Namožení ruky při hraní legát?
Pravidla fóra
Namožení ruky při hraní legát?
Při intenzivním hraní legát se mi občas stane, že mi "zabrní" hmatníková ruka - vlastně ten samý pocit, když se bouchnete do brňavky. Má tady někdo podobné "zážitky"?
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Re: Namožení ruky při hraní legát?
Souvisí to se šlachama (tvrdil ortoped...). Nevím přesně, co se v ruce děje, ale rozhodně to není dobré znamení.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Díky za info. Stává se mi to jen při hraní legát, kdy se šlachy celkem dost namáhají - stačí 5 minut intenzivního hraní a už to cítím. Potom si musím dát tak 10 minutou pauzu, jinak to brní zas.
- Nero
- Rádce
Legata jsou na šlachy dost náročné, takže opatrně s tím. Nezatěžuj tolik ruce, před hraním je rozvičuj.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
No ruku mám na legata už celkem vycvičenou a začíná brnět i tehdy, když už jsem rozehraný. Celkem by mě zajímalo, jak jsou na tom vycvičení technici, kteří na pódiu hrají brutální onanie i několik desítek minut vkuse.
Teď je otázka, kde je problém - buďto v málo vytrénovaných šlachách, nebo prostě v tom, že moje šlachy mají menší výdrž...
Teď je otázka, kde je problém - buďto v málo vytrénovaných šlachách, nebo prostě v tom, že moje šlachy mají menší výdrž...
- Nero
- Rádce
Taky to může být chybnou technikou hraní těch legát - zbytečně silně a křečovitě. Pak ani rozehranost a rozcvičenost nepomůže.
PetrPeter 1975 - 2008
Křečovitě ne, ale snažím se to zahrát vždy pořádně a neošizeně.
Tak mě zas trápí karpály. Příznaky jsou přesné jako v níže v citacích.
To brnění, mravenčení, bolest a paradoxně necitlivost mi často nedovoluje udržet trsátko a mám i problémy se třeba podepsat. V noci mě budí neuvěřitelné bolesti které ustoupí, když spustím ruce z postele dolů a ty ruce prokrvím.
To brnění, mravenčení, bolest a paradoxně necitlivost mi často nedovoluje udržet trsátko a mám i problémy se třeba podepsat. V noci mě budí neuvěřitelné bolesti které ustoupí, když spustím ruce z postele dolů a ty ruce prokrvím.
Rizikové faktory syndromu karpálního tunelu
Rizikem tohoto onemocnění bývají stále se opakující pohyby ruky a prstů, k nimž dochází například při psaní na stoji, hraním na hudební nástroj, prací na pásu, atd.
Příznaky a projevy syndromu karpálního tunelu
Syndrom karpálního tunelu se nejčastěji manifestuje zpočátku brněním, mravenčením, či pálením prstů na postižené končetině (nejčastěji palce, ukazováku a prostředníku).
Poté může dojít ke ztrátě kožní citlivosti a oslabení těchto prstů, které je provázeno poměrně velkou bolestivostí. Ruka působí nešikovně a svaly předloktí ztrácí svalovou sílu a postupně ochabují.
Nepříjemné pocity se nejčastěji projevují v klidu, mnohdy nemocného budí ze spánku. Bolesti v zápěstí mohou vystřelovat až do ramenního kloubu a hlavy.
Objevuje se také otok a ztuhlost zápěstí. Nemocní mohou mít pocit oteklých prstů, i když otok není viditelný. Intenzita obtíží mnohdy kolísá, ale většinou se postupně symptomy zhoršují.