zpěv- jak začít ?

Technika zpěvu, zpěvová aparatura, efekty, ...
Odpovědět
magor539
Kontaktovat uživatele:

zpěv- jak začít ?

Příspěvek od magor539 »

Zdarec, chtěl bych se zeptat jak mám začít se zpěvem. Nikdy jsem nezpíval a začínám pociťovat, že pro další přežití naší "kapely". Předem děkuji za každou radu a připomínku! :D

Edit: Chtěl bych zpívat ROCK / Hard ROCK / METAL / Heavy METAL
Moje kytary :
Vision TELECASTER Sunburst
Fokus Strat GEMINI
kelley
Bandzone: http://bandzone.cz/milanpalicka
Kontaktovat uživatele:

Re: zpěv- jak začít ?

Příspěvek od kelley »

Nikdo nic ? No začít se dá asi nejlíp tak, že se postavíš před mikrofon a začneš zpívat :-) Když tě spoluhráči nebudou mlátit kytarama po hlavě a posluchači nebudou házet vajca a shnilý rajčata, že to máš falešně, tak v tom pokračuj. Nepřeřvi si hlasivky, od toho máš mikrofon a zesilovač. Tón se zesiluje v bránici, falzet spíš v čele - v hlavě, nesnaž se to vyřvat z krku. Jinak o technice zpěvu je toho tady asi dost...

EDIT: A ty jsi ještě nezačal ? To čekáš až ti to tady schválíme ? Základ je stejný v opeře i v metalu. U obého se tón vyluzuje z lidského těla stejným způsobem 8)
Hraješ na kytaru ? Tak ji chytni do ruky a začni zpívat -> písničky... Vezmi si k ruce zpěvník "Já Písnička" a zpívej třeba lidovky, to je jedno. Třeba tak se dá začít.
RICO

Příspěvek od RICO »

Jak říká kelley, prostě si vem kytaru, stoupni si před mikrofon, nebo si třeba sedni doma na židli a zkus si něco zazpívat, nebo aspoň zabroukat, pokud se třeba do začátku stydíš (jako skoro každý ;-) ). Jinak než tím že to zkusíš to asi nepůjde :-D
Nobody is perfect
Igimas

Příspěvek od Igimas »

Tak ja to pochopil tak, ze se spis pta jake cviceni do zacatku delat, co by mel vedet z teorie jak zpivat apod... Mimochodem taky by me to zajimalo :-D
RICO

Příspěvek od RICO »

Však už to tu máš všechno napsané :D Nejdřív to bude asi o tom to pořád zkoušet a jinak, tady na fóru máš spoustu topiců o zpěvu a technikách, apod. :lol:
Nobody is perfect
magor539
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od magor539 »

oukej, díky všem za odpovědi.
Moje kytary :
Vision TELECASTER Sunburst
Fokus Strat GEMINI
mirisonezpev

Příspěvek od mirisonezpev »

Dobrý den, rád bych zjístil nějaké informace které by mě pomohly ve vývoji hlasu , od malička sem zpíval docela dost ja ve zboru tak občas i nějaká soutěž a šlo mě to dost dobře ,mám pěkný zabarvený ton hlasu a celkově si myslím že to není zle nebo spíš nebylo zlé , zpěvu sem se věnoval do 10let pak bohužel už ne , nastaly časy kdy byla puberta alkohol ,marihuana ,cigarety a všechno do kupy ,nezpíval sem ubec , před měsícem sem začal zase nějak tak zpívat ted už píšu texty udělal sem první písničku rep +vocal , ale to tak že sem nastoupil zazpíval to a bylo to žádne treningi nic prostě mám problem ve výškách jak kdyby se mě přeměnila barva hlasu a celkově to není co to bylo , do toho ještě kouřím a o víkendu si občas něco popiju chtěl bych se zeptat jestli i to kouření vadí ? četl sem nějaké teple mleko a nějaké ty rady co tady jsou .díky za info
MilanT

Příspěvek od MilanT »

mirisonezpev píše: chtěl bych se zeptat jestli i to kouření vadí ?
Tak pokračuj tady :arrow: zpev/zpev-a-koureni-t34653.html?hilit=k ... 0zp%C4%9Bv
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

mirisonezpev píše:Dobrý den, rád bych zjístil nějaké informace které by mě pomohly ve vývoji hlasu , od malička sem zpíval docela dost ja ve zboru tak občas i nějaká soutěž a šlo mě to dost dobře ,mám pěkný zabarvený ton hlasu a celkově si myslím že to není zle nebo spíš nebylo zlé , zpěvu sem se věnoval do 10let pak bohužel už ne , nastaly časy kdy byla puberta alkohol ,marihuana ,cigarety a všechno do kupy ,nezpíval sem ubec , před měsícem sem začal zase nějak tak zpívat ted už píšu texty udělal sem první písničku rep +vocal , ale to tak že sem nastoupil zazpíval to a bylo to žádne treningi nic prostě mám problem ve výškách jak kdyby se mě přeměnila barva hlasu a celkově to není co to bylo , do toho ještě kouřím a o víkendu si občas něco popiju chtěl bych se zeptat jestli i to kouření vadí ?
Adept na nejdelší souvětí na fóru?
Jedna rada: když se na něco ptáš a očekáváš smysluplnou odpověď, formuluj otázku tak, aby byla pochopitelná a jasně položená a aby čitatel v polovině čtení neměl nutkání přestat. K tomu pomůže i dodržení pravidel českého pravopisu a slohu.
K dotazu: MilanT už tě nasměroval. Jinak, v případě dalších dotazů ohledně zpěvu, určitě tu na fóru najdeš většinu informací, na které by ses mohl chtít zeptat. Stačí trochu hledat. Zdar a ať ti to zpívá.
Odpovědět

Zpět na „Zpěv“