Na zvuk to vliv nemá, jde jen o to, že to s desítkami ořech v dobrém stavu třeba nepřidírá, ale třeba u dvanáctek už je ten úhel poznat. No nic, nečekal jsem, že tu malým rýpnutím do gibsoního přístupu k návrhu kytary spustím na tak krátký thread tak mohutný OT, za což se omlouvám.panedge píše:woro-jakej to má vliv na zvuk,že na teleti ty struny chodí lépe?sice nevím co se děje v nultým pražci,ale můj Gibson drží ladění dobře,mechaniky fungují perfektně,nevidím problém.Navíc Gibson je Gibson,netřeba tady porovnávat nultý pražce,víš jak, tady byl dotaz na ES
Gibson ES-335
Pravidla fóra
-
woro90-1
Re: Gibson ES-335
- 60'Rock_N'_Roll
co se děje na na nultém prazci se strunou D..? neprirozeně se kriví..na mé epi se o celé 4 stupně vychyluje z roviny...a to tam neni ani tremolo a D strunu moc tedy nebenduji, kdy neni rozladěná.
sám si ríkal, ze se ti líbí kytary Gretsch...hehe
...to tě s tvojí teorií moc nepotěším...u mé oranzové "Adelaide" se D struna vychyluje o celých 11 stupnů z roviny a má navíc bigsby...
a to sem nikdy s rozladěním neměl problém..
jinak to skolnování:
sám si ríkal, ze se ti líbí kytary Gretsch...hehe
jinak to skolnování:
to snad néé..woro90-1 píše:A Parisovo rýpnutí
dobre60'Rock_N'_Roll píše:to skolnování
-
woro90-1
60's: Ty jsi pil?
Gretsche se mi líbí z úplně jiného důvodu než je jednoduchost či technická dokonalost. A co máš na té Adelaide za struny? Pokud jde o Parida z trojské války, proč ne - ale proč ty nepíšeš o Neronovi, a ještě to po sobě ani nečteš?
- 60'Rock_N'_Roll
tak to byl jen takový dovětek ohledně tý nepraktičnosti hlav..to je jedno...
na Adelaide mám jedenáctky Ernie Ball
Jinak s neronem, nebo co si ríkal, tak to sem moc nepochopil, co si chtěl ríct
na Adelaide mám jedenáctky Ernie Ball
Jinak s neronem, nebo co si ríkal, tak to sem moc nepochopil, co si chtěl ríct
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Není moc praktické do gramatiky rýpati, pokud jí dotyčný sám dostatečně nevládne...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
hleda se nejlepsi ES 335 za nejmensi prachy!
Lide znali ES 335, doporucte mi nejakou alternativu Gibsona za slusny penize (cim mene tim lepe
).Znacka, vzhled ci materialy jsou mi ukradene, chci stredovy drevity zvuk a pohodli (to verim ze najdu vsude, pokud se bude jednat o presnou kopii Gibsonu). Momentalne mam doma pujcenou starou korejskou Harmony s Gibson Classic 57 a jsem z ni uplne vydreny. Tyto snimace bych eventualne preferoval (mozna bych kobylkac vymenil za 498), neprotestoval bych kdyby puvodni bylo treba vymenit.
Nechci na ni hrat blues ci gastrojazz, ale zkresleny riffy v drop C na rectifier a velkou bednu s V30 - takze "kultivovany jazzovy zvuk" moc pestovat nebudu (i kdyz co ja vim co budu treba hrat pristi rok?)
Co jsem zbezne v minulosti hral na ruzne alternativy od ibanez, yamahy, schecteru a podobne tak sice hraly zajimave, nicmene te harmony se nepriblizujou ani zdaleka.
AD vazba: prekvapive zminovana Harmony nevazbi ani na hlasity higain na podiu kde je bordel, to me fakt prekvapilo. Nebo slo o vazbu tak muzikalni ze mi to ani neprislo
))
Nechci na ni hrat blues ci gastrojazz, ale zkresleny riffy v drop C na rectifier a velkou bednu s V30 - takze "kultivovany jazzovy zvuk" moc pestovat nebudu (i kdyz co ja vim co budu treba hrat pristi rok?)
Co jsem zbezne v minulosti hral na ruzne alternativy od ibanez, yamahy, schecteru a podobne tak sice hraly zajimave, nicmene te harmony se nepriblizujou ani zdaleka.
AD vazba: prekvapive zminovana Harmony nevazbi ani na hlasity higain na podiu kde je bordel, to me fakt prekvapilo. Nebo slo o vazbu tak muzikalni ze mi to ani neprislo
Nějaký model Peerless se středovým špalkem, třeba Hardtail. Počítej tak 30 s výměnou snímače.
Pokud hledáš kytaru jen a voloviny, tak pololubovku Cort a osaď klasikou SH4, SH2, to je ověřená kombinace, Gibsony 57 přeci jen dost odhalují nedostatky kytary.
Pokud hledáš kytaru jen a voloviny, tak pololubovku Cort a osaď klasikou SH4, SH2, to je ověřená kombinace, Gibsony 57 přeci jen dost odhalují nedostatky kytary.
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
clovece na tyhle konkretni kytare mi na cisty zvuky prijdou ty classic 57 dost zahuhlany, na zkresleni je to ale prave tak akorat (s ostatnima kytarama tento problem zpravidla nemam). PRS ma proti te kytare sirsi zvukove spektrum, neni ale tak nafoukla ve stredech. nakonec asi u toho Corta skoncim, i kdyz Peerless vypada NADHERNE, je to nad limit
super jsou prej ty starsi Arie se spalkem, nevim presne typ ale jednu ma Slavek Janda
jak pisu, chci to na zkresleni a podladeni. takze asi ne uplne typicky zadani, sam jsem byl ale prekvapeny jak dobre ta kytara s classicama tohle zvlada.
super jsou prej ty starsi Arie se spalkem, nevim presne typ ale jednu ma Slavek Janda
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Tak jestli se hodláš pohybovat někde v hranici Ibanezek nebo Cortu tak se zkus podívat ještě na nějaký Washburn. Možná bys někde sehnal i starší produkci která byla myslím z Koreje. A nebo Hofner verythin ale to už je možná od 335 designu pro tebe moc daleko. 
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
V mým okolí byli jeden čas dva Washburny HB35, jeden hrůza s křivým, neladícím krkem a druhý moc povedený. Ale tenkrát jsem neměl možnost porovnat s 335. Mirek Chyška má Ibanezu z 80.let a ta hraje jak ďas. Když jsme dělali Snowboarďáky, tak na ní nahrál většinu kytarových partů (zkreslení a podladění). Až ho potkáš, zkus se ho na ní zeptat.