31.7.2012 - G3 (Satriani,Vai,Morse) Praha,Tesla Aréna

Pozvi nás na koncert nebo festival!
mtmccox
Kontaktovat uživatele:

Re: 31.7.2012 - G3 (Satriani,Vai,Morse) Praha,Tesla Aréna

Příspěvek od mtmccox »

Naprosto úasný.

A smoke on the water :mrgreen:
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
Trey
last.fm: http://www.last.fm/user/Roonagu
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/roonagu

Příspěvek od Trey »

Zrovna jediný You really got me jsem na Youtube viděl :mrgreen: , koukam žu kucí si to užívali. A prý vám tam ke konci dorazil ještě jeden guitar hero a byl z toho nakonec G4?
Dustborn - http://bandzone.cz/dustborn
Arthemion - http://bandzone.cz/arthemion
Strandberg Boden NX7, Badstroke Invader 7, Ibanez RGA420Z, Jackson RR24, DOWINA DCE111-LE
Quad Cortex, Marshall JVM410H, ENGL E650 Ritchie Blackmore,
mikrofony: Shure SM7B, T.bone SCT2000
Gac
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gac »

:)
Joe Satriani
Bruised my thumb jamming too hard last night in Prague, hope I can play tonight! http://instagr.am/p/NyVvqThVEZ/
Cort Z42 Brown (Seymour Duncan SH-1 59' + SH-4 JB), combo VOX AD30VT-XL ..., Struny D'Addario EXL 110, Trsátka Dunlop Jazz III
TakJakyhoMeZnas

Příspěvek od TakJakyhoMeZnas »

tak tedy včerejšek...

přichod do tipsport arény zklamal - od 60. let se tam nic nezměnilo...

měl jsem lupen před pódium, nicméně vzhledem k mé výšce jsem tam nic neviděl, ale naštěstí jsem si mohl sednout na mantinel a vidět vše relativně z blízka

Na stagy nic zvláštního... prostě každý kytarista dva zesilovače, dvě bedny... Vai teda ještě malý rack

začal Morse - překvapil mě jeho zvuk - opravdu pěkný, lehce gumový, ale srozumitelný zvuk.
Nadchl mě tím, že si nepomáhal při hraní hodně gainem - naopak si tam ještě na zesilovači a pak snad i na boardu ubíral. (Bylo cítit, že ho snížil)
Písničky od něho neznám, ale působil na mě velmi příjemně - veselí chlapík... příjemně navodil atmosféru. Jeho klasické vystoupení na akustiku bylo pěkné zpestření programu. Nicméně 7, nebo 8 písniček mi přišlo už moc a přišlo mi, že písničky mají dost podoný charakter.
Ač se mi Morse velmi líbil, působil spíš jako předskokan.

Následovala přestávka, kdy se Morsův engl hodil stranou, zapnul se Carvin Legacy (chlapy - my tady řešíme, jak dlouho žhavit lampy na doma a oni to tam zapli a za 2 minuty se jelo :lol: )
Vai měl největší rig tam - dvě legacy bedny, nad nimi legacy jedničky a nad nimi legacy trojky (je vidět, že legacy dvojky opravdu nestojí za nic a podle toho, co zmíním později, tak ani trojky - Carvin chtěl jen obnovit nabídku a Vai je chodící reklama)
mezi tím pár powerampů carvin a pod tím Axe 2

Když přilít na stage, tak to bylo, jako když přijel cirkus Humberto - těď to všude blikalo, nakynulý bubeník černé pleti to tam řezal do kopáku, že mi mantinel skákal a Vai tam poskakoval, na kytaře dělal psí kusy... no prostě bylo vidno, co je hlavní náplní večera.

Výběr písniček byl velmi dobrý: zazněl whispering the prayer, the crying machine, building the church, na konci moje oblíbená For the love of god... a víc, nepamatuju se...

Jsem rád, že jsem ho slyšel na vlastní uši, jelikož jeho zvuk vůbec není tak gumový, jako z nahrávek - je poměrně hodně ostrý, až jsem rád, že jsem ty špunty měl.
Oproti tomu Dave Weiner měl moc pěkný zvuk. Zvukař ho dal sice hodně potichu, ale když byl slyšet, stálo to za to - šikovný kluk, Vai si ho dobře vychoval.

Nicméně Vai je to, proč jsem na g3 šel - přijde mi, že jeho hraní už není tak precizní, ale tím víc dělá show, což se mi líbí - nejdu na koncert kde nedostanu nic víc, než to, co z nahrávky.

Také říkal, že měli dva dny volna na porozhlídnutí se po Praze, dost jí tam chválil... (už hraj, bože... :D)
Hodně písní bylo věnováno... i od Morse

Potom přišel Satch (překvapil mě s Marshallama- možná na ně hraje dýl, ale já myslel, že se upsal Peavy... taky to s peavym zní líp :roll: )

Satch předvedl jeho typický výkon - nic víc, nic míň...

Nadešel čas 3G -
ovzduší po 3.5hodinách už bylo úplně na **** a podle mě se to podepsalo i na jamu kytaristů.

písničky relativně nové na 3G...
Satch říkal, že Stevové jsou stydlivý a především Vai... :oops: tak sme museli mejknout some noise, aby přišli, ale noise byl od publika celkem chudý :D mohli řvát víc
Bohužel první 2 Jamy nijak neuchvátili - Morse mi přišel, že na tohle moc není a ani Satch s Vaiem se moc nepředveli.
Na 3. Rocking in the free world přišel i Al di Meola, ale přišel tam... takhle: [telefonát]
čau Satchi, jak je?
Ale jde to Ale, zrovna sem na G3 v Praze.
Jo? já zrovna jedu okolo.
To je bezva!! stav se!
ok.

přišel, vůbec nevěděl vo co go
ani tý písničky neuměl podklad, furt tam něco potichu brnil.
Pak se mělo začít od něj jamovat, tak ti 3 ustoupili, aby mu dali prostror, ale Al nic - jen zíral a nevěděl co.
Tak teda ještě jednou přehráli začátek jamu, Morse na něj navíc ještě ukázal, nicméně Al stále nic...
brnk brnk.... brnk......... sweep.... pak začal něco tvořit, ale není to G3 typ :D

Dostávám se k tomu, co jsem neodtajnil u Vaie - na jam se ani netrápil s tím, aby na stagy měl Legacy 3, hrál jen přes jedničku... Troufám si trvdit, že ty trojky tam stejně mívá jen pro zábavu a hraje přes jedničky, pořád.

Asi ještě stojí za zmínění, že Morse byl celkem v hajzlu, když začali Vai se satchem protahovat solidně tremolo :D

Jinak mě nic nenapadá...
Sorry, že to není žádný sloh a stylistika taky naprd - jen sem napsal pocity...
Jsem rád za ten zážitek, ale asi bych příště šel jen na Vaie, kdyby tu byl.

EDIT: místo Satche Petrucci a místo Morse takovej.... Gilbert - to by bylo žrádlo.
"You feel alright then you hear a music ring"
Mjkl
last.fm: Mjkl666
Bandzone: Mjkl666
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mjkl »

Peklo... co dodat :D Morse nějak moc nepřekvapil, taková klasika... Vai to zabil jako prase nejlepší jeho flažolet chycený jazykem :lol: Satriani naprostá pohoda, radost poslyšet... :) Z jamu jsem trochu zklamaný, čekal jsem větší peklo... a pak today we have a G4 :D a naklusal tam Geoff Tyson :D peklo... co dodat... Takže na pódiu snad poprvé učitel a jeho dva žáci... :)
TakJakyhoMeZnas

Mjkl píše:Vai to zabil jako prase nejlepší jeho flažolet chycený jazykem :lol:
to dělá sustainerem, stejně, jako když na to fouká :wink:
Mjkl píše:a naklusal tam Geoff Tyson :D
četl sis to moje a poslouchals ho? nikdo takový tam nebyl, to byl Meola

EDIT:
Mjkl
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mjkl »

No na konci jsme byly s klukama trochu splašení, protože jsme spěchali na vlak... navíc co se ted tak dívám na fotky, tak je na toho Meolu trochu podobnej, takže proto ta mejlka :lol: navíc jsme zdrhli trošku dřív, bo jsme ten vlak potřebovali fakt chytit, tak nevím jestli ho představoval...
TakJakyhoMeZnas

Mjkl píše:tak nevím jestli ho představoval...
Satch asi 3x
freelancer02

Příspěvek od freelancer02 »

S.Morse měl příjemné vystoupení, krásně se to poslouchalo. Působil skromně, hrál precizně, bez nějakých divočin, kytara+basa+bicí = bohatě stačí. Klasická vsuvka mě velmi překvapila a potěšila. Skladby nápadité, melodické, prostě úžasné.

S.Vai přiletěl na podium jako vítr (přitom už nepotřebuje ventilátor) a snažil se dělat opravdovou šou. Chvílemi se mi až ztrácel v přemíře zvuků a divočin co se na podiu odehrávali, ale zase to dohnal svými kreacemi a výrazy tváře, takhle se při hraní šklebí málokdo :) .
Následovala přestávka, kdy se Morsův engl hodil stranou, zapnul se Carvin Legacy (chlapy - my tady řešíme, jak dlouho žhavit lampy na doma a oni to tam zapli a za 2 minuty se jelo :lol: )
Až budeš mít na každý koncert nový struny na všech kytarách a nový flašky kdy si vzpomeneš, taky to nebudeš řešit :) .

J.Satriani se snažil co mohl a ač jsem se na něj původně nejvíc těšil, nedokázal jsem si jeho vystoupení tak užít. Přišlo mi takové sterilní. A když každou skladbu proložíte tak 100x tímhle:

dosti ztratí své kouzlo. Na druhou stranu mě potěšilo jak hluboce sáhl na první desku a Surfing with the alien, Satch boogie a Always with me.... mi opravdu udělalo radost.
Bohužel Joe Marshall Satriani se asi upsal špatné firmě.
http://www.musicradar.com/news/guitars/ ... amp-537128
Říkejte si co chcete, na zvuku to bylo dost poznat...

Celkově to byl skvělý koncert, včetně závěrečného jamu. Vzhledem k 3 vystupujícím jednotlivcům je jasné, že s jejich vývojem se budou měnit i jejich vystoupení. Není to jako v případě kapely, tady vše stojí a padá na jednom člověku, který určuje směr a styl. A proto jsem rád že všechny vystoupení byla kvalitní a doufám že G3 se vrátí znovu 8) .
Epiphone LP Custom, Marshall DSL40 + nějaké blbosti kolem
Mjkl
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mjkl »

TakJakyhoMeZnas píše:
Mjkl píše:tak nevím jestli ho představoval...
Satch asi 3x
tak sem asi hluchej, nebo sem mu nerozuměl, jak říkám na konci jsme byli nevrlí ohledně brzkého vypadnutí :lol:
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

V první řadě bych urazil pazoury těm lopatám s foťákama a mobilama, no co proboha chodí na ten koncert ?

Zvuku bych teda moc nevyčítal, pokud to někomu vadilo, mohl si doma poslechnout CD. Morse měl trošku přebuzený zvuk a když hrál kila, tak mu to vcelku huhlalo, ale nic co by se nedalo přežít. Vai na samotném koncertě výborný zvuk /na jamu už moc ne/ a sledovat tu jeho práci s tónem, to se prostě musí vidět no a že by byl Vai nějak z formy mi vůbec nepřišlo. Např Tender Surrender byl masterpiece jak vyšitý. Satriani byl nejvíc nahlas a taky žádná zvuková tragédie, ale vystoupení parádní. Hrál samé pecky.

Celkově to byl super koncert a příště bych jel klidně zase.
Mjkl
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mjkl »

bubucci píše:Va sledovat tu jeho práci s tónem, to se prostě musí vidět no

Celkově to byl super koncert a příště bych jel klidně zase.
mluvíš mi z duše 8)
mtmccox
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mtmccox »

U Satch Boogie se mi kytara dost ztrácela, ale zbytek šel.
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

freelancer02 píše:

Říkám si co chci, a to, že firma i Satchův zvuk je naprosto v pořádku - líbil se mi určitě víc než ten Vaiův přegainovaný...

Jinak - dostal jsem přesně to co jsem dostat chtěl, za ty peníze to určitě stálo.
bobrmetalista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bobrmetalista »

rain píše:
freelancer02 píše:

Říkám si co chci, a to, že firma i Satchův zvuk je naprosto v pořádku - líbil se mi určitě víc než ten Vaiův přegainovaný...

Podle mě skvělej zesilovač :P A to Marshall nemám zrovna v lásce...
Carvin CT6(M22s pickups) Fokus-H LP standart 2(R.M. F4 Neck and Bridge), No name Telecaster, Cort MR 710F ; ADA MP-1 3Tube Mod preamp, Rockwell Red Trip, Harley Benton 2x12 V30, Boss-ME33, Digitech Bad Monkey; Audix OM-11
skupina: Lucifer http://bandzone.cz/lucifer
http://theluciferblack.bandcamp.com/alb ... horos-demo
skupina: Hoody's Goons http://bandzone.cz/_75512
https://hoodysgoons.bandcamp.com/
Odpovědět

Zpět na „Kulturní akce“