Gibson LP Studio Faded vs Epiphone LP Custom

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Maples
Kontaktovat uživatele:

Re: Gibson LP Studio Faded vs Epiphone LP Custom

Příspěvek od Maples »

před několika měsíci jsem si pořídil tuto nádheru
http://www.music-city.cz/gibson-les-pau ... -2650.html
a nemůžu si ji vynachválit. byl jsem překvapený, jak nový nástroj za takové peníze může být tak skvělý a mé překvapení stále přetrvává a byť je to vlastně nejlevnější z kytar, co mám doma k dispozici, tak se stala hned tou nejpoužívanější a má to mnoho důvodů:) samozřejmě mi hrozně učarovaly P90, ale to asi zrovna není osazení, které hledáš, takže to nemá cenu moc rozebírat (btw dělá se řada Tribute 50's a ta má humbuckery, ale chvíli je tu měli a pak zas ne, tak nevím).
každopádně ta kytara naprosto vyvrací všechny názory typu "slyšel jsem, že levné gibsony jsou šíleně zpracované" "slyšel jsem, že vydlabaná vůbec nehraje" atd atd lidí, co pouze papouškují něco, co si tu přečtou. což samozřejmě neznamená, že se to někomu vážně stát nemohlo a možná také znamená, že jsem měl velké štěstí na kus, ale...
ta kytara je skvělá, výborně hratelná, ladění neuvěřitelně drží - ani známka nějaké odfláknutosti. všechno funguje jak má a díky dutinám v těle naopak nádherně rezonuje a hraje velmi nahlas i nasucho, takže si ji klidně beru na cvičení kamkoliv samotnou a i bez zapojení si na ní dobře zahraji.
má také ten tenký lak a tohle musím potvrdit - má tendenci se velmi rychle ošoupávat (velmi patrné zezadu), takže pokud chceš mít 4 roky nástroj pořád jako nový, není to vhodná úprava. já se zas naopak řadím k lidem, kterým to vadí, tak ji nešetřím a pracuju na tom, aby vypadala dost používaně a ten lak to usnadňuje:)
suma sumárum - NEBÁT se levných Gibsonů, stojí za to a spolehlivostí se Ti odvděčí, ale vybírat pečlivě. mnoho zdaru, M
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
Flash

Příspěvek od Flash »

Díky moc za reakce. Nedávno jsem si zahrál na LP od Vintage, byla to signatura, už nevím koho, měla uměle udělanej vintage vzhled, ošoupání atd. Matná úprava povrchu. Nevím zda je to tím, že jsem tak zvyklý na svoji Yamahu, rovného strata, ale při hraní mi docela vadilo to les paulovské vypouklé tělo. Měl jsem pocit že mám tu pravou ruku děsně vysoko. Taky jsem zjistil, že mi nedělá moc dobře ta absence horního vykrojení. Na druhou stranu, perfektně se mi hraje na tu kratší menzuru a les paul má pro mně moc pěknej plnej zvuk, hodně se mi líbí i kombinace dvou humbuckerů, což na svém stratovi postrádám. Když to sečtu, potřeboval bych strata s rovným tělem, dvěma humbuckerama a kratší, les paulovskou menzurou. A teď babo raď.....třeba by se na to LP dalo zvyknout. Má vážně úžasnej zvuk. Nevím věru. Jedinej strat s les paulovskou menzurou co jsem našel je ESP LTD RA600.
Naposledy upravil(a) Flash dne 3.08.2012 9:12, celkem upraveno 1 x.
Tenhle profil nepoužívám, vysadil. Jsem na profilu Veno.
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Flash píše:Když to sečtu, potřeboval bych strata s rovným tělem, dvěma humbuckerama a kratší, les paulovskou menzurou. A teď babo raď.....
http://kytary.cz/hagstrom-f200-wct/HN120263/
http://kytary.cz/godin-redline-hb/HN123356/
http://kytary.cz/gretsch-g5135ps-stumpo ... /HN122808/
http://kytary.cz/fender-pawn-shop-musta ... /HN120180/ (superkrátká menzura!)
Flash

Příspěvek od Flash »

Wow, díky za tipy, musím líp hledat..... :oops:
Flash

Příspěvek od Flash »

I když musím uznat, že ty kytary jsou na mně poněkud ,,výstřední'' :) kromě toho Godina. Ono ani SG by nebyla špatná alternativa, ale nedržel jsem v ruce
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

tím pádem se toto téma už trochu míjí s úvodním záměrem.) ono je jasné, že na LP se bude hrát jinak, než na Strata, ale klenutí rozhodně nevidím jako nevýhodu, každá z těch kytar prostě vyhovuje jinému stylu hraní a budeš.li mít doma obě, za pár dní si na LP zvykneš a vyhovovat Ti bude taky. Jinak řečeno - zkus se neunáhlit, půjčit si LP od nějakého kámoše na víc dní nebo na něj prostě hrát víc a pak uvidíš, jestli to půjde nebo to vážně nemá cenu - každopádně myslím, že to je lepší varianta, než rovnou shánět ne zcela tradiční nástroj lety neověřený, aby ses neunáhlil a pak toho nelitoval...
Jednu dobu jsem pokukoval po Framus Diablo ve stylu ploché kytary s HB a byla krásná, ale šíleně "neslaná nemastná", chyběla tam radost ze hry, ten pocit byl dost umělý a všiml jsem si stejného jevu u vícero krásných hezky znějících kytar, které jsou různými hybridy osvědčených typů - možná se Ti při zkoušení stane totéž, ale nemohu soudit.
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
Flash

Příspěvek od Flash »

Je pravda, že jsem při tom hraní neměl pocit, že bych si na to nezvyknul, spíš protože jsem zvyklý na úplně jinou kytaru a nic jiného jsem po dlouhou dobu v ruce nedržel. Mám doma dva straty a tím to asi je. LP má silnější a kulatější krk, mnohem líp se mi ten krk držel v ruce než stratovskej. Moje ruka asi potřebuje držet kus dřeva. Parádní je ta menzura, ta mi sedí jak přibitá, absence horního vykrojení asi není nic na co se nedá zvyknout, ta kytara má prostě o něco mohutnější patku krku a holt je tam víc materiálu. Má úžasnej plnej zvuk, který ze strata nikdy nedostanu. To mě vážně učarovalo. Je těžší, ale to se při přechodu ze strata zdá každýmu. Jediný co mi brání se pro LP rozhodnout je to, že mi přišlo nepřirozený to vypouklý tělo.....fakt se mi moc líbí zvuk a všechno, tohle to hatí.
Flash

Příspěvek od Flash »

A mít doma Gibsonku mě láká mnohem víc, vždycky jsem to chtěl :D líbí se mi na ní všechno prostě tolik, že to tělo asi oželím :D
krade

Příspěvek od krade »

třeba les paul special (junior) vypouklý tělo nemá. kdysi jsem tuhle kytaru měl...a byla prostě nejlepší, co jsem kdy držel v ruce
Gibson SG Firebrand 1980, Gibson LP Special 1996, Gibson SG Junior 2011, Miles Steelcaster 2019, Fender Telecaster Standard 1989, Splawn Competition, Fender Bassman Silverface 50w, 1974, 2x12 Custom Coffee Cabs (V30 + Creamback),
http://bandzone.cz/commodore64
Flash

Příspěvek od Flash »

Tak nakonec po opakovaném hraní na LP jsem se rozhodnul, že do něj půjdu. Hrál jsem na něj celej den, je to fakticky jen o zvyku. Po chvíli jsem si na to vypouklý tělo zvyknul, když jsem potom popadl strata a pak zas LP, najednou už ten rozdíl ve vypouklým těle nebyl vůbec tak patrnej. Je to tím, že jsem po celou dobu co hraju na elektriku (cca 6 let) nedržel v ruce nic jinýho než straty. LP má pro moje velké ruce se zlodějskými dlouhými prsty perfektní, silný krk, mnohem líp se mi drží v ruce než stratovskej užší. Pak pro mě samozřejmě ta úžasná kratší menzura, paráda. Při sólování jsem ke svému překvapení zjistil, že nijak zvlášť horní vykrojení nepostrádám. Prve jsem na něj hrál chvilku a hned jsem zkoušel sóla ve vysokejch polohách, proto jsem psal. že mi to chybí. On je dost velkej rozdíl v tom, hrát na kytaru 10 min a celej den..... Dva HB, vysněná kombinace :D Chtěl bych samozřejmě Gibsonku, už nejsem začátečník a chci pořádnou kytaru. Nicméně při mém max rozpočtu (do 23 - 25 tis) se dají sehnat Gibsonky jen s nitrolakem. Ten mě dost odrazuje, jak už jsem tu psal. Navíc jsem četl, že tyhle levnější Gibsonky mívají dokonce nezabroušené a přečuhující pražce.....mít o 3 - 4 tis víc, nechal bych si LP postavit. Ty kytárky od pana Jurči vypadájí úchvatně.....
Alternátor

Příspěvek od Alternátor »

Jen s nitrolakem? Já mám za to, že Gibson ani jinou úpravu nepoužívá. I faded úprava je nitro.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
Flash

Příspěvek od Flash »

Ou, omlouvám se, moje chyba.....domníval jsem se, že úprava Faded je nitrolak, zatímco lesklá úprava je jinej druh laku. Měl jsem samozřejmě na mysli, že mě odrazuje FADED úprava..... :oops: :oops: :oops:
I když v Music City mají teď klasický Studio v černé s chromem za necelých 24 tis. Epiny jsem po několika vyzkoušených kouscích zavrhl, zvažoval jsem i Jolany, ale zdají se mi poněkud předražené.
Flash

Příspěvek od Flash »

Koukám že jsme se dostali poněkud OT
Flash

Příspěvek od Flash »

Zdá se mi to nebo je na hlavě napsáno Epiphone ? To je první Epiphonka kterou vidím, s Gibsoňáckým tvarem hlavy.....

http://muziker.cz/elektricke-kytary/les ... us-hs.html
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Měly to tak japonské Epiphony:
http://www.player.jp/oyakudachi/archive ... a=EPIPHONE
Ale naposled zřejmě v roce 2005.
Kdo ví, kde Muziker tu fotku splašil, v reálu to nejspíš bude mít standardní epiphoňáckou hlavu.
U pana Faireisela (ESH) jsem viděl Epi LP Std s ještě jiným tvarem hlavy, jako LP Custom z roku 1989 na tomto webu:
http://www.alfiesmusic.com/guitars.html
Flash

Příspěvek od Flash »

Myslím, že tvar hlavy u Epiphone může hodně rychle změnit první dojem z tý kytary. Já když uvidím typicky Epi hlavu bez horních růžků, budu z toho napoprvý mít úplně jinej dojem, než když uvidím Epi logo na Gibsoňácký hlavě. Ty Epi hlavy vypadají dost ,,juniorsky'' a taky té kytaře odpovídají.

Jinak zpátky k tématu - myslím že si pojedu někde vedle sebe vyzkoušet SG a LP a uvidíme.....
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Fořt píše:Měly to tak japonské Epiphony:
http://www.player.jp/oyakudachi/archive ... a=EPIPHONE
Ale naposled zřejmě v roce 2005.
Kdo ví, kde Muziker tu fotku splašil, v reálu to nejspíš bude mít standardní epiphoňáckou hlavu.
U pana Faireisela (ESH) jsem viděl Epi LP Std s ještě jiným tvarem hlavy, jako LP Custom z roku 1989 na tomto webu:
http://www.alfiesmusic.com/guitars.html
A nebo takhle :D
Obrázek
Flash

Příspěvek od Flash »

Tak to jsem se fakt zasmál :D dokonalý :D
Flash

Příspěvek od Flash »

No tak musím říct, že za poslední dobu jsem se zajímal hodně o Bach kytary. Zpracování mě posadilo na zadek. Kdoví jestli nakonec neskončím s Bachem, nenarvu tam lepší snímače a možná hardware a bude vyhráno... :wink:
pjung

Příspěvek od pjung »

Flash píše:No tak musím říct, že za poslední dobu jsem se zajímal hodně o Bach kytary. Zpracování mě posadilo na zadek. Kdoví jestli nakonec neskončím s Bachem, nenarvu tam lepší snímače a možná hardware a bude vyhráno... :wink:
Jsem lehce zmaten. Máš peníze na hotovou (a při pečlivém výběru výbornou) kytaru a budeš kupovat kytaru, kde chceš polovinu věcí měnit?
A co tohle?
http://www.jolana.eu/cz/diamant.html

Jolanu už doporučuju poněkolikáté a tajně doufám, že se někdo konečně sebere, zajede do Hořovic vyzkoušet a něco nám tu o ní napíše :)

Edit: teď jsem si všiml, že už jsi je zavrhl, omlouvám se za přehlédnutí. Jenom nevím, co se ti na nich zdá předražené.
"Don't play what's there, play what's not there"
Miles Davis
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“