Ta Jolana mě taky velice zaujala a klidně se podle mého může rovnat s Gibsony okolo 16 tisíc. Jen mám pocit že by mohly být krapet levnější. Nicméně výlet do Hořovic se během podzimu budu snažit uskutečnit, samotného mě ty Jolky velice zajímají a jestli se mi tam povede dostat, rád podám svědectví
Gibson LP Studio Faded vs Epiphone LP Custom
Pravidla fóra
Re: Gibson LP Studio Faded vs Epiphone LP Custom
Já jen uvádím, že co jsem měl možnost porovnat Bacha s dražšími kusy, věrnost LP tvaru a opracování je prostě bezkonkurenční. Gibsonku jsem samozřejmě ještě v ruce neměl, nicméně mám pocit že Bach je věrnější kopie LP než Epiphone....byla to jen taková úvaha. I pro mě je stále Gibson jedničkou, avšak ty zprávy a ukázky poměrně častých špatných kusů mi na jistotě moc nepřidávají.
Ta Jolana mě taky velice zaujala a klidně se podle mého může rovnat s Gibsony okolo 16 tisíc. Jen mám pocit že by mohly být krapet levnější. Nicméně výlet do Hořovic se během podzimu budu snažit uskutečnit, samotného mě ty Jolky velice zajímají a jestli se mi tam povede dostat, rád podám svědectví
Tenhle profil nepoužívám, vysadil. Jsem na profilu Veno.
Neříkám, že jsem Jolky zavrhl. Jen mám pocit, že by mohly být o fous levnější. Každopádně nedovedu popsat proč se mi to zdá, možná proto že to je takový ,,obnovení starých kytar''. Ale určitě ji hodlám vzít do rukou.
Pokud myslíš vizuálně, tak jsem si naivně myslel, že Epi je nejvěrnější kopie tvaru Les Paul.Flash píše: mám pocit že Bach je věrnější kopie LP než Epiphone
Poznáš která z těchto dvou je Epi a která je Bach (tedy pokud se nepodíváš na název obrázku)?

Nemluvím jen o vizuálním pocitu, ale i když vezmu Bacha do ruky, tak mám prostě lepší pocit než když popadnu Epinu. Držím prostě pořádnej kus kytary, který na mě působí opravdu věrně. Já tu samozřejmě prezentuju svůj názor a pocit, nikomu nenařizuju ať považuje za nej LP kopii Bacha. Nicméně pokud si tu mám udělat ostudu, za mě bych řekl že Bach je dole a Epina nahoře. A teď se mi vysmívejte..... 
Ostudu sis neudělal, je to tak. Ale já jsem to položil jako řečnickou otázku a nečekal jsem odpověď.
Já bych to nepoznal a mnohdy bych (a nejen vizuálně) nějakého povedeného číňana považoval za gibsonku
a už vůbec bych nemohl rozhodnout, který výrobce se nejvíce přibližuje prapůvodnímu tvaru, který navrhl Les Paul.
Já bych to nepoznal a mnohdy bych (a nejen vizuálně) nějakého povedeného číňana považoval za gibsonku
Samozřejmě jsem nechtěl nikoho přesvědčovat, je to jen můj pocit. Epiny se mi prostě zdají jako nabroušené, naleštěné hračky, zatímco Bach na mě působí střídmě, nevýstředně, klasicky - jako Gibsonky. Nechci se s nikým hádat, vím že to nebylo myšleno jako výsměch a nechci se nad nikoho nadvyšovat, že to poznám. To ne. Jak píše MilanT, ani já bych to mnohdy nepoznal. Stejně tak nerozhoduju že Bach vypadá nejlíp jako LP. Nic takového. Prostě to slovo POCIT dělá hodně 
Jsem si vědom toho, že jsem původně moc a moc chtěl Epi Custom a teď tu píšu, že mi připadají jako hračky. Nicméně za tu dobu co jsem to napsal jsem jich pár držel, musím říct že mě zklamaly, proto si teď tak protiřečím. Taky proto, že Custom je můj velký sen a mít doma byť levnější verzi, ale přece Customa mi poněkud zaslepilo oči
Tak se mi ještě naskytla příležitost si na týden vypůjčit LP od Bacha, cenová kategorie tuším 4 tis. Tak se konečně ujistím že mi LP nevadí
doufám.....
Omlovám se za ,,Upravit''
Jsem si vědom toho, že jsem původně moc a moc chtěl Epi Custom a teď tu píšu, že mi připadají jako hračky. Nicméně za tu dobu co jsem to napsal jsem jich pár držel, musím říct že mě zklamaly, proto si teď tak protiřečím. Taky proto, že Custom je můj velký sen a mít doma byť levnější verzi, ale přece Customa mi poněkud zaslepilo oči
Tak se mi ještě naskytla příležitost si na týden vypůjčit LP od Bacha, cenová kategorie tuším 4 tis. Tak se konečně ujistím že mi LP nevadí
Omlovám se za ,,Upravit''
Naposledy upravil(a) wikxzen dne 2.08.2012 13:02, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Používej laskavě tlačítko "Upravit"!
Důvod: Používej laskavě tlačítko "Upravit"!
člověče, já už Tě přestávám stíhat a myslím, že tyhle pochody sis měl udělat sám, než jsi vůbec tohle téma zakládal, protože vůbec nevíš, co chceš:D
ale to je buřt, stále nerezignuji a posílám odkaz na fajn inzerát:)
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=7 ... =25&order=
za tu kytaru ručím, ale samozřejmě jsem přímo tuhle v ruce nedržel. jen kdyby náhodou.)
ale to je buřt, stále nerezignuji a posílám odkaz na fajn inzerát:)
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=7 ... =25&order=
za tu kytaru ručím, ale samozřejmě jsem přímo tuhle v ruce nedržel. jen kdyby náhodou.)
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
- Alternátor
No, jestli jsi nikdy Gibson LP nedržel v ruce, tak moc nechápu to věčný uvažování nad věrnější kopií. Řeknu ti to takhle, měl jsem pár levných kytar a hrát se na to dá. Dá se na to hrát opravdu dobře. Tohle ovšem funguje do doby, než máš možnost nějakou dobu hrát na dospělou kytaru. Když jsem měl našetřený nějaký peníze, uvažoval jsem nad tím, že si koupím nějakou kopii Exploreru a pár jsem jich zkusil. Tuhle možnost jsem nakonec radši opustil a začal řešit možnost Jolana Diamant vs Gibson Exp. Pak mi to ale nedalo a dojel jsem si do Audioteku vyzkoušet Gibsona a už jsem s ním i odjel. Volba je to samozřejmě tvoje, ale když máš peníze na lepší, nevím, proč kupovat tohle. Schválně si na toho Gibsona dojeď zahrát a uvidíš.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Podle mě se vyrovná i dražším Gibsonům. Ty nové Diamantky jsou hodně povedené...Flash píše: Ta Jolana mě taky velice zaujala a klidně se podle mého může rovnat s Gibsony okolo 16 tisíc.
Každopádně se nestíhám divit, že v tématu, kde se řeší gibson, se pořád motáme kolem epin a bachů... To už je docela absurdní.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Bóže, já neměl na mysli že mám doma toho Bacha, protože nad ním uvažuju. Mám ho doma proto, abych si pořádně vyzkoušel jak mi sedí LP tvar oproti stratu. To jsme se krapet nepochopili...
- Alternátor
Taky máš docela rozdíl v tloušťce krku. Příjde mi, že tyhle kopírky jsou povětšinou s tenčím. U Gibsonu máš vždycky uvedeno jestli je to krk z 50 let, čili tlustej, nebo 60, takže tenkej.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
To je pravda, tyhlety kopie mají tenčí krky. Ten krk styl ,,půlpolínko'' jsem měl v ruce jen jednou, právě na tom Vintage LP a byl vážně nejpohodlnější, co jsem měl možnos mít v ruce. Jak to je třeba u těch Jolan netuším, nicméně to bude buď ona nebo Gibsonka. Uvidíme, jaké tajemství Hořovický výlet vydá 
- Nero
- Rádce
No, spíš se podivně vyjadřuješFlash píše:Bóže, já neměl na mysli že mám doma toho Bacha, protože nad ním uvažuju. Mám ho doma proto, abych si pořádně vyzkoušel jak mi sedí LP tvar oproti stratu. To jsme se krapet nepochopili...
Flash píše:No tak musím říct, že za poslední dobu jsem se zajímal hodně o Bach kytary. Zpracování mě posadilo na zadek. Kdoví jestli nakonec neskončím s Bachem, nenarvu tam lepší snímače a možná hardware a bude vyhráno...
Každopádně ta Jolka má tlustší krk, ale ne tak tlustý jako je padesátkovej Gibson.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Netušíte někdo jestli ty Jolany dělají i se snímači bez rozpojování cívek ? Kromě aktivů. Co jsem se snažil všemožně vyčíst, tak to dělají s Amberama a s Duncanama, ale pokud vím tak oboje mají to push/pull, to bych na kytaře nijak nevyužil a trochu mě to štve.
- Nero
- Rádce
Tak to nepoužívej a neřeš blbosti...
PetrPeter 1975 - 2008
Chtěl jsem se jenom informovat, snad jsem zas tak moc neřekl.....Nero píše:Tak to nepoužívej a neřeš blbosti...
- Alternátor
Hele, co ty víš, třeba by ti to sedlo. Já bych to naopak na obou kytarách uvítal, ale nechce se mi v tom vrtat. Doteď mě štve, že jsem tu Jolanu nebyl vyzkoušet, pořád mi to tak nějak vrtá hlavou. Asi si jí jednou pořídím taky. Dva Gibsony už stačej
. Jinak ohledně krků fakt nejsem vybíravej, nemám problém jak s tlustýma, tak tenkýma. Sice jsem si na to padesátkový poleno ještě úplně nezvyknul, ale hraje se na to taky fajn 
Jasné, já jen chci říct, že se mi stalo že jsem na kytaře třeba dlouho nepoužíval přepínač snímačů (právě proto že namám rád singl u krku) a on pak začal svinit. Je to samozřejmě laciná kytara a jsem si toho vědomej, jen se obávám aby se to taky nestalo u tý Jolky kupříkladu. Nemám ale ponětí, u takovýho nástroje se to třeba ani nemůže stát, ty poťáky asi pojedou furt stejně i při nepřepínání push/pull, jsem až moc opatrnej
Na tý mý Yamaze to bylo nejpíš tím, že to nepoužíváním nějak olezlo, či co říkal kytarář. Tak z toho mám trochu obavy no...ale osobně jsem nikdy singl nevyužil, takže bez rozpojování bych se nezlobil 
Jinak k těm krkům, silnější je mi pohodlnější ale po takový době strávený na stratovi mi ani slabší vadit nebude. Ta Jolka by mohla být něco mezi
Jinak k těm krkům, silnější je mi pohodlnější ale po takový době strávený na stratovi mi ani slabší vadit nebude. Ta Jolka by mohla být něco mezi
Naposledy upravil(a) Flash dne 3.08.2012 23:02, celkem upraveno 1 x.
- Alternátor
Tak pokud máš levnou kytaru, tak se ti ani nedivím, že ti ten singl nevyhovuje. Levný snímače od Tin Ťonga většinou stojej za prd a u singlů to platí dvojnásob. HB většinou bývaj použitelnější. Nicméně kvalitní singl např. od SD je úplně jiná káva. I pseudosingl z rozpojenýho HB je u kvalitního snímače úplně něco jinýho, než ty levný hračky. Navíc používat to nemusíš, pokud se ti to nebude líbit a pořád budeš mít plnohodnotnej humbucker, akorát ti zůstane ještě ta možnost navíc.
Jo, na tom něco je. Ale singly jsem zkoušel na Fenderovi, už byl osazenej něčím lepším, nevím přesně čím. Ale já jsem prostě humbuckerista a singly mi nesedí. Samosebou jsem zvuk rozpojenýho HB nezkoušel, zakže to nebudu výrazně posuzovat, nicméně předpokládám, že to bude zvukově hodně podobný singlům.