Crate V18 vs MARSHALL Valvestate vs65r

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Pajdak18

Crate V18 vs MARSHALL Valvestate vs65r

Příspěvek od Pajdak18 »

Ahoj, uvažuju o koupi už nějakého lepšího kombíčka... Na bazaru jsem našel tyto 2, co mě zaujaly:

http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=7 ... rder=datum
a
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=7 ... rder=datum

Chtěl bych se zeptat, jestli je lepší si koupit toho Marshalla (sice pololampu, ale dvoukanál) nebo tu celolamu.
Na toho Marshalla jsem zde četl jen samou chválu, tak by mě zajímalo, jestli se tomu Cratu dokáže vyrovnat.
Na tom Cratu mě taky vadí, že je to jednokanál, že bych musel řešit zkreslení krabičkama(což by vyšlo ve výsledku dráž).
Jinak takhle s už "lepšíma" kombama zkušenosti nemám. Doposud jsem měl možnost hrát jen na levný tranzistory, teď bych chtěl něco, co už aspoň trochu hraje :)
Díky za vaše názory ;)
Naposledy upravil(a) Pajdak18 dne 6.08.2012 14:35, celkem upraveno 1 x.
haas12345
Kontaktovat uživatele:

Re: Crate V18 vs MARSHALL Valvestate vs65r

Příspěvek od haas12345 »

Nebylo by od věci na co to kombo bude, možná i co máš za kytaru, co chceš hrát za styl... Ani na jedno sem nehrál, každopádně celolampa by měla být zase o něco výš, než pololampa, ale pokud potřebuješ dvoukanál, tak není co řešit... Jinak u toho jednokanálu se to řeší tak, že si to vytavíš na zkreslenej zvuk (dáš víc gainu) a když chceš čistej, tak stáhneš volume na kytaře...
Pajdak18

Příspěvek od Pajdak18 »

Mám Squier Affinity... nehraje špatně, časem bych chtěl koupil lepší snímače a udělat z toho "plnohodnotnou" kytaru. Kombo bych chtěl využívat ve zkušebně i na koncertech. Chtěl bych hrát víceméně klasickej rock a punk.
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

haas12345 píše: Jinak u toho jednokanálu se to řeší tak, že si to vytavíš na zkreslenej zvuk (dáš víc gainu) a když chceš čistej, tak stáhneš volume na kytaře...
hh tak zrovna u toho crata to tak uplne nefunguje...kresli docela pozde a je docela hlasite...jakoze hodne hlasite....na blues a takove veci, lehci rockec, je to podle me paradni kombo, ale silne zkresleni se mi na tom nepovedlo vyrobit ani s krabickama
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

Pajdak18 píše:Mám Squier Affinity... nehraje špatně, časem bych chtěl koupil lepší snímače a udělat z toho "plnohodnotnou" kytaru. Kombo bych chtěl využívat ve zkušebně i na koncertech. Chtěl bych hrát víceméně klasickej rock a punk.
tak to bvy ten crate eventuelne mohl stacit...chce to ale zkusit
haas12345
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od haas12345 »

Zase na druhou stranu u toho punku už potřebuješ větší zkreslení, na toho a jenom to porovnávám, jak by to mělo být... Pokud máš tu možnost, tak bych si jel oba aparáty vyzkoušet a uvidíš ;) Jinak na toho Valvestate sem hrál a ten zvuk nebyl úplně špatnej co se pamatuju...
StoneG
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od StoneG »

haas12345 píše:Zase na druhou stranu u toho punku už potřebuješ větší zkreslení, na toho a jenom to porovnávám, jak by to mělo být... Pokud máš tu možnost, tak bych si jel oba aparáty vyzkoušet a uvidíš ;) Jinak na toho Valvestate sem hrál a ten zvuk nebyl úplně špatnej co se pamatuju...
Měl jsem doma VS80 i crate18. Jako nevím přesně co je zač ten VS65r, ale pokud porovnám mého bývalého VS80 a crata18 tak bych já osobně šel po VS. Ten crate je sice lampa(mám teda sice jinou představu jak by měla hrát lampa, ale budiž), ale ty starý Valvy jsou fakt dobrý. Nejlépe, pokud je možnost tak si to jet vyzkoušet...
No na punk Crate18 s krabičkou a nebo VS65r bez krabky v pohodě.
Je to zase jako pokaždé na osobních preferencí.
Pajdak18

Příspěvek od Pajdak18 »

haas12345 píše:Zase na druhou stranu u toho punku už potřebuješ větší zkreslení, na toho a jenom to porovnávám, jak by to mělo být... Pokud máš tu možnost, tak bych si jel oba aparáty vyzkoušet a uvidíš ;) Jinak na toho Valvestate sem hrál a ten zvuk nebyl úplně špatnej co se pamatuju...
Bohužel mám možnost vyzkoušet jen toho Marshalla :(
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“