:intel pentium b 960 2,2 ghz, ram 4gb, hdd 500 gb, os: windows 7 professional SP1 ...

edit: problem s hroznym sumom sa vyskytol este pri jednej piesni ,,, skusal som nastavit buffer na m audio na maximum, problem zmizol ... nechapem vsak pretoze pri tejto piesni sa mi cpu pohybuje okolo 30% co by ziadne zvukove problemy nemalo sposobovat ... taketo nastavenie buffera mi nevyhovuje pretoze nazivo pouzivam aj midi kontroler a s takouto latenciou je to neuskutocnitelne ,,, skusal som prechadzat rozne fora a nic...

edit2: zaujimavy objav---ked nastane zvukovy problem a zmenim I/O sample rate(zo 44 100 na 48 000 a naopak) , problem je odstraneny,,vsetko ide ako ma ,,, teraz si vsak neviem predstavit ze na koncerte pri kazdej pesnicke budem menit tento parameter,,,snad vas to navedie blizsie k riesniu mojho problemu.dakujem
Naposledy upravil(a) wikxzen dne 29.07.2012 13:02, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Příspěvky sloučeny do jednoho. Pro doplnění dalších poznámek a opravy příspěvku používej tlačítko "Upravit"!
k1d_O

Re: Zvyseny CPU load pri Fast track pro oproti onboard zvuko

Příspěvek od k1d_O »

Ok , problem vyrieseny :) Snad vas moj monolog neotravil, pre ludi, ktorych by nahodou trapil rovnaky problem, treba nastavit m audio asio na tieto parametre : sample rate 48 khz, sample depth 24 bitov ,,, snad vam to pomoze , pekny den
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Mhm....že by měli až takhle blbě napsaný ovladač, který by smysluplně fungoval jen na 48kHz samplovačce? To se mi nějak nezdá.....nepíšeš s jakým driverem ty M-audio zvukovku provozuješ (ano - "nejnovější" je jen část informace, chybí tu TYP ovladače).

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Zkoušel jsi nainstalovat novější ovladače od USB/chipsetu?
k1d_O

Příspěvek od k1d_O »

a je to tu spat,,,cize problem nevyrieseny :/ idem skusit tie ovladace ...dik za odpoved
k1d_O

Příspěvek od k1d_O »

ovladace preinstalovane, nepomohlo :/
k1d_O

Příspěvek od k1d_O »

pavlii píše:Mhm....že by měli až takhle blbě napsaný ovladač, který by smysluplně fungoval jen na 48kHz samplovačce? To se mi nějak nezdá.....nepíšeš s jakým driverem ty M-audio zvukovku provozuješ (ano - "nejnovější" je jen část informace, chybí tu TYP ovladače).

P.
no co sa tyka ovladaca, stiahol som ho z oficialnej stranky m audio, presne na moj windows 7 professional, sp 1 64 bit ... je este nejaka ina moznost , respektivre iny ovladac ktory by som mohol pouzit ?
k1d_O

Příspěvek od k1d_O »

Po celom dni studia roznych for som na nic mudre neprisiel ... problem je coraz vacsi, pretoze hluk sa mi objavuje aj v strede piesne(dokonca aj pri vyuziti CPU od 0 do 3% rpi prehravani wav),,,o tyzden hrame koncert a ja si neviem predstavit co by sa stalo kebyze mi tento hluk prerusi koncert,,, velmi vas prosim skuste mi poradit. ja uz som v koncoch.dakujem pekne
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

to, o cem psal teorge, jsi zkousel?
zkousels jiny (kratsi, kvalitnejsi) USB kabel?
ma ten notebook nejaky slot (ExpressCard), ve kterem by se dal zkusit jiny USB radic?
k1d_O

Příspěvek od k1d_O »

ano ovladace na usb,chipset a card reader som nainstaloval najnovsie dostupne. kratsi kabel som neskusal, v podstate ma ani nenapadla takato vec,,,, ak vsak pojdem kupovat novy(kratsi, kvalitnejsi) myslite ze to pomoze? a aky konkretne si mam vyberat ? ma to nejake parametre, ked je lepsi ? co sa tyka express card slotu tak mam tu citacku kariet no neviem ako na to s usb a adapter z karty na usb hub nemam ... co sa tyka vsetkych portov na mojom notebooku, tu je zoznam:
3x USB 2.0 (1x eSATA)
1x HDMI
1x VGA
1x slúchadlá
1x mikrofón
1x RJ-45
1x Čítačka pamäťových kariet 6v1 (SD/SDHC/MMC/MS/MS pre/xD)
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Bavíme se o běžném přehrávání z Windows? Čili programy typu přehrávač multimédií a podobně? Jo už to vidím - Ableton. Nastavený ovladač M-audio ASIO máš? A M-audio není doufám nastavená jako systémová zvukovka?

P.

k1d_O

Příspěvek od k1d_O »

Ano pouzivam M audio asio driver,,,posledny najaktualnejsi stiahnuty priamo zo stranky, presne pre moj typ OS(windows 7, sp 1,64 bit)...fast track pro nemam nastaveny ako default device,,,pouzivam ho vylucne na ableton
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Mhm... asi bych zkusil i M-audio support, ale s tímhle chováním jsem se ještě nesetkal.

P.

Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

s tim kabelem je to jen takova okrajova moznost, stacilo by asi proste asi zkusit jiny (od tidkarny, od skeneru ... a tak dale).

jeste je tu dalsi vec, co by stala za to. stahni si process explorer ze sysinternals http://technet.microsoft.com/en-us/sysi ... s/bb896653 a zkus odchytit to, co zpusobuje to vytizeni procesoru (pri trose stesti by to mohlo byt videt).

pripadne zkus jeste asio4all nastavit na tu m-audio zvukovku.

pak si jeste projdi vsechny spustene programy sluzby, a posud, jestli je nutne je mit spustene (myslim ruzne messengery, demony, webove sluzby...).

a mozna nebude od veci projit oficialni forum, jestli nekdo neresi podobny problem. http://forums.m-audio.com/forumdisplay. ... dio-Series
k1d_O

Příspěvek od k1d_O »

Paris píše:s tim kabelem je to jen takova okrajova moznost, stacilo by asi proste asi zkusit jiny (od tidkarny, od skeneru ... a tak dale).

jeste je tu dalsi vec, co by stala za to. stahni si process explorer ze sysinternals http://technet.microsoft.com/en-us/sysi ... s/bb896653 a zkus odchytit to, co zpusobuje to vytizeni procesoru (pri trose stesti by to mohlo byt videt).

pripadne zkus jeste asio4all nastavit na tu m-audio zvukovku.

pak si jeste projdi vsechny spustene programy sluzby, a posud, jestli je nutne je mit spustene (myslim ruzne messengery, demony, webove sluzby...).

a mozna nebude od veci projit oficialni forum, jestli nekdo neresi podobny problem. http://forums.m-audio.com/forumdisplay. ... dio-Series
s tym kablom som to skusil, asi tri rozne som vymenil,nepomohlo to vsak. s tym vytazenim a analyzou toho ktory program to sposobuje nevidim velmi ruzovo.totiz, ked pouzivam ableton cez asio 4 all s onboard zvukovkou s podobnym problemom sa vobec nestretavam. dalsia vec je ze zalezitost s cpu load sa objavuje iba v 80% pripadov. zvysnych 20% mi zacne neznesitelny hluk(ako pri pretazeni procesora) aj pri hodnotach cpu 20,30%. cize sa mi uplne vylucuje vsetko co som zatial o tejto problematike nastudoval.

opisem taktiez dalsiu vec ktoru som si vcera vsimol : pri otvorenom sete kde mam niekolo midi kanalov, rozne pluginy som sa snazil vyexportovat jediny subor wav,aby som danu skladbu mohol pozuti v inom sete... "export" som robil pomocou resamplingu ,teda vytvoril som si audio stopu a v realnom case nahraval signal z mastru. tu som si vsimol zajimavu vec,,,,aj ked pri tomto procese nastal moj problem s hlukom a pretazenim cpu,,,vysledny wav subor bol bezchybny... mozno z toho nieco odvodite, kazdopadne nahravanie si tento problem nevsimlo.

este dodam, ze ked otvorim set pojdem v abletone do preferences, tam do karty sound a zapnem testovaci ton, hned mozem zistit ci mi v danom sete bude zvukovka robit problem, alebo nie pretoze ak ano ton je skresleny ... ak vsak prepnem sample rate na druhu ponukanu moznost, testovaci ton je v norme a vsetko ide ako ma ...

uz vazne neviem,,,fora m-audio som prestudoval,,,jeden chlapec tam riesil podobny problem,,no nakoniec dospeli k tomu ze je to problem s ktorym sa m audio stretava uz vyse roka no nevedia ho odstranit,,,preto uvazujem o vymene zvukovej karty ,popirpade o reklamacii produktu.,,,sam vsak neverim tomu ze mpoj problem uznaju ako objektivny dovod predmet vymenit ... preto sa snazim najst nejake riesenie ...

Velmi ma inac zaujala tvoja sprava ohladom toho, ze sa mam pokusit nastavit asio 4 all na moje m audio... nevedel som ze sa to da...a popravde s asio 4 all som takyto problem nemal... ak je teda nejaky sposob ako nastavit asio 4 all tak aby som cez neho isiel cez zvukovku bol by som ti velmi vdacny, ak by si mi popisal postup ... Velmi pekne vam vsetkym dakujem za reakcie ... toto forum mi zatial stale pomohlo, snad vyriesime moj problem aj tentoraz.
k1d_O

Příspěvek od k1d_O »

edit: uz som prisiel na to ako nastavit asio 4 all pre moje m audio fast track pro ... vysledok nulovy,,,stael to robi to iste
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

ASIO4ALL standardně do sebe zařadí všechny zvukovky (alespoň pokud jsem si vždycky všiml) a je možné v jeho ovládacím panelu libovolné z nich vypnout/zapnout - ve smyslu toho, zdali budou v rámci ASIO4ALL obsluhovány nebo ne).

EDIT: ahha.... :-( no tak to pak asi fakt jiná karta (s odvoláním na tu informaci z diskusního fóra M-audio)...skoro to vypadá na charakter problémů u FW zvukovek při určité nekompatibilitě s chipsety FW řadičů (byť jsem tohle u USB nikdy nezaznamenal).

P.

k1d_O

Příspěvek od k1d_O »

skusil som sa s tym este pohrat,,, nechal som to na asiu 4 all ... sample rate mam na 48 000, bit depth 16 a zaskrtol som v asiu policko always resample 44100<->48000 ... buffer siye mam 512 ...zatial to ide bez problemov aj pri samploch s ktorymi som mal problem ,,, snad to vydrzi a nie je to len falosna nadej ,,, aj tak dakujem velmi pekne vsetkym ;)
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“