Bubenická sluchátka (na metronom)

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Spoonee

Re: Bubenická sluchátka (na metronom)

Příspěvek od Spoonee »

Johnnnnnnnnnny píše:
Johnnnnnnnnnny píše:Etymotic hf5 znějí moc zajímavě.
Neměl někdo možnost srovnání s Klipsch Image S4? Ty mám doma
Etymotic hf5 udávají útlum o 35 - 42 db a Klipsch S4 udávají o 16 db
Opravdu myslíte, že v tom může být tak velký rozdíl?
Podle mě v tom rozdíl bude, protože ty Etymotic se strkaji hloub než Klipsche.

Ty hf5 si pujc od Adama Perutky ve sluchatka.net a uvidis, to mas nejjednodussi!

http://www.sluchatka.net/zapujceni/
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

Monikad píše:Docela se zájmem sleduju tuhle diskuzi o všelijakých sluchátkách a moc nechápu, že v tom neslyšíš klik :shock: Já používám na klik pecky, nevím přesně co to je za typ, ale je to od PHILIPS a koupila jsem je jednou v nějaké akci na prodejně asi za 5 nebo 6 stovek. Pokud potřebuji, tak v tom klik slyším dostatečně a stejně jako píší někteří kolegové tady, tak jedu velice často jen "na jedno ucho", tedy mám potřebu si jeden špunt vyhodit, abych se lépe orientovala v zvukovém dění na podiu.
No... psal jsem to všechno v minulém čísle, protože jsem ty Senheisery už dávno prodal (pauza ve velmi úspěšné kariéře :mrgreen: ). Teď mám nějaké Phanasoniky, nebo Philipsky, vlastně ani nevím, stály cca 450,-, mám je s tím kroucením za uši. Tlumí akorát, slyším v pohodě všechno, dost často na jedno ucho. A nikdy to nijak moc neřeším. Takže jsme na tom s Monikou zhruba stejně :) .
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

Johnnnnnnnnnny píše:.....Jsem holt asi trochu razantnější bubeník. Často beru bubínek přez ráfek a navíc moje Yamahy jsou hodně hlasitý bubny - nemluvě o virblu.
:D :D Promiň, kdo zná mě osobně a moji hru živě ví o razanci a dynamice mý hry svoje :wink: A rimshoty...no nemít na bubínku litý ráfky, tak bych asi dlouho nevydržela....ono to u metalový muziky ani moc jinak dávat nemůžu :twisted:
http://www.youtube.com/watch?v=TXWXUlF2 ... ure=relmfu
http://www.youtube.com/watch?v=w3bY8ZM7 ... gAMTdOqSRw
Naposledy upravil(a) Monikad dne 27.07.2012 20:28, celkem upraveno 1 x.
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

zzbar píše:.....Teď mám nějaké Phanasoniky, nebo Philipsky, vlastně ani nevím, stály cca 450,-, mám je s tím kroucením za uši. Tlumí akorát, slyším v pohodě všechno, dost často na jedno ucho. A nikdy to nijak moc neřeším. Takže jsme na tom s Monikou zhruba stejně :) .
Jj... stejná generace, podobný zkušenosti, stejnej přístup!! :wink: To jen "zhýčkaní mla´doši" řeší nepodstatné detaily :D :D :D ne, sorry mladí kolegové, berte tu poslední větu s nadsázkou, má to být úsměvná ironie...... 8)
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
mskvr

Příspěvek od mskvr »

Monikad píše:
zzbar píše:.....Teď mám nějaké Phanasoniky, nebo Philipsky, vlastně ani nevím, stály cca 450,-, mám je s tím kroucením za uši. Tlumí akorát, slyším v pohodě všechno, dost často na jedno ucho. A nikdy to nijak moc neřeším. Takže jsme na tom s Monikou zhruba stejně :) .
Jj... stejná generace, podobný zkušenosti, stejnej přístup!! :wink: To jen "zhýčkaní mla´doši" řeší nepodstatné detaily :D :D :D ne, sorry mladí kolegové, berte tu poslední větu s nadsázkou, má to být úsměvná ironie...... 8)
Ale máš recht, Moni, kdybych to bejval tak nehrotil a pořídil jakýkoli jiný sluchátka, budu spokojenější :)
Spoonee

Příspěvek od Spoonee »

To si nemyslim, ochrana sluchu je dulezita, kazdopadne nemel by po ni jit clovek za kazdou cenu.
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Spoonee píše:To si nemyslim, ochrana sluchu je dulezita, kazdopadne nemel by po ni jit clovek za kazdou cenu.
To už se dostáváme nějak tíématicky jinam. Mimochodem, ale když si nakousl "ochranu sluchu". vedle několika desítek let u rockový a metalový muziky dělám ještě v továrně, kde podléhám povinné každoroční důkladné zdravotní kontrole, včetně audiovyšetřen ve zvukotěsné komoře. Sluch mám stále dobrý, dokonce nad rámec potřebných hodnot, pouze jeden rok se mi sluch zhoršil.... byl to přesně ten rok, kdy jsem podlehla falešné iluzi jednoho šéfa v práci, a pár měsíců nosila v práci pěnové špunty na "ochranu" uší!!

Po tom zhoršení jsem je nosit přestala a sluch se zase dostal do obvyklých hodnot, jak potvrdilo další vyšetření.

Po téhle zkušenosti mám tedy velice skeptický a důkazem na sobě, podložený názor na nějaké "chránění" sluchu čímkoliv!!
Medák
Bandzone: http://bandzone.cz/prvnihore
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Medák »

Léta jsem používal celouzavřený traktory Tesla a nestěžoval jsem si. Teď používám polootevřené Bayer Dynamic, zvukově je to lepší a slyším toho víc zvenku (včetně mojí hry). Úplně v začátcích hraní s metronomem jsem měl špunty a přes to tlumící sluchátka, ale stálo to za prd - špunty jsou nepříjemný v uších (zvlášť při hře, kdy se člověk zapotí) a tlumící sluchátka příšliš zatlumí okolí (bez tlumících sluchátek je toho okolí zas moc).
Koupil bych tedy nějaký dobrý polootevřený sluchátka, který dobře sedí a dají se použít i na normální poslech (např. doma k věži). Speciální bubenický sluchátka tlumí na můj vkus moc, ale asi to tak lidem vyhovuje, jinak by to nevyráběli. Ale chce to vyzkoušet, každýmu vyhovuje něco jinýho: někdo je spokojen se špunty někdo zas uzavřený sluchátka.
Johnnnnnnnnnny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Johnnnnnnnnnny »

Tak díky za odpovědi. Zkusim ještě nějakou dobu experimentovat s tím, co tu mám a kdyby to pořád nebylo ono, tak si zkusím půjčit ty Etymotic hf5
ať to šlape!
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“