Volba kvalitního kytarového aparátu, Orange, Fender

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
greedo95

Volba kvalitního kytarového aparátu, Orange, Fender

Příspěvek od greedo95 »

Zdravim,

Vybiram nejaky kvalitny aparat, s peknym cistym zvukem (i pri vyssich hlasitostech), ale i zkresleni budu potrebovat :D . Libi se mi ciste zvuky od Fendera, ale vim ze moc zkresleni se z nej na druhou stranu nedostane. Uz sem si skoro koupil Super Sonic 22, protoze se mi libil diky klasickemu fendrovdskemu cleanu, a taky mel celkem slusny high gain... ale nakonec sem zjistil ze 22w je malo, kdyz chci mit hodne cisty zvuk i pri vyssich hlasitostech (na koncerte s kapelou). Dale me taky okouzlil Orange, a to diky zkreslenemu zvuku, presneji TH 30, ma docela pekny cisty zvuk, a o zkreslenem ani nemluvim... 30 W mi plne vyhovuje, ale zase si rikam ze Fender je Fender :D

Nejlepsi by byl aparat s Fenderovsky cistym kanalem, a pak se zkreslenim typu Orange :lol:
cenove bych se chtel pohybovat okolo 30 000

Budu rad za vase nazory :)
grock

Re: Volba kvalitního kytarového aparátu, Orange, Fender

Příspěvek od grock »

Zadání (důraz na clean, 22w málo a 30t kč) odpovídá Fender Twin z bazaru+krabička na zkreslení, popř. Vox AC30 + krabička nebo 100w Carvin+krabička.
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

ja bych klidne sel do orange, napr cisty z komba rockerverb 50 me bavily hodne. obecne mi prijde, ze ciste zvuky maji dobre vychytane. pokud chces mit jistotu uplne cisteho zvuku, sel bych spis do 50ky.
greedo95

Příspěvek od greedo95 »

Prave sem zacal taky trochu uvazovat nad tim Voxem, v musiccity maj ted slevu na ten AC30 Hand Wired, ale nevim jestli mi ten zvuk sedne uz sem si ho parkrat zkousel a ten jeho top boost chanel se mi moc nelibil. Ale urcite je to zase klasika a s krabickou bych z toho moh dostat zajimavy zvuky.
Ohledne Orange... Rockerverb sem zkousel taky hodnekrat a hodne se mi libi hlavne ve spojeni zesilovac+bedna. Ale vadi mi ze to ma tech 50W coz mi prijde az moc, protoze to hraje fakt dost nahlas, a ja chci trochu hrat i doma :D coz by s touhle velkou kravou asi moc neslo... U ty TH30 mi vyhovuje 30W ktery se daj prepnout az na pouhych 7W, coz je na doma celkem dobry, ale oproti Rockerverbu je to asi trochu jina kvalita, ktera je vyrobena v Cine...

A co si myslite treba o Fenderovske rade hot rod??? Napriklad Hot Rod Deluxe III, nebo Blues Deluxe Reissue???
FilipRocker

Příspěvek od FilipRocker »

Já mam Hot Roda Deluxe III. Možná je to mojí kytarou Ibanez SAS36fm, která neni zrovna na čistej zvuk a Nero mi už několikrát říkal, co za šuntský snímače tam je...Ale při 2-3 to začíná celkem kreslit..Ale tak na nazvučení na pódiu to stačí mít ani ne na dvojce, takže ven leze čistej zvuk, popřípadě ubrat signál na kytaře.. Vybíral jsem třeba mezi tímhle a Voxem AC30C2 no a zvuk Fenderu jasně vyhrál, ale tak věc vkusu
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Za mě by to byl Orange Rockerverb 50W. 30W je na čistý ala Twin málo a TH30 má v konci EL84, které samy o sobě dřív kreslí. Já su v poslední době naprosto nadšený ze zkresleného Orange zvuku /v mém případě je to Mandarine modul od Salvation mods a v konci 4xEL34/.
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

AC30 je rozhodně na moderní high-gain dost blbý aparát, ale třeba se pletu, on má každý jiné choutky, třeba DeLonge hrál na Mesu Triple Rectifier a pak přešel na AC30H2 a tvrdí, že až ta mu tak nějak otevřela oči (uši) a naučila jej hrát líp...

Rocker 50 jsem měl a je to dobrý aparát, čistý kanál je taky docela fajn. Nemyslím si, že by ten aparát byl nějak přehnaně hlasitý, hlavně při srovnání s onou AC30. Je to rozhodně dobrý univerzál a pokud chce člověk slušný čistý a dobrý highgain zvuk v jednom paklu, tak je to super volba.

Na to, co se kde vyrábí, moc nehleď. Pokud bych měl srovnat Orange rádoby Made in UK a lepší řady čínských Voxu, tak Vox určitě vede, ona je teda konstrukce i těch lepších Orangů tak trochu k pláči, ale to bohužel v dnešní době skoro všechno :-/
grock

Příspěvek od grock »

Pokud by měl být i zkreslený čistě lampou, sáhl bych po HOT amps .Tam je zkreslený super a čistý velmi slušný.
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

grock píše:Pokud by měl být i zkreslený čistě lampou, sáhl bych po HOT amps .Tam je zkreslený super a čistý velmi slušný.
True story :wink:
greedo95

Příspěvek od greedo95 »

Zkoušel sem porovnávat TH30 a Rockerverba 50, s mym Les Paulem...
Nemůžu si pomct ale u TH30 vedl čistý zvuk nad Rockerverbem, zdal se mi takovej křišťálovější :D je to možný???
Ale zkreslenej byl zase super hlavně u rockerverba :D tak nevim...
A jak psal FilipRocker o Hot Rodu... Kdyz sem si zkousel tu TH30ku v kytary.cz, tak vedle toho byl Hot Rod (nejspis Deluxe III) jen tak sem si ho zkusil, a strasne sem se divil, protoze mi to zaclo kreslit driv nez ten Orange :D :D nechapu!!

A nebo taky uvazuju o nejakym fenderu se super cleanem, a zkresleni bych delal nejakou dobrou krabickou
Andreas11

Příspěvek od Andreas11 »

Kámoš (náš čestný host v kapele) si koupil HOT a ten mohu z vlastní zkušenosti jen doporučit.
Fender Stratocaster, Godin Session
Fender Blues Deluxe
Line 6 POD HD500X
Akustická kytara Crafter+L.R.Baggs M1A
Mjkl
last.fm: Mjkl666
Bandzone: Mjkl666
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mjkl »

greedo95 píše:Prave sem zacal taky trochu uvazovat nad tim Voxem, v musiccity maj ted slevu na ten AC30 Hand Wired, ale nevim jestli mi ten zvuk sedne uz sem si ho parkrat zkousel a ten jeho top boost chanel se mi moc nelibil. Ale urcite je to zase klasika a s krabickou bych z toho moh dostat zajimavy zvuky.
Ohledne Orange... Rockerverb sem zkousel taky hodnekrat a hodne se mi libi hlavne ve spojeni zesilovac+bedna. Ale vadi mi ze to ma tech 50W coz mi prijde az moc, protoze to hraje fakt dost nahlas, a ja chci trochu hrat i doma :D coz by s touhle velkou kravou asi moc neslo... U ty TH30 mi vyhovuje 30W ktery se daj prepnout az na pouhych 7W, coz je na doma celkem dobry, ale oproti Rockerverbu je to asi trochu jina kvalita, ktera je vyrobena v Cine...

A co si myslite treba o Fenderovske rade hot rod??? Napriklad Hot Rod Deluxe III, nebo Blues Deluxe Reissue???
Na to bych doporučil Thuderverb 50, ten má v sobě brzdu ;) ale 40k :roll:
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

No ty "brzdy" u Orange jsou jen post phase inverter master volume, s klasickou speaker motor nebo resistor brzdou to moc společného nemá...
greedo95

Příspěvek od greedo95 »

A co třeba Orange AD30? Toho mi hodně dopporučovali v Muzikeru dokonce víc než Rockerverba, mě se ale zdálo že má dva hodně takový podobný nakřáplý kanály... a takový moc vintage
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

No Orange AD30 je určitě víc "vintage" než Rockerverb, každý ten aparát je hodně jinde, určitě nejde říct, co je lepší, každé je úplně jiné... V téhle cenové relaci (30t. Kč) je těžké radit, prostě si kup to, co se ti líbí. Tyhle aparáty už většinou docela hrají :)
ital.mafian
Bandzone: http://www.bandzone.cz/otherparts
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ital.mafian »

Mjkl píše:
greedo95 píše:Prave sem zacal taky trochu uvazovat nad tim Voxem, v musiccity maj ted slevu na ten AC30 Hand Wired, ale nevim jestli mi ten zvuk sedne uz sem si ho parkrat zkousel a ten jeho top boost chanel se mi moc nelibil. Ale urcite je to zase klasika a s krabickou bych z toho moh dostat zajimavy zvuky.

Na to bych doporučil Thuderverb 50, ten má v sobě brzdu ;) ale 40k :roll:
Naprostý souhlas, z Orange aparátů bych šáhnul jednoznačně po Thunderverbu. Mám 200w verzi a výkonnovku používám jako master volume, takže není problém ani "doma" :)
ESP LTD MH 1000 deluxe
Peavey 6505+ w/ custom case
Orange PPC412HP-8 400w w/G12K's
KORG DTR 2000
Dunlop MXR M108 EQ
BOSS NS-2

My band:
http://bandzone.cz/otherparts
http://www.facebook.com/pages/otherpart ... 4231988530
http://otherparts.bandcamp.com
greedo95

Příspěvek od greedo95 »

Porad se rozhoduju mez Fenderem a Orangem. U Fendera jsem zkousel Hot Rod Deluxe a Blues Deluxe. U Orange by pripadali v uvahu Th30 nebo Rockerverb 50... Chci mit hodne dobrej cistej zvuk, ale na druhou stranu chci mit i univerzalni aparat, proto mozna zvitezi nakonec Orange. Ale nevim jaky... U Th30 je dobry tech 30w a prepinani. Ale Rockerverb je urcite kvalitnejsi...
Poradte :D
anmelden

Příspěvek od anmelden »

Koupil jsem včera TH30 od Orange...chlape s tímhle krok vedle neuděláš...nádhernej clean, dá se s tím hrát doma a zkreslák má naprosto famózní, jen o velmi málo slabší než u Rockerverbu...fakt nádhera..
Cort X-2, Schecter SGR C-1 (R.M. Custom+F4HN), Jackson JS22-7Q (SH-8 Invader, SH-4)
I N C O L L A P S E...https://www.youtube.com/watch?v=5Aqy1dUiz1c
greedo95

Příspěvek od greedo95 »

Mě se taky ten zkreslenej líbí víc u rockerverbu, je takovej víc přirozenej. Čistej nevim kde je lepší... u Th30 se mi zdál docela pěknej. U rockerverbu bych byl možná klidnější že se mi nezkreslí hned, ale zase nevim jak bych s tim hospodařil doma :D
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

jak bubucci chvalil ten Orange modul, tak tady je par ukazek i tech cistych kanalu.
Mnohokrat srovnavano s originaly, takze jsou to dostatecne vypovidajici klipy.

Rockerverb je moderni aparat s lehkou vintage prichuti, daleko vetsi rozsah gainu
http://salvationmods.com/index.php?page ... stonerverb

AD30 i Rocker30 maji tu vintage prichut mnohem silnejsi
http://salvationmods.com/index.php?page ... -stoner-ad
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“