Zoom G3 vs. Line 6 M9

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Libor316

Zoom G3 vs. Line 6 M9

Příspěvek od Libor316 »

Ahoj nepodělil by se někdo se zkušenostmi kdo má tyhle mulťáky?
Shánim nejakou alternativu pro modulacni efekty (hlavne delaye a chorusy) a tyhle dva mi padly do oka.
Zoom g3 je fakt za skvelou cenu ale pravdepodobne neni true-bypass coz M9 je. M9 je zase oproti G3 2x drazzsi.

Tak kdyžtak pište budu rád za jakoukoli radu :)
Squier by fender MIJ (1980), Handmade telecaster (Radek Bednařík 2011) Fender SuperChamp XD, Fender quad reverb (4x12") (cca 70 léta)
Pedalboar: Smrčka OD station III, Vox wah pedal 847a, delay: zatim razzor delay. Napajeni-power supply od Smrčky
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Zoom G3 vs. Line 6 M9

Příspěvek od hyenik »

kdyz mas penize tak si kup M9.
kdyz chces stejnou uroven za polovic tak G3.
jsou o tom rozsahle thready jak je G3 lepsi (to si nemylsim), ma svoje mouchy (napr. prirazovani exp.pedalu nebo debilne (ne)vyreseny bypass v preset modu), ale vsechno bledne pred tou cenou.
u M9 se mluvi o prebuzovani silnyma snimacema a volume dropu (nevim, znam jenom M5)

PS: TB bych u multaku opravdu neresil. (jedine kdyby zvuk nejak kazily, coz tyhle nedelaji)
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Jak je to s tim bypassem u G3 ? Např. mám G3 v sériové smyčce a na prvním presetu nějaký delay + EQ na sóla, jedním šplápnutím sepnu a druhým zase vypnu? Je tak ?
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

bubucci píše:Jak je to s tim bypassem u G3 ? Např. mám G3 v sériové smyčce a na prvním presetu nějaký delay + EQ na sóla, jedním šplápnutím sepnu a druhým zase vypnu? Je tak ?
hahaha, to bych asi japonskym soudruhum nenadaval ;)
jednoduse nevypnes. vitej ve svete sikmookych engineeru.
jenom externim switchem (a to uz pak nepripojis exp.pedal, protoze tam chytre dali jenom jednu zdirku)
je to proste vec, ktera me rozpalila do běla, jak z jinak kvalitniho efektu udelat polovicniho mrzaka :)
anebo dat za to "prazdny" preset, coz by slo, ale ne u me, kdy mam na jeden koncert pripravenych asi 15 zvuku za sebou :( Ja ho vypinam LS2.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

tak to je škoda, protože ta velikost se mi docela zamlouvá. Navíc jsem si popletl stompbox mod a preset mod :? S g7 jsem byl spokojený jak po zvukové stránce a hlavně co se týká ovládání. Pokud ale chce mět člověk aj nějaké klasické krabičky a pedalboard rozumných rozměrů tak je to většinou docela boj.
Libor316

Příspěvek od Libor316 »

No mozna trochu tusim o cem se kuci bavite, ale kdybyste mi jeden z vas presneji jednoduse vysvetlil o co tady gou tak budu vdecny :)

PS: bavite se o tom jak cely efekt uvest do rezima bypass jedni seslapnutim?
Squier by fender MIJ (1980), Handmade telecaster (Radek Bednařík 2011) Fender SuperChamp XD, Fender quad reverb (4x12") (cca 70 léta)
Pedalboar: Smrčka OD station III, Vox wah pedal 847a, delay: zatim razzor delay. Napajeni-power supply od Smrčky
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

stompbox mod neni problem, to funguje jako klasicke tri krabicky vedle sebe, vypnes, zapnes
preset mod jenom presety mezi sebou, nebo externi switch.

PS: ano
Libor316

Příspěvek od Libor316 »

Chtel bych se jeste zeptat a asi zejmena Hyenika jaké máte zkusenosti s tím Zoomem pri hrani na zivo zejmena jak vam tam zneji delaye a jestli si je pri hre tapujete pomoci pridavneho switche. toho zooma jsem si sel uz ozkouset v kramu ale pudu muset jit znova protoze bez nastudovani manualu toho clovek zas tak moc na tomhle multaku nevyzkousi :)
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

no prave ze me prijde to ovladani na proste vyzkouseni uplne jednoduche, chova se to jako krabicka. Delaye sou standardne vyborne (jako na vsech modernich multacich), ale ja jsem v tomto antipurista, a netapuju, to uz bych proste nestihal pri mych taneccich po pedalboardu.
tady srovnavacky s dalsima delayema
http://www.youtube.com/results?search_q ... 92.11.11.0.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

a docela prelomovy upgrade http://zoom.co.jp/news/article/436
krome obligatnich 9 dalsich aparatu umoznuje misto tri soucasne zaplych efektu dokonce sest!
tak tim uz se da pokryt asi vsechno, u tech tri to obcas chybelo, protoze casto se musela jedna pozice obetovat na noise gate, pripadne doladujici EQ
Naposledy upravil(a) hyenik dne 16.07.2012 10:41, celkem upraveno 1 x.
Bearder

Příspěvek od Bearder »

Ten nový upgrade mě potěšil a hned to upgraduju :) všech šest asi nevyužiju ale čtyři se určitě hoděj na stopro jen jsem nepochopil jak se to ovládá ale to zjistím.
Fender Strat special HSS + Fender Tele original 60s -- Nějaké ty krabky od Xotic, WayHuge, Strymon, EarthquakerD. a Walrus -- Supro Saturn 15W - Mar­shall JTM45/​2245 30W hlava a Marshall 2061cx box, Mono obaly
Libor316

Příspěvek od Libor316 »

Rád bych se zeptal a ujistil ohledně zoomu g3 a napajení....nikdy jsem se v elektrnonice nevyznal :)
Jsem ted v anglii (londyn) a uvazuju o koupi zoomu g3 tady (pokud znate nejake odkazy na bazarove anglicke servry jako je nas hudbenibazar cz tak sem s nema :))
Kdyz ho tedy tady koupim a dovezu do ceska tak predpokaladm ze kdyz tam prdnu adapter pro nase ceske zasuvky tak mi to bezproblemu pofrci ne?
A kdybych to udelal tak ze bych si za par susni tady koupil redukci se anglicke na ceskou koncovku a nasadil to na ten anglicky adapter tak by mi to doma taky melo fungovat po zapojeni do proudu ne?
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Efekt ti bude pracovat kdekoli na světě, ale budeš potřebovat patřičný adaptér. Tzn. takový, který bude schopný pracovat s napětím, co se používá v dané zemi. V UK používají stejné napětí jako v ČR, jen jiné zásuvky, takže to je v klidu. Např. pro USA bys už potřeboval jiný adaptér.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Nero: adaptér může být klidně i na 100-240V
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

To je pravda... Pak je otázkou, jaký bude u efektu přibalen.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Co jsem poslední dobou koupil, tak všude byly 100-240V. Možná je to levnější na výrobu mít jen jednu linku a mít možnost zboží přemísťovat podle poptávky na trhy s jiným napětím. Jinak určitě bych takový zdroj čekal od japonských značek, protože tam mají půlku ostrovů na 230V a půl na 110V.
nokturno

Příspěvek od nokturno »

G3 mám, teď jsem na originální adaptér koukal a je tam opravdu 100-240 V. Takže v Anglii bez problémů, stačí odmontovat kryt zásuvky... :-D Nejlepší řešení bude redukce za pár šupů...
Sektor

Příspěvek od Sektor »

Doma mám sice Digitech ... ale po zkušenostech s dalšími multiefekty mohu říct, že ten Zoom G3 je v současnosti za dané peníze asi nejlepší věc na trhu. Má fajn ovládání, vše je tak jak jsem si u efektu vždycky přál. Na domácí hraní je (podle mě) hloupost dávat 4. tis Kč za efekt ... ale proč né. Tím však chci říci spíše to, že ten Line 6 M9 za 2x větší cenu nemusí uspokojovat úměrně 2x tolik a G3 může kvalitně posloužit i mimo obývací pokoje ;) Slušná podpora FW (celkově u produktů ZOOM), která už zde byla i zmíněná, je hodně velké +. Jak jsem napsal, za ty prachy .... ;)
Acoustic, electro-acoustic and electric guitar. Piano, Zoom H4n & Zoom H1 V2, flute, harmonica and other musical instruments.
Bearder

Příspěvek od Bearder »

mýma rukama prošlo leccos, prastarej malej ZOOM 9002 (stále mám), prastarej velkej zoom multiefekt, ZOOM G2.1u, ZOOM G3, nějakej digitech, Line6 HD500, Boss ME-25 a Cube 40 XL co se multiefektů týče.

Ovládání na G3 je jednoznačně nejlepší a zvuky jsou taky výborné pro normální použití.
:arrow: Vřele doporučuju G3 a je to o dost lepší multiefekt než zoom G2.1 a podobné staré.... nehledě na looper a bubeníka tak ovládáním a hlavně cenou. (z bazaru za 2500kč)
Fender Strat special HSS + Fender Tele original 60s -- Nějaké ty krabky od Xotic, WayHuge, Strymon, EarthquakerD. a Walrus -- Supro Saturn 15W - Mar­shall JTM45/​2245 30W hlava a Marshall 2061cx box, Mono obaly
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

hyenik píše:a docela prelomovy upgrade http://zoom.co.jp/news/article/436
krome obligatnich 9 dalsich aparatu umoznuje misto tri soucasne zaplych efektu dokonce sest!
za ty prachy to bylo nejlepsi na trhu, a ted je to jeste lepsi (gramatika nema dost prostredku k vyjadreni :)
vcera jsem po boji upgradoval (delal jsem rychleji nez cetl, takze 3x :) a funguje to, mozno najednou az 6 efektu, coz uz pokryva naprostou vetsinu aplikaci.
V sobotu hned naostro vyzkousim :) http://www.studiosopa.cz/beseda/index.html
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“