Problém s nastavením Scarlett 18i6

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
Jenda.Samal

Problém s nastavením Scarlett 18i6

Příspěvek od Jenda.Samal »

Zdravím,

koupil jsem si zvukovku Focusrite Scarlett 18i6, se kterou se dodává v balení soft Ableton Live Lite 8. Chci nahrávat jedním mikrofonem, ať už kytary nebo hlasy, ale do dvou stop postupně a každou ze stop "panovat" do jiné strany (L/R). Problém je v tom, že při hýbání panovacím "potenciometrem" v Abletonu, se neděje nic, signál zůstává stále "uprostřed", maximálně se malinko ztiší když mam vytočený pan úplně vlevo, nebo vpravo.

Myslím si, že je to nastavením zvukovky v jejím softwaru "MixControl", protože i když si pustím hudbu přes ní do monitorů, zní to jako mono, hraje to z obou, ale není to prostorové... Když si to pak pustím rovnou z PC, je to úplně jiné. To by mohlo ale být tím, že každý ze dvou výstupů pro monitory je pro jednu stranu a já je propojoval jedním stereo kabelem pouze z jednoho výstupu, takže jsem to zapojil sice do stereo vstupu na monitorech, ale pouze tu jednu stranu...

Nicméně, chvíli jsem nad tím laboroval a nastavil jsem si ze vstupu 1 mikrofon doleva a ze vstupu 2 mikrofon doprava, nahrál postupně obě stopy a to fungovalo tak jak jsem chtěl, měl jsem 2 stopy, jedna hrála jenom zleva, druhá zprava... To ale nevyřešilo problém, že přímo v Abletonu nemůžu podle potřeby panovat stopy, jsou už nahrané předem napanované.

Doufám, že to někdo pochopí, tak jak jsem to sesmolil :D
Díky za odpověďi...

PS: Ještě jedna blbá otázka, v Ableton Live Lite 8 jde přidat opravdu pouze 8 audio stop?? :evil:
Naposledy upravil(a) Jenda.Samal dne 2.08.2012 16:28, celkem upraveno 1 x.
Paris
Rádce

Re: Problém s nastavením Scarlett 18i6

Příspěvek od Paris »

Jenda.Samal píše:To by mohlo ale být tím, že každý ze dvou výstupů pro monitory je pro jednu stranu a já je propojoval jedním stereo kabelem pouze z jednoho výstupu, takže jsem to zapojil sice do stereo vstupu na monitorech, ale pouze tu jednu stranu...
ano, to by samozrejme mohlo. (cti: ano, je to tim.)

edit: musis pouzit dva vystupy. jeden vystup reprezentuje jeden kanal. ted to mas jeste okorene tim, ze mas u prave bedny otocenou fazi.
Naposledy upravil(a) Paris dne 3.08.2012 20:14, celkem upraveno 1 x.
Paris
Rádce

Re: Problém s nastavením Scarlett 18i6

Příspěvek od Paris »

Jenda.Samal píše:To ale nevyřešilo problém, že přímo v Abletonu nemůžu podle potřeby panovat stopy, jsou už nahrané předem napanované.
Ableton sice neznam, ale bylo by to divne. K vyreseni problemu vetsinou staci vyjit si na prochazku (nebo na pivo), srovnat si v hlave jake ma karta vstupy a jaky je rozdil mezi mono a stereo stopou, a vsechno je hned jasnejsi...
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“