problém s nahráváním

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
mikesqueaky

problém s nahráváním

Příspěvek od mikesqueaky »

Zdravím.. potřeboval bych radu.. jak je možné když mám v cubase zaplý metronom a vloženou stopu bicích a chci do toho nahrát kytaru tak se mi stopa té kytary nahraje i s metronomem a bicíma.. je to potichu ale v té nahrávce to jde slyšet a vadí to... zkoušel jsem i nahrávat na prázdno.. vypojil jsem mikrofon a a nahrál stopu se zaplým metronomem ...a ten metronom se tam nahrál. Už opravdu nevím co mám dělat.. marně jsem se pokoušel to nějak nastavit.. snad mi pomůžete tento problém vyřešit.. Díky moc
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: problém s nahráváním

Příspěvek od pavlii »

Tady je to několikrát řešené - předpokládám, že používáš standardní ovladač zvukovky k Windows (čili třeba ASIO DirectX).

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
mikesqueaky

j,přesně tak
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Tak máš dvě možnosti:

- buď stáhnout freeware ASIO4ALL, který - byť emulace - tento problém zřejmě řeší

nebo

- ve Směšovači zvuku ve Windows jednoznačně určit CO se bude nahrávat (rozhodně ne What You Hear nebo jak se to jmenuje - pokud nechceš do nové stopy nahrávat i cokoli z playbacku).

P.

mikesqueaky

Díky... asio4all jsem zkoušel .. a pořád to samé.. ale ten směšovač zvuku prosím najdu kde? nějak to vůbec nemůžu najít.. dík
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Tyjo - někde v Ovládacích panelech...nebo dvojklik (případně pravý klik) na repráčku v Systrayi - vpravo dole.

P.

mikesqueaky

jojo díky.. už to mám.. stačilo zeslabit Wave
Beauty.sr

Příspěvek od Beauty.sr »

Zdravím, potřeboval bych poradit. Pořídili jsme dceři AUDIOBOX USB PRESONUS se Studiem One Artist. Sehnal jsem jenom anglické manuály a podle nich to teda nedám... Momentálně nám nejde nastavit mikrofon na nahrávání. Přes zvukovku do bedýnek jde ale záznam nejde :-( A dál se mi nedaří připojit klávesy Yamaha jako MIDI. Určitě dělám špatně nějakou blbinu ale dělal by mi potíže český návod natož anglický. Díky :-)
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Předpokládám, že je všechno správně nainstalováno. Studio One po spuštění by mělo ukázat startovací stránku, kde jsou uprostřed nastavení. Měl by být vybrán Presonus ovladač zvukovky; pokud ne, tak kliknutím na Configure Audio Devices se vybere ze seznamu ten Presonus. Když tam není, je karta špatně nainstalovaná.

Potom po aktivování New Song kliknout na File - Options - Song Setup a tam je routovací tabulka vstupů a výstupů.

Takže nejdřív bych se snažil rozchodit tu audio část a teprve potom k tomu přihodit tu MIDI část.

Mno - jako soft mi to nepřijde moc šťastný, ale je to prostě aspoň nějaký základ.

P.

viwalda
Bandzone: sklad by walda

Příspěvek od viwalda »

Hola prosím o radu...
jak nahrát jednu stopu do pc a posléze ji nazpívat, když mám tyto ingredience:
-Kytara+kombo Roland cube
-Zoom H1
-mikrofon shure
-pc...Audacity

př..zkoušel jsem už jen nahrávat na H1-čku jakože line in, ale i na nejnižší hlasitosti v rekorderu mi to nahrálo jen chrchle a zase chrchle..

př..propojil jsem H1 z cube a napojil do pc a nic...a mikrofon mám také hnát přez kombo a H1?

př.. a ani mi již do uložené skladby v audacity nelze, anebo nevím, jak nastavit zoom H, jako výchozí prohlížeč? či co?

Jakákoliv rada dobrá a za ní předem dík..
vwld...el.kytara WASHBURN wl14+RM pickups(krk:colour sound+kobyla:custom alnico)+PRS SE 24 custom+GODIN A6 ultra+dreadnougt IBANEZ pf 20...
BOSS RC 20 looper+DIGITECH Timebender..TC ELECTRONIC corona chorus..RADIAL London Bones dist. ..HOT CAKE dual(replika Matěj Dupal)..MICHALÍK wah/volume..ROLAND cube 40XL...
SHURE PG58..TC HELICON voiceton..ZOOM H1...kabeláž:WIDARA cables xxl ,homemade aj...trsátka G. Dennis 0,88...sluchadla AKG K403...
http://bandzone.cz/skladbywalda
http://bandzone.cz/zor
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

snažil jsem se porozumět Tvému dotazu, ale nedaří se :) ...

Jestli to myslíš tak, jak nahrát kytaru a k tomu potom zpěv, tak bych osobně nahrával roland cube pomocí stereo mikrofonů co jsou na H1. Tu stopu bych pak importoval do Audacity nebo lépe do Reaperu a dohrál zpěv skrze Shure zapojeným do Tvé zvukové karty.
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
viwalda
Bandzone: sklad by walda

Příspěvek od viwalda »

no já zvukovku nemám, prý tak slouží h1,jinak kytaru mám a nahrávám pomocí x/y mic.
Mě jde převážně o tu fázi dozpěvu anebo jiné(druhé) kytary...Mám jen audacity,které jsem stáhnul ovšem zdarma a když zapolím mic. do cube a do cube zapojím H1 a jak zapojit do pc? Přez USB to lze?Počítám,že ne..Takže jakýsi kabel zout H1 do pc kamsi..
vwld...el.kytara WASHBURN wl14+RM pickups(krk:colour sound+kobyla:custom alnico)+PRS SE 24 custom+GODIN A6 ultra+dreadnougt IBANEZ pf 20...
BOSS RC 20 looper+DIGITECH Timebender..TC ELECTRONIC corona chorus..RADIAL London Bones dist. ..HOT CAKE dual(replika Matěj Dupal)..MICHALÍK wah/volume..ROLAND cube 40XL...
SHURE PG58..TC HELICON voiceton..ZOOM H1...kabeláž:WIDARA cables xxl ,homemade aj...trsátka G. Dennis 0,88...sluchadla AKG K403...
http://bandzone.cz/skladbywalda
http://bandzone.cz/zor
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

Jo, už na to koukám. Pokud máš firmware na H1 upgradován na 2.0v http://www.zoom.co.jp/downloads/h1/software) a nainstalované Asio ovladače tak můžeš používat H1 jako audio interface (zvukovku) po USB.
Tím spíš bych přešel na Reaper či jiné DAW místo Audacity které neumí (jestli se to nezměnilo) pracovat s Asio ovladači.
Po řádné instalaci Asio ovladačů pro H1 by jsi pak měl vidět H1 v nastavení Reaperu (options/device), kde si H1 vybereš jako input (jeho interní mic) i output (sluchátkový výstup/line out).
Pak už normálně vytvoříš track kam nahraješ kytaru a pod to druhý track kam nahraješ zpěv.
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“