Vaše adaptéry a krabičky
Pravidla fóra
Re: Vaše adaptéry a krabičky
to cherreda : díky za pomoc. Odbočku z jiného adadteru mám, ale dělá to bordel. Zatím použiju baterku /dle info z fora to moc nežere a vydrží rok, je to na JUMP/. Jinak moc toho nemám, ale je to složitější /alespoň pro mě, který elektrice nehoví/. VH relief 9 - musí mít vlastní zdroj, Ibanez stereo chorus - stařeček bručel se vším než jsem našel jeden,Michalík WAh - mam předělanou koncovku na jacka, tady mám tu rozdvojku tak to LPB-1 s ním zkusím - dnes mi má přijít.
Vadrží ti rok jenom tehdy, když z toho boosteru budež vytahovat vstupní kabel, jinak můžeš mít taky po týdnu po baterce.
Tak mi od pana Smrčky přišel zdroj 4x10V, všechno v naprostém pořádku přesně tak, jak sme se po mailu domluvili, ale chtěl bych jednu koncovku předělat na malej Jack. Jak moc "elektrikářsky" složitá je to operace a jde to? Díky 
Zdar,
na poli gitarových efektov som nováčik, tak poprosím trochu trpezliovosti s mojimi hlúpymi dotazmi.
Kúpils som si efekt Boss BD2. Keď ho napájam stabilizovaným adaptérom http://www.ges.cz/cz/mw-3k10gs-GES07507 ... listType=1, tak v pozadí počujem rušnie. Podľa mňa môže byť spôsobené nejakými signálmi, ktoré sa šíria v sieti. S baterkou tento problém nemám.
Je problém v tom, že nemám "značkový" adaptér, ktorý je určený na napájenie efektov? Majú tieto adaptéry nejaký filter na parazitné signály zo siete? Proste rád by som zistil, či má zmysel kupovať nejaký iný adaptér.
Za reakcie ďakujem
na poli gitarových efektov som nováčik, tak poprosím trochu trpezliovosti s mojimi hlúpymi dotazmi.
Kúpils som si efekt Boss BD2. Keď ho napájam stabilizovaným adaptérom http://www.ges.cz/cz/mw-3k10gs-GES07507 ... listType=1, tak v pozadí počujem rušnie. Podľa mňa môže byť spôsobené nejakými signálmi, ktoré sa šíria v sieti. S baterkou tento problém nemám.
Je problém v tom, že nemám "značkový" adaptér, ktorý je určený na napájenie efektov? Majú tieto adaptéry nejaký filter na parazitné signály zo siete? Proste rád by som zistil, či má zmysel kupovať nejaký iný adaptér.
Za reakcie ďakujem
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Spíš bude problém právě v elektrické síti. Zkus to zapojit do jiné zásuvky, nebo třeba i v jiném domě (třeba u kamaráda).julo píše:Zdar,
Za reakcie ďakujem
Hraju na kytary a mašinky
Tak skúsil som iné zásuvky, ale nič sa nezmenilo.rotten77 píše:Spíš bude problém právě v elektrické síti. Zkus to zapojit do jiné zásuvky, nebo třeba i v jiném domě (třeba u kamaráda).julo píše:Zdar,
Za reakcie ďakujem
Ale aj keby bol problém v sieti, neexistujú zdroje, ktoré môžu tieto signály odfiltrovať?
Nemôže byť aj problém v tom, že zdroj je spínací?
Zdar, pravděpodobně jsi "trefil hřebík na hlavičku", je-li ten Tvůj adapter spínaný zdroj, nehodí se pro napájení akustických zařízení a zejména ne pro napájení krabiček připojených k citlivému vstupu kytarového zesilovače. Subharmonické spínacího kmitočtu, které jsou slyšitelné lze těžko odstranit filtry. Použij klasický adapter s trafem, diodovým můstkem a elektrolytickým kondem jako filtrem a máš po starosti (dokud ovšem nějakým "vtipným" zapojením nevytvoříš zemní smyčku). Spínané adaptery jsou vhodné např. pro napájení kancelářských zařízení (tiskárny, skenery apod.) pro audio nebrat.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
Nesouhlas. Většina běžných v současnosti prodávaných zdrojů pro napájení kytarových krabiček jsou spínané zdroje.
no ale ty budou mít filtry aby odstranily frekvence co by mohli dělat bordel . Univerzální zdroje to tam mít asi nebudou .
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso

Takze vyssie uvedeny zdroj som vymenil za klasicky adapter http://www.gme.cz/napajeci-adaptery-sit ... -p751-040/ a vsetko je v poriadku. Pri velmi vysokom gain-e pocut trochu nejaky sum, ale je to minimalne a vobec to nevadi pri hrani.Tube Guru píše:Zdar, pravděpodobně jsi "trefil hřebík na hlavičku", je-li ten Tvůj adapter spínaný zdroj, nehodí se pro napájení akustických zařízení a zejména ne pro napájení krabiček připojených k citlivému vstupu kytarového zesilovače. Subharmonické spínacího kmitočtu, které jsou slyšitelné lze těžko odstranit filtry. Použij klasický adapter s trafem, diodovým můstkem a elektrolytickým kondem jako filtrem a máš po starosti (dokud ovšem nějakým "vtipným" zapojením nevytvoříš zemní smyčku). Spínané adaptery jsou vhodné např. pro napájení kancelářských zařízení (tiskárny, skenery apod.) pro audio nebrat.
Přátelé asi se na mě trochu pozapomnělo nebo byl můj dotaz příšliš připitomělej
... ale já stále řešim problém, jestli se na multizdroji od pana Smrčky dá předělat jedna koncovka na malej Jack anebo existují nějaký redukce. Trochu sem obměnil krabičky a ted potřebuju napájení s malym Jackem. Díky za pomoc
Zdroj k efektu
Zdravím,
mám takový malý dotaz. Potřebuji urgentně nový zdroj k lampovému efektu. 240V -> 22V/1.1A, protože mi odešel stávajíci - nebo odchází - po cca 20minutách hraní začne dokola zapínat vypínat. Po vychladnutí zase trochu funguje. Protože to ale potřebuji VELMI urgentně a nový zdroj by mi sice vyměnili (efekt je ještě v záruce), ale minimálně až tak za tři neděle a více, tak chci objednat zdroj, ale zdroj k Notebooku, který dává potřebných 22V i potřebný výkon. Na nic rychlejšího jsem momentálně nepřišel. Jde ten zdroj použít? Není tam nějaké rušení a podobné věci? Zkoušel to někdo? Jde mi prostě jen o to, abych nevyhodil 600,- pro nic za nic (pravda - zůstane mi zdroj
, pokud tu někdo již má zkušenost. Nebo má někdo jiný nápad? Díky. Jo ten zdroj je toto: http://www.alza.cz/omega-ozu90w-univers ... 173378.htm
mám takový malý dotaz. Potřebuji urgentně nový zdroj k lampovému efektu. 240V -> 22V/1.1A, protože mi odešel stávajíci - nebo odchází - po cca 20minutách hraní začne dokola zapínat vypínat. Po vychladnutí zase trochu funguje. Protože to ale potřebuji VELMI urgentně a nový zdroj by mi sice vyměnili (efekt je ještě v záruce), ale minimálně až tak za tři neděle a více, tak chci objednat zdroj, ale zdroj k Notebooku, který dává potřebných 22V i potřebný výkon. Na nic rychlejšího jsem momentálně nepřišel. Jde ten zdroj použít? Není tam nějaké rušení a podobné věci? Zkoušel to někdo? Jde mi prostě jen o to, abych nevyhodil 600,- pro nic za nic (pravda - zůstane mi zdroj
Naposledy upravil(a) wikxzen dne 14.08.2012 18:24, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Přesunuto do tématu o adaptérech.
Důvod: Přesunuto do tématu o adaptérech.
Mně dělal notesový zdroj (starší Toshiba) neuvěřitelný bzukot, ale může to být u každého typu jinak.
Tak moje adaptéry a krabičky? Boss DS-1 na baterky a 100% spokojenost
...
Kytary: Ibanez RGDIX6PB Iron Label, Squier Bullet Mustang HH
Komba/Zesíky: Mooer GE200, Blackstar ID:CORE 40H, Blackstar FLY-3
Komba/Zesíky: Mooer GE200, Blackstar ID:CORE 40H, Blackstar FLY-3
Redukce jistě existují, s největší pravděpodobností ale, v čínské kvalitě. Na Tvém místě bych vyměnil rovnou konektor na krabičce, i na kabelu, za dva protikusy, od jednoho výrobce. Tipuju, že to nebudou extrémně kvalitní jacky, a tak se snadno může stát, že to bude mít kontakt jen v nějaký polozeTadesco píše:Přátelé asi se na mě trochu pozapomnělo nebo byl můj dotaz příšliš připitomělej... ale já stále řešim problém, jestli se na multizdroji od pana Smrčky dá předělat jedna koncovka na malej Jack anebo existují nějaký redukce. Trochu sem obměnil krabičky a ted potřebuju napájení s malym Jackem. Díky za pomoc
Jináč zřejmě nebude problém sehnat redukci, když víš, co potřebuješ a budeš vyhledávat pod správnými názvy. Však ikdyž budeš vědět, co hedat, pohlídej si polaritu
Předchozí radě jsem moc neporozuměl-proč měnit konektor na krabičce i kabelu? Pokud máš nějaký starší efekt s napájením na jack, tak bych dal na kabel také jack. Jestli nemáš zkušenosti s pájením, odnes to nejbližšímu zkušenému opraváři elektro v okolí a on ti to na počkání udělá, pro Tebe asi nej řešení. Cenu tipuji tak na 2-3 piva 
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
Snad to tu už někde není. Dám sem 2 tabulky s přehledem odběru proudu podle efektu. Snadněji se pak hledá vhodný adaptér
.
http://www.mrjackguitars.com/media/powe ... mption.pdf
http://stinkfoot.se/power-list
http://www.mrjackguitars.com/media/powe ... mption.pdf
http://stinkfoot.se/power-list
-
countryrock
1. Smrčka analog chorus TB polarita - uvnitř + venku
Smrčka overdrive TB - má vl. zdroj od p.Smrčky AC 15V
Smrčka driver T613 TB polarita -uvnitř + venku
2. DC Dunlop Brick
3. viz 1.
4. nešumí
Smrčka overdrive TB - má vl. zdroj od p.Smrčky AC 15V
Smrčka driver T613 TB polarita -uvnitř + venku
2. DC Dunlop Brick
3. viz 1.
4. nešumí
Fender stratocaster Deluxe, kombo Peavey classic, Laney LC15 nebo Roland cube 40XL, Smrčka analog chorus TB, Smrčka overdrive TB, Smrčka driver T613 TB
Jen se chci zeptat- když budu mít 9V zdroj třeba s 200mA tak k němu připojím tenhle kabel http://kytary.cz/warwick-rcl-30600-dc-5/HN115340/ a na konce toho "rozbočovacího kabelu" připojím Bad Monkey, Danelectro distortion a flanger tak by to mělo v pohodě fungovat, že? Jde mi spíš o to, jestli je to správný typ kabelu než o to, jestli to zvládne ten zdroj
.
Díky
Díky
spravny kabel to je...ted jeste otazka jestli vsechny krabicky pouzivaji stejne napeti a polaritu