Já mám delay ve smyčce přes dva 3m Spectraflexy. Zatím mi to vždycky stačilo, ale na větší pódium by to možná bylo málo no... Zvuk se mi určitě neztrácí.Spacircv píše:Zdravim, potřeboval bych malou radu. Mám kabel Spectraflex Original 5,4m a budu si chtít dokoupit TB Delay od EH, bude to moje jediná krabička, takže potřebuju poradit jakou délku kabelu od krabky do zesíku, počítám buď s kabelem od Monsteru, nebo zase Spectraflex. Cena do 1500 - 2000,- De mi hlavně o to, že delay nebudu používat furt, tak aby se mi zvuk neztrácel.
Díky
Rozdíl mezi kabely?
Pravidla fóra
Re: Rozdíl mezi kabely?
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bias je slovo, ne zkratka.
Měl jsem na mysli jaká je +- maximální celková délka kabelů, aby byl zvuk zachovanej ve slušný kvalitě.
Tak já smyčku bohužel nemám, proto musim počítat jenom se signálem z kytary.Bummer píše:Já mám delay ve smyčce přes dva 3m Spectraflexy. Zatím mi to vždycky stačilo, ale na větší pódium by to možná bylo málo no... Zvuk se mi určitě neztrácí.Spacircv píše:Zdravim, potřeboval bych malou radu. Mám kabel Spectraflex Original 5,4m a budu si chtít dokoupit TB Delay od EH, bude to moje jediná krabička, takže potřebuju poradit jakou délku kabelu od krabky do zesíku, počítám buď s kabelem od Monsteru, nebo zase Spectraflex. Cena do 1500 - 2000,- De mi hlavně o to, že delay nebudu používat furt, tak aby se mi zvuk neztrácel.
Díky
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Taky záleží na tom, jestli je smyčka s bufferem nebo ne. A je dobré počítat s tím, že ta délka je tam dvakrát. K efektu a zpět. V tom případě se mi i třeba 6m 3 + 3 zdá dost. Já smyčku nemám tak jsem to ale nikdy neřešil. 
Prostě co potřebuješ jak píše Nero.
Prostě co potřebuješ jak píše Nero.
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Takže Spectraflexi 5,4m + 4,2m by měli vyhovovat. Mě de hlavně o zvuk, je mi jedno jestli budu muset zapínat a vypínat efekt přímo u zesilovače, nebo běhat 10m 
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Osobně bych ten stávající kabel dal mezi krabičku a aparát a koupil si 3metrový mezi kytaru a krabičku, kterou stejně potřebuješ mít blíž u sebe.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Ok, díky.
Tak ač jsem tě odhadoval na něco jiného, nakonec jsi ten kabel koupil asi docela dobře. Já osobně bych v této cenové hladině volil jinak, ale tvoje věc a určitě není špatný. Chtěl jsem se tě zeptat jak šlape ten Neutrik Silent. Slyšel jsem, že nějaké problémy okolo něj jsou, tak sbírám informace. Myslím ve smyslu toho odepínání signálu, prý značně poruchové. Dík za postřehy.marshall píše:díky za foto ta barva se mi líbí, koupil sem ho 9m a k tomu lomenej sailent neutrik a na druhou stranu 2XB
Většina z nás je divných, těch normálních je třeba se bát.
Je mi tolik. kolik mi je, manželka však tvrdí, že maximálně tak 15 a i to je prý někdy přehnané
no ten neutrik sailent fachá zatim dobře takže když si člověk šlápne na šňůru a vyletí mu šnůra z kytary tak se to okamžitě vypne, člověk může přepínat za provozu zatim jsem nad míru spokojen
ty nevedeš kabel od aparátu přes popruh do kytary?marshall píše:....takže když si člověk šlápne na šňůru a vyletí mu šnůra z kytary ....
Jako tady?

- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
No, tyhle věci se stávají i u normálního konektoru...marshall píše:no ten neutrik sailent fachá zatim dobře takže když si člověk šlápne na šňůru a vyletí mu šnůra z kytary tak se to okamžitě vypne, člověk může přepínat za provozu zatim jsem nad míru spokojen
... když vyletí šňůra, všechno se vypne. A tím přepínáním myslíš co?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Jako přepínač ON-OFF nebo Kill switch?marshall píše:člověk může přepínat za provozu
yslel sem tim měnit kytary a když vypadne normální konektor děsně to šumí a le se sailentem nikoliv
No to rád čtu. Já jsem z několika stran slyšel o problémech s vypínáním/zapínáním spínače signálu v tom konektoru. Fyzika je fyzika, elektromagnet prostě přitahuje. Doufám, že až ho pořídím, tak to bude i v mém případě. Zvěstí jsem slyšel haldu. Díky za reakci.marshall píše:no ten neutrik sailent fachá zatim dobře takže když si člověk šlápne na šňůru a vyletí mu šnůra z kytary tak se to okamžitě vypne, člověk může přepínat za provozu zatim jsem nad míru spokojen
Je mi tolik. kolik mi je, manželka však tvrdí, že maximálně tak 15 a i to je prý někdy přehnané
-
FilipRocker
Zdravím, probojoval jsem se všema 29 stránkama, ale přesto bych se rád zeptal, jestli je lepší koupit si Sommer XXL kabeláž a zlatý konektory Neutriky nebo si nechat udělat kabel Planet Waves od Smrčky...
Zdá se mi, že je lepší si to udělat sám, protože přece jen to Smrčka nebude dělat jen tak ze srandy..Přesto bych raději názor zkušenějších, díky 
Tak pokud vlastníš pájku a umíš ji zapnout tak je to jasné. Koupená metráž tě vždycky vyjde nejlevněji.FilipRocker píše:Zdravím, probojoval jsem se všema 29 stránkama, ale přesto bych se rád zeptal, jestli je lepší koupit si Sommer XXL kabeláž a zlatý konektory Neutriky nebo si nechat udělat kabel Planet Waves od Smrčky...Zdá se mi, že je lepší si to udělat sám, protože přece jen to Smrčka nebude dělat jen tak ze srandy..Přesto bych raději názor zkušenějších, díky
-
FilipRocker
A... Kabel z kytary do efektů a z efektů do komba by bylo lepší, aby byl na jednou konci lomený a ty lomený šly do efektů? Nevim, nějak mi to přijde logické, že s rovnýma by se to mohlo víc poničit. A má cenu mezi efekty dávat zase dva neutriky a ten kabel Sommer, nebo tam je to zbytečné a můžu si tam koupit nějaký normální 10cm kabel?
Rovnej a lomenej se používá spíš kvůli tomu, jak to sedne do kytary
Jinak mezi krabky záleží, jestli jsou tru bypass, nebo jestli mají buffer, protože buffer to stejně ovlivní...
-
FilipRocker
Mam Bossáky, ty true bypass nejsou..Sice si chci časem koupit od p. Smrčky trubypass lištu,ale to je zatím v nedohlednu
Buffer ti trošku ten signál změní a zesílí, takže podlě mě není potřeba používat tak drahý a kvalitní kabely, ale určitě se najde někdo, kdo se mnou nebude souhlasit...
Já bych ty propojky u těch Bosů tak nehrotil, ale ten delší kabel od efektů k zesáku bych zase dal nějakej kvalitnější
(u true bypass lišty to bude podle mě taky jedno, protože tam to buď půjde přes lištu, nebo přes propojku se zaplým efektem, takže se to zase zesilí...)