Na domácí jednochlapové nahrávání je mixpult IMHO zbytečný luxus (stačí dobrá zvukovka), ale na jamování je k nezaplacení. Kdysi jsme takhle s partičkou jamovali doma, přes mix do sluchátek. V paneláku, tavit to přes comba by nás asi sousedi rádi neměli
Já měl doma (eště ho mám schovanej) mixpult 8/2, nějaký Cutec, ani nevím jestli to je nějaká "značka". Je to ze začátku devadesátých a je na tom Made in Japan, takový low-end, zdroj uvnitř, 8 vstupů přepínatelných mic/aux s konektory XLR bal/ 1/4" jack unbal, gain, 2X EQ, 2x Aux, pan a fader. Dostal jsem ho od známého místo peněz, které mi visel (na živé hraní jsem měl AHB, já ten mix tehdy vlastně nepotřeboval, ale on přišel s tím, že peníze nemá a v dohledné budoucnosti mít asi nebude, tak jestli nevezmu ten mix).
Takže jsme se zapojili přes krabičky přímo do mixu (já s basou přes limiter LM-2B od Bosse, kytary přes svoje krabičky, třeba jenom bypass, hlavně tam musely být kvůli předzesílení a impedančnímu přizpůsobení). Bicmen měl jakýsi pseudocajon - cajón tehdy nikdo asi neznal, byla to improvizace (dřevěná krabice z desek různých tlouštěk a s dírou v nejsilnější stěně, uvnitř dva elektretové mikráky s homemade jednoduchými kompresory, po dlouhém experimentování s tlumením - netlumením, pozicí mikráků a nastavení kompresorů - a taky po zjištění, na které stěny má vlastně mlátit - to, když do toho rukama bušil, znělo docela zajímavě) a do sluchátek jsme to míchali přes dvě sběrnice a main out tak, aby to sedělo každému jednotlivě v potřebných poměrech. Do krabičky jsem zbastlil pár zesíků s tesláckými MBA 810, to bylo za pár korun, a tím jsme pak krmili ty sluchátka, přes odpory, aby je to neodpálilo (MBA 810 dává do 4 Ohm 5W, což by na sluchátka bylo moc).
Asi ho opráším, vracím se k muzice, žena hraje na klávesy, no a tak když přijde někdo na jam...

I ten pseudocajón by měl asi smysl. Válí se mi tady sice nějaký levný djembe - ale mlaťte do toho v paneláku v jedenáct večer...

Čest má v politice své hrdé místo hned v první řadě.
Proto zpravidla už zpočátku dojde úhony.
(Hynce Ptáček z Pirkštejna - apokryf)
Mám uši, hlavu i zkušenosti. Ale NEMÁM patent na rozum.