Zvukovka a MIDI kontroler

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
Psychopat

Zvukovka a MIDI kontroler

Příspěvek od Psychopat »

Zdravim, chtel jsem si koupit zvukovku ESI Juli@ (Po nacteni ruznych for a recenzi apod). Ale dostupnost teto karty neni uz moc dobra. Tak jsem se chtel zeptat, jestli se da sehnatdo cca 4000kc zvukovka, ktera by byla srovnatelna s Julii.

Druha otazka je jestli tu zde na foru ma nekdo zkusenosti s MIDI kontrolerem WORLDE Panda 200? Nedela to poc hluk? jaka je odezva?

PRedem diky za odpoved
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Zvukovka a MIDI kontroler

Příspěvek od pavlii »

No asi jedině stará dobrá M-audio Audiophile2496.

S kontrolerem Panda zkušenosti nemám.

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

Psychopat píše:Tak jsem se chtel zeptat, jestli se da sehnatdo cca 4000kc zvukovka, ktera by byla srovnatelna s Julii.
http://www.creative.com/emu/products/di ... iosystems/ (podival bych se na 1212, ale dostupnost bude asi taky srovnatelna s Julii ...)
Psychopat

Příspěvek od Psychopat »

pavlii píše:No asi jedině stará dobrá M-audio Audiophile2496.
Ta vypada dobre, a da se sehnat uz celkem levne :)
Paris píše: http://www.creative.com/emu/products/di ... iosystems/ (podival bych se na 1212, ale dostupnost bude asi taky srovnatelna s Julii ...)
Bohuzel ano, dival jsem se a na jednom obchodu sem ji sice nasel ale mizerna dostupnost

Tak ma jeste nekdo nejaky navrh???
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

Psychopat píše:na jednom obchodu sem ji sice nasel ale mizerna dostupnost
zkus Audiopro, meli by mit vsechny (0404, 1212 i 1616).

(edit: sehnat Julii by taky nakonec nemel byt tak velky problem...)
Psychopat

Příspěvek od Psychopat »

Tak jsou porad par obchodu kde ji maj, ted sem se na to dival, dokonce ji zas zaradili do prodeje na muziker.cz ktery ted otevreli i v ostrave tak to uz nemam tak daleko. V tomto ohledu jsem trochu povercivy, protoze kvuli reklamace chci prodejnu nekde dostupnou od domova
daimondia

Příspěvek od daimondia »

Ja mám julii a jsem s ní spokojenej, ale je to fakt stará karta a je si třeba pro nahrávání kytary koupit mikrofoní předzesilovač (julia3500+předzesilovač studio projects další 3000) mně to tenkrát dost naštvalo dneska bych už šel jinou cestou.
Třeba fire wire karty. záleží na co tu kartu chceš. Ale od toho jsou tady na toto téma zkušenější.
BudWiseProductions
Bandzone: http://bandzone.cz/budwise

Příspěvek od BudWiseProductions »

Cau mam Worlde Panda 25, a je to parada, ma pady na bici, v pohode klavesy a knoby ktery krasne pouzivam na syntetizerech... sem nejvic spokojenej :)
Psychopat

Příspěvek od Psychopat »

Diky vsem, mnel bych tu jeste jeden problem, u PC mam pasivni repro, pripojene na provizorni zesilovac z ktereho vede jediny kapel s 3.5mm jackem, a nevim jestli stacim koupit se zvukovkou hned i novy zesilovac. Otazka zni, jak bych mnel ja Julii pripojit tento zesilovac?
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Výstup z Julie je buď přes TRS nebo RCA konektory. Z nich vyvedeš signál do zesilovače. Konkrétnější odpověď ti asi nelze dát, zejména když nezmiňuješ konkrétní zesilovač.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Psychopat

Příspěvek od Psychopat »

Hele je mi skoro hanba rikat co to je za zesilovac :D je to zesilovac z 2.1 repro od geniusu, z ktereho je proste vyvod samec 3.5mm jack, takze staci kdyz si koupim cinch-jack kabel? neco jako tohle http://www.czc.cz/premiumcord-jack-3-5m ... 2o8pacvoq3
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Jo.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Psychopat

Příspěvek od Psychopat »

Posledni otazka, neznate nejaky kvalitnejsi kabel, tenhle nevypada moc duveryhodne
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Tyhle kabely budou vypadat všechny stejně.

PetrPeter 1975 - 2008
Psychopat

Příspěvek od Psychopat »

Tak kartu mam konecne doma, ale nevim si rady s nastavenim, v FLku jsem si dal at mi hraje na asio2.0-esi julia a nehraje to, a kdyz jesem dal obecne asio4all v2.10 tak ma to celkem velkou latenci okolo 20ms a navic nestiha jak onboard karta, kdyz mam dost nastroju a ktomu efekty tak to obcas "lupe". nevite nekdo jak to nastavit aby to hralo dobre?
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

Psychopat píše:v FLku jsem si dal at mi hraje na asio2.0-esi julia a nehraje to
"nehraje to" znamena presne co? kam pripojujes bedny/zesilovac/sluchatka? jak mas kartu otocenou? jakyma kabelama a co mas na ni pripojeny? v tech EWDM driverech se neda neco prenastavit? a v tom asio4all mas nastavenou tu julii?
Psychopat

Příspěvek od Psychopat »

Mam to spojene oprickym kabelem do recevieru. nehraje to, znamena ze na grafu v fl mi ukazuje ze to hrat ma ale z beden mi nic nehraje. Az kdyz dam asio4all v2 tak jsem si konecne nastavil aby mi to hralo, ale jede mi to tak pod 24ms (1024 samplu) coz se mi zda celkem vysoke cislo na tuto kartu (esi juli@)
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

aha. ted nemam moc casu to zkoumat detailne, ale nemohl bys zkusit:
1) propojit to do receiveru analogove a zkusit to tak? (cinchova strana by k tomu ucelu mohla byt vhodnejsi, takovy kabel urcite budes mit.)
2) pri spojeni optikou zkusit zmenit samplovaci frekvenci a bitovou hloubku? (treba na beznych 48kHz/16bit. receiver se nemusi umet vyporadat uplne s vsim, co mu posles.)
Psychopat

Příspěvek od Psychopat »

ok vyzkousim, diky za rady ;)
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“