Jak vedle sebe poskládat hi-hat s dvojšlapkou?
Pravidla fóra
-
Crazy
- Bandzone: bandzone.cz/fan/sidvic
- Kontaktovat uživatele:
Jak vedle sebe poskládat hi-hat s dvojšlapkou?
Zdravím, nedávno jsem si pořídíl dvojšlapku a chci se zeptat na pár informací ohledně postavení.
1) Je lepší mít dvojpedál na levo od hi-hat, nebo na pravo?
2) Jak řešíte problémy s nohama od hi-hat když vám zavazí u pedálu.
Předem díky za odpovědi.
1) Je lepší mít dvojpedál na levo od hi-hat, nebo na pravo?
2) Jak řešíte problémy s nohama od hi-hat když vám zavazí u pedálu.
Předem díky za odpovědi.
Re: Jak vedle sebe poskládat hi-hat s dvojšlapkou?
Ahoj.. Mám hajtku vlevu, vůbec si nedokážu představit mít to obráceně.
Přestože nemám otočné nohy, tak se do tá poskládat slušně, že mi noha hihatu při hraní na dvojšlapku vůbec nepřekáží:

detail:

Teda ve skutečnosti používám jiný stojan, ale je to taky neotočný Mapex low-end, takže se liší jen designově (a má teda silnější trubky)
EDIT: Nutno podotknout, že já si dávám hodně záležet na tom, aby postavená souprava dobře vypadala (například tyhle dva pedály pěkně srovnané ve stejné vzdálenosti, je pro mě naprosto nemyslitelné, aby jeden přechod byl výš než druhý
, natož aby se dotýkal kopáku), ale ono to většinou jde ruku v ruce s praktičností při hraní 
Přestože nemám otočné nohy, tak se do tá poskládat slušně, že mi noha hihatu při hraní na dvojšlapku vůbec nepřekáží:

detail:

Teda ve skutečnosti používám jiný stojan, ale je to taky neotočný Mapex low-end, takže se liší jen designově (a má teda silnější trubky)
EDIT: Nutno podotknout, že já si dávám hodně záležet na tom, aby postavená souprava dobře vypadala (například tyhle dva pedály pěkně srovnané ve stejné vzdálenosti, je pro mě naprosto nemyslitelné, aby jeden přechod byl výš než druhý
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
-
Crazy
- Kontaktovat uživatele:
Díky, snad si s tím nějak poradím 
- Monikad
- Rádce
- Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17
Já teda otočné nohy na stojanu hh mám, no postavené to mám přesně jako kolega Moleek.. snad jen že pedály dvojšlapky nemám až takhle daleko od sebe.
Každopádně tak jak to má kolega jsem to několik let mívala taky, ale ta noha od neotočného stojanu hh mi přecejen trošku vadila...... každopádně ale si neumímpředstavit mít hh pedál jinak, než vlevo
Našla jsem letmo nějakou fotku ze zkušebny, ze který to může být trošku vidět....

Každopádně tak jak to má kolega jsem to několik let mívala taky, ale ta noha od neotočného stojanu hh mi přecejen trošku vadila...... každopádně ale si neumímpředstavit mít hh pedál jinak, než vlevo
Našla jsem letmo nějakou fotku ze zkušebny, ze který to může být trošku vidět....
Naposledy upravil(a) Monikad dne 10.08.2012 14:58, celkem upraveno 1 x.
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
Pedal slapky napravo vedle pedalu hi-hat. Pedal slapky mam o trochu dale polozeny nez pedal hi-hat, abych mel nohu natazenou zhruba stejne na dvojslapce a hi-hat. Pedaly hned vedle sebe kvuli rychlemu preslapu. Nohy u hi-hat si holt musis nastavit tak, aby ti nevadily. Da se tocit s nohami, telem apod., takze moznosti je dost.
Schopný tvoří, neschopný poučuje.
Georg Bernard Shaw
Georg Bernard Shaw
- Monikad
- Rádce
?????????? Točit tělem?? Sorry, ale to není správně!!mimamo píše:........ Da se tocit.......telem .......
Tělo by mělo být relativně stále stejně, nezávisle na hře nohama. Pokud chceš někdy trochu pohnout svým tělem, tak maximálně pod vlivem hry rukama a to opravdu spíše jen nakrajní kotle. Správně však máš sedět uvolněně, vzpřímeně a tak, by se tělem pokud možno netočilo vůbec!!
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
Telem hi-hat.
Pokud nejsou otocne primo nohy, trochu se to da stelovat na sroubu a zamku v pulce hi-hat. Alespon u te moji.
Jinak jsem zapomnel v prvnim prispevku dodat, ze toto je stejne jako dalsi spousta veci u bicich a bubeniku dost individualni. Rozhoduje velikost nohy, technika hry (heel up/down), delka stehna, holene, vyska zidle a dalsich x faktoru.
Jinak jsem zapomnel v prvnim prispevku dodat, ze toto je stejne jako dalsi spousta veci u bicich a bubeniku dost individualni. Rozhoduje velikost nohy, technika hry (heel up/down), delka stehna, holene, vyska zidle a dalsich x faktoru.
Georg Bernard Shaw
Georg Bernard Shaw
- Monikad
- Rádce
Moleek píše:....... EDIT: Nutno podotknout, že já si dávám hodně záležet na tom, aby postavená souprava dobře vypadala (například tyhle dva pedály pěkně srovnané ve stejné vzdálenosti, je pro mě naprosto nemyslitelné, aby jeden přechod byl výš než druhý, natož aby se dotýkal kopáku), ale ono to většinou jde ruku v ruce s praktičností při hraní
V tom ti asi nejen já, rozumím dokonale
- Monikad
- Rádce
AHA! No to nebylo ani trochu zřejmé...příště to prosím zkus napsat přesněji...díkmimamo píše:Telem hi-hat.Pokud nejsou otocne primo nohy, trochu se to da stelovat na sroubu a zamku v pulce hi-hat. Alespon u te moji.
Poskládání pedálů vedle sebe zase tak moc nesouvisí s technikou hry nebo fyziognomií hráče, nebo tak něco..... to spíš souvisí s nastavením zdvihu, sklonu pedálu, pevnost prižin, výška židle, atd.....
Proc bych, kdyz mluvim o nastaveni nohou hi-hat, mel najednou mluvit o toceni telem, nechapu, ale budiz. Hadat se tu o stylistice nebudeme.
Nerekl bych, ze fyziognomie nesouvisi s postavenim a pozici pedalu vedle hi-hat. Spolu s nastavenim pedalu si myslim, ze je to asi nejzasadnejsi prvek ovlivnujici vysledne postaveni. A samozrejme nemyslim, co je vlevo a co je vpravo, ale co je blize a co dale. Kazdy si svou cesticku najde.
Nerekl bych, ze fyziognomie nesouvisi s postavenim a pozici pedalu vedle hi-hat. Spolu s nastavenim pedalu si myslim, ze je to asi nejzasadnejsi prvek ovlivnujici vysledne postaveni. A samozrejme nemyslim, co je vlevo a co je vpravo, ale co je blize a co dale. Kazdy si svou cesticku najde.
Georg Bernard Shaw
Georg Bernard Shaw
- Monikad
- Rádce
Asi tak...... ono není cílem někoho přesvěčovat. V podstatě neexistuje žádný jednotný mustr, ale naopak existuje nějaký nejčastějí praxí prověřený postup. na to ale každý přijde sám a úlohou nás rádců zde je spíše ušetřit kolegy zbytečných "slepých uliček".... a je na každém, jestli si z té rady něco vezme a nebo si to zkusí prostě objevit sám, i když pravděpodobně s odstupem ztraceného času přijde na totéž co mnoho muzikantů z generací před ním.
takže v pohodě.... myslíš-li si, jak sám opakovaně píšeš, že rozložení pedálů na zemi souvisí s fyziognomií těla bubeníka, pak si tomu teda věř, no ....
takže v pohodě.... myslíš-li si, jak sám opakovaně píšeš, že rozložení pedálů na zemi souvisí s fyziognomií těla bubeníka, pak si tomu teda věř, no ....
Tak já to mám přesně naopak, hlavní důvod: primární věc je pro mě hajtka, ne ten pedál, takže proto tomu zachovávám původní místo, dál když hraju levou rukou na hajtku co je nalevo od pedálu tak se mi blbě hraje.
-
Crazy
- Kontaktovat uživatele:
Mě to takhle právě taky přišlo přirozenější (hlavně kvůli tomu, že mám blíž činely od hajtky), ale nepasovalo mi to s nohama od stojanu. Teď když se ale dívám jak to je na té fotce, tak bych to možná taky tak nějak složil. Díky.