Rad bych pripojil Tonebone Hot British Tube Distortion pedal (kytarovy efekt) do sveho mixu M-Audio NRV10.
Nejde mi ani tak o to, abych mohl pouzit efekt pro vice savli/nastroju najednou, hlavne bych timto take chtel zachovat stereo signal klaves, prohnany tim efektem (mono).
Casteji ho s klavesami budu pouzivat na simulace vintage nastroju - Hammond/Fender Piano/Wurlitzer, ktere jsou mono, ale chtel bych zkusit procesovat i stereo signal.
Proto budu zkouset toto zapojeni:
AUX send mono (L) do pedalu, AUX return mono (L) z pedalu do mixu.
Inserty na konkretni savli jsou pouze u mono vstupu, takze musim pouzit ten AUX send/return
Bude to takto fungovat? Je u stereo vstupu efektovany kazdy kanal zvlast, kdyz je pripojen mono efekt (AUX send pouze L kanal a AUX return pouze L kanal)?
Diky za pomoc.
Inserty, aux send a aux return - mixujici zacatecnik
Pravidla fóra
Re: Inserty, aux send a aux return - mixujici zacatecnik
Tomuhle moc nerozumim. Muzes napsat trochu jinak, co presne tim myslis?trix píše:hlavne bych timto take chtel zachovat stereo signal klaves, prohnany tim efektem (mono)
To je taky trochu zavadejici otazka, ale asi by se dalo odpovedet: Ne, do AUX SENDS jde ze stereo savle mono signal (suma z obou kanalu).trix píše:Je u stereo vstupu efektovany kazdy kanal zvlast, kdyz je pripojen mono efekt (AUX send pouze L kanal a AUX return pouze L kanal)?
Diky za odpoved, ted vim, ze to nejde jak jsem doufal.
K tomu zachovani sterea: Predpokladam (mozna spatne), ze kdyz vystup z klaves L a R sloucim do jednoho vstupu -> Efekt Input, tak na Efekt Output dostanu pouze slouceny mono signal. Tomu jsem se chtel vyhout tim pripojenim efektu do mixu.
Snad je to srozumitelnejsi.
K tomu zachovani sterea: Predpokladam (mozna spatne), ze kdyz vystup z klaves L a R sloucim do jednoho vstupu -> Efekt Input, tak na Efekt Output dostanu pouze slouceny mono signal. Tomu jsem se chtel vyhout tim pripojenim efektu do mixu.
Snad je to srozumitelnejsi.
Nejde to na stereo vstupu. Ale (a to nevim, jen se ptam) brani ti neco pripojit klavesy na dva mono vstupy? Pak muzes poslat levej do AUX1 a pravej do AUX2, a kdyz budes mit pripojenej stereo efekt, bude to porad stereo.trix píše:ted vim, ze to nejde jak jsem doufal.
To asi predpokladas dobre. Ale pripojenim pres mix se tomu nevyhnes. A to zapojeni, jak ho popisujes, jen malo vypovida o zameru, jaky s tim zvukem mas. Napriklad by se dalo pouzit tak, ze k puvodnimu (nezefektovanemu) stereo zvuku primichas zefektovany mono signal z toho distortionu. Ale to asi nebude to, co sis od toho sliboval, ze?trix píše:Predpokladam (mozna spatne), ze kdyz vystup z klaves L a R sloucim do jednoho vstupu -> Efekt Input, tak na Efekt Output dostanu pouze slouceny mono signal. Tomu jsem se chtel vyhout tim pripojenim efektu do mixu.
Obecne mi slo o to, jestli jde procesovat signal stereo nastroje pres efekt s jednim mono vstupem, aby byly procesovany oba kanaly a abych dostal vysledek opet jako L a R.
A kdyz uz se smirim s tim, ze efektovany vystup bude mono, tak asi rad vyuziju Tvuj tip, ze primicham efektovany signal (sumarizovane mono) s pouzitim AUX Send a Aux return mixu a tim taky (doufam) vyresim stereo bypass.
Pri zapojeni klavesy -> efekt -> mix bych dostal (jetstli to chapu spravne) pouze tyto varianty:
1. s Y redukci sloucene kanaly do vstupu efektu = mono vystup, ale taky mono bypass
2. pouziti pouze mono (L) vystpu z klaves do vstupu efektu = stereo bypass, ale efektovany pouze L kanal
Snad jsem se v tom nezamotal.
A kdyz uz se smirim s tim, ze efektovany vystup bude mono, tak asi rad vyuziju Tvuj tip, ze primicham efektovany signal (sumarizovane mono) s pouzitim AUX Send a Aux return mixu a tim taky (doufam) vyresim stereo bypass.
Pri zapojeni klavesy -> efekt -> mix bych dostal (jetstli to chapu spravne) pouze tyto varianty:
1. s Y redukci sloucene kanaly do vstupu efektu = mono vystup, ale taky mono bypass
2. pouziti pouze mono (L) vystpu z klaves do vstupu efektu = stereo bypass, ale efektovany pouze L kanal
Snad jsem se v tom nezamotal.
Ano, tak nejak.
Jeste pripojim jeden tip - to, co posles do AUXu, nemusis nutne vracet do AUX Return. Muzes si to vratit na jakykoliv vstup, a pracovat s tim stejne, jako s kazdou dalsi savli (nemusis lovit male tocitko returnu). A kdyz vyuzijes AUX, co je PRE-FADER (tedy u tohohle mixu ten AUX1/MON), budes mit na savlich vlastne vyber ze vsech moznosti (zvuk: a)jen cisty b)smichane oba c)jen zefektovany).
Jeste pripojim jeden tip - to, co posles do AUXu, nemusis nutne vracet do AUX Return. Muzes si to vratit na jakykoliv vstup, a pracovat s tim stejne, jako s kazdou dalsi savli (nemusis lovit male tocitko returnu). A kdyz vyuzijes AUX, co je PRE-FADER (tedy u tohohle mixu ten AUX1/MON), budes mit na savlich vlastne vyber ze vsech moznosti (zvuk: a)jen cisty b)smichane oba c)jen zefektovany).
Zacina to byt na me uz slozite, ale snazim se rozklicovat a rozhodne chci umet vyuzit i pokrocilejsi funkce/zpusoby zapojeni mixu.
AUX1/MON potenciometr na savli naplno a fader na 0 = pouze zefektovany signal a kdyz AUX/MON na 0 a fader nahore = jen cisty signal. A pak cokoli mezi tim.
Snad to tak bylo mysleno.
Diky za tipy a vysvetleni moznosti.
Znamena, ze na volnou savli mixu do jejiho vstupu zapojim vystup z efektu a pak s tim pracuju jako s dalsim nastrojem.Paris píše: Muzes si to vratit na jakykoliv vstup, a pracovat s tim stejne, jako s kazdou dalsi savli (nemusis lovit male tocitko returnu).
Znamena, ze vystup efektu pujde do AUX 1 Return jak jsem palnoval aParis píše:
A kdyz vyuzijes AUX, co je PRE-FADER (tedy u tohohle mixu ten AUX1/MON), budes mit na savlich vlastne vyber ze vsech moznosti (zvuk: a)jen cisty b)smichane oba c)jen zefektovany).
AUX1/MON potenciometr na savli naplno a fader na 0 = pouze zefektovany signal a kdyz AUX/MON na 0 a fader nahore = jen cisty signal. A pak cokoli mezi tim.
Snad to tak bylo mysleno.
Diky za tipy a vysvetleni moznosti.
Defacto ano. On Aux Return v mnoha pripadech neni nic jineho, nez dalsi vstup (ovsem bez gainu, eq...).trix píše:Znamena, ze na volnou savli mixu do jejiho vstupu zapojim vystup z efektu a pak s tim pracuju jako s dalsim nastrojem.
Ten AUX1 jsem zminoval asi v jine souvislosti (ze signal do efektu posles po AUX1 SEND). Ale dejme tomu, klidne to udelej tak, jak pises. To PRE-FADER znamena jen to, ze signal jde do AUX SENDu nezavisle na tom, jak mas stazenou savli (fader) na vstupu, odkud ho posilas.trix píše:vystup efektu pujde do AUX 1 Return jak jsem palnoval
A to posledni jsem puvodne myslel tak, ze budes mit dva fadery vedle sebe, na jednom cisty klavesy a na druhym srkz efekt. A budes si to libovolne michat pohodlneji. Ale i tak, jak to popisujes ty, tak to bude fungovat taky. Myslim, ze to chapes dobre, a se zapojenim nebudes mit zadne potize...
---
Otazkou zustava, co udela impedance vystupu a vstupu toho mixu s efektovou krabickou, co je urcena pro kytaru. Mozna nic zasadniho, ale to uz je jine tema. A mozna to uz mas s tema klavesama vyzkouseny....