Taylor - zkušenosti,postřehy

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
Ódin

Re: Taylor - zkušenosti,postřehy

Příspěvek od Ódin »

Tak si ji pujdu zkust, pán je blízko mě :) Jenom by mě zajímalo, jak vám zní ta 214 oproti jiným akustikám jiných značek. Všude jen čtu, že ta 314 má lepší zvuk než 214 (což je logické). Nikde jsem pořádně nečet porovnání oproti jiným akustikám. Co si myslíte vy ?
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

No mně kdysi zněla lépe něž můj Seagull SM6 (smrk+mahagon). Ale neporovnával jsem face to face.
Osobně mi naprosto vyhovuje tělo grand auditorium, já už bych dreadnaught nechtěl, takže pro mě by to bylo další plus, protože jiné těla než DN nejsou v této cenové kategorii příliš časté.
shoooter

Příspěvek od shoooter »

Lehké OT, ale je to mířeno mezi Tayloristy, tak si dovolím.
Neprodává někdo Big Baby ?
Na tohle demagogické fórum už nechodím.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
jirkazjirkova

Příspěvek od jirkazjirkova »

Ahoj,zahrál jsem si na Taylory a jsem nadšen.Koupil bych něco staršího asi model 310,410,mají dobrou elektriku.Nebo něco z USA,ale nemám s tím zkušenost,tak kdyby někdo věděl,napište na mail jirkazjirkova@hotmail.com.Dík Jirka
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Ehm, co že po nás chceš?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
jirkazjirkova

Jestli někdo nemá na prodej model Taylor 310ce nebo 410ce,nebo poradit,jak to bez problému dovést z USA.Dík Jirka
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
jirkazjirkova

omlouvam se a děkuji
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Jen tak pro zajímavost, včera jsem se stavoval v Kytarách, protože mě Nero upozornil, že tam mají skladem model K24 (GA komplet z koa).
Když pominu, že tam šíleně hučel větrák, takže ty kytary, co jsem zkoušel, skoro nebylo slyšet, tak pár drobných postřehů.

512 - GC, smrk mahagon
Potřeboval jsem zjistit, jestli by mi pro příště nevyhovovala spíš kytara s menším tělem než je mé GA. Záver je jednoznačný - ne, GA je pro mě to pravé. Zvuk nebyl špatný, ale zase mě ničím nepřesvědčil, proč bych měl za kytaru uvalit takové hrozné peníze. Navíc měla znatelně struny výš než ostatní Taylory - bylo to dost nepohodlné. Napasovat krk na tělo teda umí Taylor rozhodně lépe než to bylo u tohohle kousku.

812 - GC, smrk palisandr
Nemůžu si pomoci, ale kombinace smrku a palisandru mi zní daleko příjemněji než smrk mahagon (asi už jsem na ten zvuk zvyklý). Je jakoby měkkčí, příjemnější. Kytaře při hraní tlustého "E" něco uvnitř silně drnčelo. Hodně to kazilo pocit ze hry.

K24 - GA, koa koa
Kytara je to opravdu nádherná, nějakou podobnou bych si dokázal představit doma. Výšky jsou moc hezké, co zklamalo bylo basové E. Bylo strašně líné - než se rozeznělo, dlouho mu to trvalo. Mělo strašně pomalý náběh. Pro hru naprosto nepoužitelné.

Všechny kytary byly oproti mé takové tvrdé. Prsty se po hmatníku pohybovaly tíže, ale to by se mělo spravit vyhráním.

Když to tak shrnu, tak co jsem zkoušel Taylory v brněnských kytarách (s Nerem, několikrát sám), nekoupil bych si ani jednu. Když to srovnám s kytarami, které byly na Road Show (tam bych jich koupil spoustu), bylo to jak nebe a dudy. Pro mě jednoznačný závěr - nekoupil bych Taylora naslepo.

Ještě k ceně. Poté co kytary.cz Taylory dost slevnili (sleduju cenu své 814 - nejdříve 91900Kč, potom 82000Kč) tak teď šla cena dost nahoru - 93190Kč.
shoooter

Příspěvek od shoooter »

Nero píše:Na inzeráty je tu sekce Tržiště nebo celý hudebnibazar.cz.
Obávám se, že tržiště je v podstatě mrtvá sekce, když už, tak bych doporučoval spíš bazar. Inzeráty typu "koupím" ale v podstatě nikdo nečte, protože je většinou píší lidé, co chtěj koupit za polovinu běžné bazarové ceny.
Na tohle demagogické fórum už nechodím.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
Oraflex

Příspěvek od Oraflex »

Zdravím. Já mám Taylor 210ce Natural z Kytar.cz. Stála + - 28 000 a můžu říct že je to opravdu kadilak mezi tím co jsem viděl a mohl hrát doteď. Učitel má jednu JAponskou značku jménem KOHNO. Cena kytary byla okolo 120 000 Kč. Jsem zvědavý, tak jsem zvědavý jak si povedou face to face :D.
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Počkej, Kohno dělá klasiky, to přece nejde srovnávat. Nebo zabrousil i do vod kytar s kovovkama?
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Jester píše: K24 - GA, koa koa
Kytara je to opravdu nádherná, nějakou podobnou bych si dokázal představit doma. Výšky jsou moc hezké, co zklamalo bylo basové E. Bylo strašně líné - než se rozeznělo, dlouho mu to trvalo. Mělo strašně pomalý náběh. Pro hru naprosto nepoužitelné.

Když to tak shrnu, tak co jsem zkoušel Taylory v brněnských kytarách (s Nerem, několikrát sám), nekoupil bych si ani jednu. Když to srovnám s kytarami, které byly na Road Show (tam bych jich koupil spoustu), bylo to jak nebe a dudy. Pro mě jednoznačný závěr - nekoupil bych Taylora naslepo.
K tomu K24 - uměl by sis ji představit doma jen z toho vizuálního dojmu, nebo i kvůli "hudebním kvalitám"? Myslíš, že opravdu platí to, že koa se vyhraje až časem a z počátku to není ono, jak údajně někde tvrdil sám Taylor? Evidentně máme z té kytary oba dost podobné dojmy, já bych ji kvůli tomu asi nekoupil.

Pokud jde o ten druhý odstavec - hodně by mě zajímalo, na kolik jsou ty rozdíly způsobené nevyrovnanou kvalitou jednotlivých kusů a na kolik to je vyhraností. Ale to je zase filosofická otázka, která zde nenajde rozřešení :)

PetrPeter 1975 - 2008
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Nero píše: K tomu K24 - uměl by sis ji představit doma jen z toho vizuálního dojmu, nebo i kvůli "hudebním kvalitám"? Myslíš, že opravdu platí to, že koa se vyhraje až časem a z počátku to není ono, jak údajně někde tvrdil sám Taylor? Evidentně máme z té kytary oba dost podobné dojmy, já bych ji kvůli tomu asi nekoupil.
Já bych si kytaru, i kdyby byla sebekrásnější (což ta K24 bezpochyby je) bez určitých "zvukových kvalit" nekoupil. Tahle při normálním (rychlejším, kdy se nestačila rozeznít) hraní basů, zněla, jak když mlátíš hovnem o stan. Možná se vyhraje.
Nero píše: Pokud jde o ten druhý odstavec - hodně by mě zajímalo, na kolik jsou ty rozdíly způsobené nevyrovnanou kvalitou jednotlivých kusů a na kolik to je vyhraností. Ale to je zase filosofická otázka, která zde nenajde rozřešení :)
Ano, taky by mě to zajímalo. Však poreferuješ, až si koupíš novou. :wink:
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

No, to bys tu musel přestat psát, jak ty nové kusy proti těm vyhraným, co jsi měl v ruce, nehrajou :-D Hlavně i bez toho bych preferoval už vyhraný jetý kousek, pokud se nějaký pěkný objeví - ale to stejně nejdřív až příští léto, teď se budu muset poprat s jinými vysavači peněženky :?:

PetrPeter 1975 - 2008
jbiker

Příspěvek od jbiker »

Jester píše: ...
Když to tak shrnu, tak co jsem zkoušel Taylory v brněnských kytarách (s Nerem, několikrát sám), nekoupil bych si ani jednu. Když to srovnám s kytarami, které byly na Road Show (tam bych jich koupil spoustu), bylo to jak nebe a dudy. Pro mě jednoznačný závěr - nekoupil bych Taylora naslepo...
Totéž můžu říct k sortimentu v krámě na Děkance. Začínám se pomalu rozhlížet po nové kytaře, tak jsem se tam zašel podívat. Vyzkoušel jsem všechny Taylorky (kromě té osmistrunné barytonky, páč nevím, jak se na to hraje :) ) a taky bych nekoupil žádnou. Zdůrazňuji, že jdu po zvuku nasucho. Většina těch kousků byla EA, takže možná kdybych je píchnul do komba, tak padnu na zadek, ale to je mimo zadání. Nějak se mi všechny zdály příliš drahé na to, co z nich lezlo. Přemýšlel jsem o DN3/DN4, vyzkoušel DN5e a asi ne ...

On ten koutek drahých kytar není obecně žádný zázrak. Taylorů pár kousků (na oficiálního dovozce je celkový sortiment skladem po celé republice bídný), tři Gibsony (dvě jumba jedno déčko - vše neslané, nemastné, předražené + jeden Norman nejvyšší řady slevněný ze 30ti na 20k. Slevě se ani nedivím, levnější modely stejné značky o sál vedle hrály líp.

S celomasívem nemám zkušenost, takže by mě taky zajímalo, jestli se rozehrajou, ale třeba na Zelňáku jsem asi před měsícem zkoušel Martin D-21 Special a ten hraje velice dobře už "za syrova". Těch 56k po slevě mi připadá jako férová cena.

Tolik subjektivní dojmy na první poslech ...
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Ony se ty kytary rozehrají (aspoň tomu pevně věřím), ale jak moc, to je otázka...
Můžeš se víc rozepsat, co se ti na nich nezdálo?

Pokud jde o sortiment, tak mám dojem, že se dodávají silně nárazově - když jsem byl na prodejnách v Praze a v Brně někdy na jaře, dohromady bylo skladem několik desítek kousků (v Praze určitě kolem 15 - 20 vyšších modelů a dost 1xx a 2xx, v Brně taky dost těch nižších a kolem desítky vyšších). Pak se to pomalu vyprodá a čeká se na další dodávku.

PetrPeter 1975 - 2008
jbiker

Příspěvek od jbiker »

Tak o těch vyšších modelech nemůžu vyloženě říct nezdálo. Hrají pěkně, byť ne tak, jak si představuji zvuk své "nové", zpracování perfektní, jen ceny se mi zdají dost vysoké. Ale 110/210 jsou ve své kategorii průměrné práskačky. Podle mě u těchto modelů připlácíš 50% ceny za logo renomované firmy. Hrábnul jsem si vedle na nějaký Washburn vyšší řady a fakt nevidím jediný důvod, proč utratit o 5+ tisíc víc za Taylor. Abych jen neskuhral, velice příjemně mě překvapila GS Mini. Na kytaru (skoro) do batohu neuvěřitelný koule ...

Vysloveně osobní postřeh je, že šířka hmatníku na nuláku 43mm není pro mě. Jeden by neřekl, že + 1,5 mm je tak znát. Tudíž Taylor je stejně mimo můj užší výběr už z technických důvodů.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

jbiker píše:Ale 110/210 jsou ve své kategorii průměrné práskačky. Podle mě u těchto modelů připlácíš 50% ceny za logo renomované firmy. Hrábnul jsem si vedle na nějaký Washburn vyšší řady a fakt nevidím jediný důvod, proč utratit o 5+ tisíc víc za Taylor.
Asi bych neřekl práskačky, ale souhlasím s tím, že se všeobecně vzato moc nevyplatí. Minulý týden jsem je porovnával se Seagully a taky bych šel nakonec spíš do Seagulla.

PetrPeter 1975 - 2008
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

ja mel doma nejakou dobu (cca rok) pujcenou 110ku ze ktere jsem byl uneseny, od te doby mam Taylory rad :) nicmene po konfrontaci s nekolika dalsimi kusy na Dekance s cenovkou do 30k nadseni opadlo - vic me bavila jedna z peti dowin co tam visela opodal :) nedavno kamos prinesl novou 210 kterou koupil se slevou za 15, za ty penize jako ok ale uz se rozhodne nekonala takova bomba jako tehdy u ty 110. muj nejoblibenejsi model od tayloru je v soucasnosti ta tmava (palisandr?) verze baby tayloru, zatim jeden z nejzhavejsich kandidatu na novej nastroj :)
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“