Boss Chorus

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
FilipRocker

Boss Chorus

Příspěvek od FilipRocker »

Zdravím, vím, že je tu tohle téma probíráno několikrát, všechno jsem přečetl, ale pořád jsem se nějak nedozvěděl, jakej je rozdíl mezi určitými modely
Na hudebnim bazaru nyní běhá CE-2 Taiwanská, CE-3 japonská, CE-5 Taiwanská a CH-1 Taiwanská...Vše v podobné cenové relaci, jen nevím, který z nich si vybrat, za odpověď děkuji :)
Fořt

Re: Boss Chorus

Příspěvek od Fořt »

Tady aspoň srovnání CE-2 a CE-5.
http://www.pedalarea.com/choruses.htm
Na YT najdeš spoustu srovnání jednotlivých modelů (vždy alespoň 2 vedle sebe).
CE-2 na rozdíl od ostatních není stereo, ale jako jediný (snad i CE-3) je určitě analogový, ostatní se dělaly později i v digitálních verzích. CE-3 by snad měla být stereo verze CE-2, se stejným čipem. Vzhledem k tomu, že japonské verze bývají ceněny víc než taiwanské, asi bych bral japonský CE-3 (pokud bys spíš nepreferoval větší možnosti nastavení u CH-1 a CE-5).
FilipRocker

Nelibuju si ve složitym nastavení..Mam rád jednoduchý a efektivní..Takže dva-tři poťáky akorát, ty čtyři sou snad možná moc :D Asi budu znít hloupě,ale v tomhle se nevyznám, proto, co znamená, když je ten Chorus stereo?
krasty

Příspěvek od krasty »

FilipRocker píše:Asi budu znít hloupě,ale v tomhle se nevyznám, proto, co znamená, když je ten Chorus stereo?
Stereo Ti umožní poslouchat s "prostorovým vjemem", zvuk vnímáš ze dvou beden a není pocitově uprostřed, jako v monu, ale jde z obou stran.
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Potřebuješ k tomu samozřejmě 2 aparáty, nebo jít linkou do sterea, případně jeden kanál do aparátu a druhý přímo do linky. Samozřejmě ty stereo chorusy jdou použít i jako mono.
kelley
Bandzone: http://bandzone.cz/milanpalicka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kelley »

CH-1 jsem se nedávno zbavil, skoro jsem ho nepoužíval, nic moc. Ale CE-3 jsem kdysi míval a vzpomínám na něj docela s nostalgií. Občas se na bazarech objeví. Pecka je DC-2 (dvojitý analogový, nemá potenciometry ale jen napevno nastavené zvuky co se volí přepínačem), ale to je těžký vintage za těžký prachy (na e-bay)-
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Kopie DC-2:
http://www.audiopro.cz/produktovy-katal ... cc300.html
Neměl jsem možnost ho srovnávat s originálem, na YT nějaké srovnání myslím je.
Měl jsem ho a líbil se mi moc. Tak trochu omylem jsem ho prodal, možná si ho znovu pořídím. Každopádně trochu limitující je ta absence potenciometrů pro speed a rate. Z těch přednastavených zvuků byl pro mě stejně použitelný jen se všemi tlačítky OFF, případně 1. tlačítkem ON.
Edit: Srovnání, asi od stejného uživatele, bohužel ne vedle sebe:

FilipRocker

Takže jdu do CE-3, děkuji :)
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“