Nemas nekde nejakou nahravku?Docela by me zajimalo,jak to hraje.langja píše:http://www.muzikant.cz/kytary-6/akustic ... 109373.phpIvan píše:Turner? Nepoznam... vyzera pekne. trosku popis - celomasiv? zadok palisander, mahagon?
Pochlubte se s vasim nastrojem, tim akustickym :-)
Pravidla fóra
Re: Pochlubte se s vasim nastrojem, tim akustickym :-)
-
proudoveletadlo
Vzhledem k tomu, že jsem si kytaru kupoval podle doporučení zde na fóru, se tu aspoň pochlubím : )

Washburn WD-11S, přední deska masivní cedr, zbytek těla mahagon, hmatník z palisandru.
Jsem s ní nadmíru spokojen (zvlášť za "Akční cenu"), o to víc je mi líto, že jsem se hned po koupi dostal do období, kdy na hraní (učení se) na kytaru takřka nemám čas. Přes srpen to ale rozhodně napravím. Zvuk mi nezávisle na sobě pochválilo několik kytaristů, většinou s komentářem typu "to jsem se svou první kytarou dosti prohloupil".
Struny jsem si koupil zde doporučované 12tky Martiny, ale prozatím nechávám původní.
Washburn WD-11S, přední deska masivní cedr, zbytek těla mahagon, hmatník z palisandru.
Jsem s ní nadmíru spokojen (zvlášť za "Akční cenu"), o to víc je mi líto, že jsem se hned po koupi dostal do období, kdy na hraní (učení se) na kytaru takřka nemám čas. Přes srpen to ale rozhodně napravím. Zvuk mi nezávisle na sobě pochválilo několik kytaristů, většinou s komentářem typu "to jsem se svou první kytarou dosti prohloupil".
Struny jsem si koupil zde doporučované 12tky Martiny, ale prozatím nechávám původní.
Krasny nastroj.Kombinace s cedrem se mi libi asi nejvic,takze za me idealni vyber:-).Tak at jsi spokojen co nejdyl.
WD11S - na tuhle sem ted parkrat drnkal pres tyden, taky si ji prave koupil kolega za nejakych 5?
pohodovy nastroj.... zijeme v raji
pohodovy nastroj.... zijeme v raji
to je parada, mit kytary hned po ruce, akorat nejak vyresit ten prach....shoooter píše:Trochu jsem upravil byt.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Já bych teda D28 strkal raději do kufru.hyenik píše:to je parada, mit kytary hned po ruce, akorat nejak vyresit ten prach....shoooter píše:Trochu jsem upravil byt.
- SUK
- last.fm: last.fm/user/sukcz
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
- Kontaktovat uživatele:
Jester píše:Já bych teda D28 strkal raději do krbu.
Hodně budem někde...
- ...EDGE...
"A od te doby jiz SUKa nikdo nikdy nevidel. Rika se, ze byva slyset jeho zalostny krik z hlubin cisarstvi andela temnoty, ale ze jiz zkaze jeho duse nikdo nezabrani. A to je, deti, pro dnesek vse."
V kufru byl léta, jenže jak není po ruce, není to ono.Jester píše:Já bych teda D28 strkal raději do kufru.hyenik píše:to je parada, mit kytary hned po ruce, akorat nejak vyresit ten prach....shoooter píše:Trochu jsem upravil byt.
Prach se občas setre, a vlhkost je ve zdenem domě dobrá.
Na tohle demagogické fórum už nechodím.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
No žádnej zvukovej zázrak to neni, za ty peníze.. Je to přeci jenom Jumbo tak má větší basy a při hře s Dreadnaughtem se ztrácí a musí se do toho víc řezat aby se člověk slyšel..Nicolas píše: Nemas nekde nejakou nahravku?Docela by me zajimalo,jak to hraje.
- jakub.kubaaa
- Kontaktovat uživatele:
Já ti nevím, názor že jumbo má velké basy protože je to jumbo se mi zdá jako obecně rozšířený omyl. Naopak mi přijde že oproti Déčku má mnohem slabší basy, Déčka jsou právě hodně basová.langja píše:Je to přeci jenom Jumbo tak má větší basyNicolas píše: Nemas nekde nejakou nahravku?Docela by me zajimalo,jak to hraje.
Nemluvě o tom, že ten Turner jumbo (klasické) není...je to stejný tvar, ale menší (v objemu podle mne menší i než dreadnought)...
Jinak ale většinou klasická jumba (a superjumba), která jsem měl v ruce, měla skutečně více basů než déčka...
Jinak ale většinou klasická jumba (a superjumba), která jsem měl v ruce, měla skutečně více basů než déčka...
Seagull 25th Anniversary Mahogany Spruce
Ten Turner je přeci jenom tišší a zahuhlanější.. no pošlu nějakou ukázku potom.
EDIT: Ukázka http://kiwi6.com/file/4e7fe2y116
nemám možnost nahrávat na nic lepšího než tohle: http://www.alza.cz/prestigio-libretto-p ... 284539.htm
Do 0:43 je to hraný s trátkem o síle 1.05 a od 0:43 na slabší trsátko bez označení (0.5 tušim)
Struny jsou 0.013
EDIT: Ukázka http://kiwi6.com/file/4e7fe2y116
nemám možnost nahrávat na nic lepšího než tohle: http://www.alza.cz/prestigio-libretto-p ... 284539.htm
Do 0:43 je to hraný s trátkem o síle 1.05 a od 0:43 na slabší trsátko bez označení (0.5 tušim)
Struny jsou 0.013
obvykle maji, D maji sice basu taky dost ale jsou vic tight, tim padem jsou konkretnejsi, pro nekoho muzou pusobit vyraznejsi. Basy vznikaji nejvic z objemu (podobne jako u reprobeden, male basy nehraji), proto se da zobecnit, ze rozmernejsi kytary maji vic basu (samozrejme to nemusi byt vzdycky k dobru veci)jakub.kubaaa píše: Já ti nevím, názor že jumbo má velké basy protože je to jumbo se mi zdá jako obecně rozšířený omyl. Naopak mi přijde že oproti Déčku má mnohem slabší basy, Déčka jsou právě hodně basová.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
- jakub.kubaaa
- Kontaktovat uživatele:
To je pravda, jenže Jumba jsou většinou taky o dost tenčí než Déčka...
- ...EDGE...
No to podle toho, cemu rikas jumbo, v tom tu bude zakopany pes.
Taky si myslím...klasický jumbo rozhodně tenčí než déčko není......EDGE... píše:No to podle toho, cemu rikas jumbo, v tom tu bude zakopany pes.
Kupříkladu můj dreaďas (Cort Earth 70) má tak nabasováno, že se jakkýkoliv jumbo poblíž moc nechytá…
Tohle je můj Furch Durango. Koupil jsem ho asi před pěti lety v hudebninách ve Zlíně za sympatických 9400 korun. Od ostatních modelů Durango se liší tím, že místo cedrové má smrkovou ozvučnici. S tlustšími strunami má úžasně mohutný a vřelý zvuk a teď, kdy na ni natahuji desítky pro elektriku, se taky neztratí. Vyhovuje mi širší krk (45 mm u nuláku) který je překvapivě z cedru, což mi přijde jako zvláštní volba materiálu, ale zatím drží perfektně. Asi ta železná tyčka uvnitř převezme od dřeva hodně námahy.
Jen tak pro zajímavost, kdysi jsem počítal léta na půlce přední desky a došel jsem k číslu 190
Od té doby mám z té stařenky větší respekt 
Jen tak pro zajímavost, kdysi jsem počítal léta na půlce přední desky a došel jsem k číslu 190
Dunlop U.S.A. .96 mm
Dobrej pickguard 
- ...EDGE...
Super pickguard, ale ten krk bude tzv. spanelsky cedr, ten se vlastnostmi blizi spis mahagonu a s cedrem, pouzivanym na predni desky, toho nema moc spolecneho. Jinak proc na ni natahujes el. desitky?