Čau, ahoj zdravím všechny,
a obracím se na Vás s prosbou. Mám takový problém. 18. 8. mám zatím největší vystoupení v mém životě. Trénuji na něj každý den. Mám správnou techniku, ale to co jsem zazpíval npř.: před týdnem nezazpívám dnes. Nejdete to. Připadám si jako by mě někdo škrtil. A to před tím nebylo. Nevíte, čím to může být. Před prázdninami jsem ale zpíval jenom tak 2 nebo 3x do týdne. Může to být tím?
Co když tak na podporu hlasivek a čistý, sytý hlas.
Předem děkuji za radu.
Ondrakuk
Problém - "přiškrcený hlas" !
Pravidla fóra
Problém - "přiškrcený hlas" !
Omlouvám se za případné chybičky 
-
Mr.Freeman
Re: Problém!
nezdá se mi , že tím že zpíváš každý den nějak unavil hlas , pokud je to už dlouhodobější , tak sis zavedl nejspíš zlozvyk "napětí v krku" to pak škrcení je hlavně ve vyšší poloze.o) dobrý je rozezpívat (já se rozezpívávám každý den na cvičení: Hlasová cvičení - secret of singing (high voice) jeffrey lee allen , kdysi tu někde na forku byl odkaz ke ztažení je to parádní rozezpívání sice teda trvá 50 minut to rozezpívání ,ale stojí to zato.
*všeobecně sytý hlas bys měl získat tak: že čím více prostoru dáš nato aby zněl vtobě zvuk , tím by to bylo mělo být barevnější ,ale na to sou techniky a ty se nezdolávají ze dne na den. - už jen tím , že budeš otvírat víc pusu a hodně artikulovat se ti víc zabarvý.
*taky občas před nemocí se ti uvolní dost krk, takže najednou se ti dobře a lehce zpívá , ale druhej den bývá fatální
*všeobecně sytý hlas bys měl získat tak: že čím více prostoru dáš nato aby zněl vtobě zvuk , tím by to bylo mělo být barevnější ,ale na to sou techniky a ty se nezdolávají ze dne na den. - už jen tím , že budeš otvírat víc pusu a hodně artikulovat se ti víc zabarvý.
*taky občas před nemocí se ti uvolní dost krk, takže najednou se ti dobře a lehce zpívá , ale druhej den bývá fatální
Sero venientibus ossa / pozdní hosti jedí kosti