Kombo/zesilovač na Archtop kytaru

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Kolpasé

Kombo/zesilovač na Archtop kytaru

Příspěvek od Kolpasé »

Zdravím, chtěl bych se zeptat, jestli někdo nevíte jaké kombo používá kytarista Melody Makers pan Tichý? Nebo celkově, jaké komba se používají na Archtop kytary osazené snímačem? Chtělo by to hlavně kombo, které moc nezkresluje čistý zvuk kytary...

Jestli to bude lampa nebo tranzistor je jedno. A ohledně ceny je to též jedno
Mám doma kombo Fender Frontman 212R a pořád z toho nevychází takový "akustický, nezkreslený" zvuk, který měla kytara na koncertě pana Havelky a Melody Makers.

Díky za rady! :)
Epiphone Les Paul Standard
Epiphone Blackstone (rok výroby 1941)
Fender Frontman 212R
jbiker

Re: Kombo/zesilovač na Archtop kytaru

Příspěvek od jbiker »

Kamarád má Fender 65 Twin Reverb a střídá jazzovku a strat (blues, country, rokec). Kupoval to kvůli tomu, že taky trochu "crunchuje" na větším zesílení a jemu se to líbí - mně tedy taky. Ale! Když kombo vybíral, tak vyřadil Fender Hot Rod Deluxe právě kvůli tomu, co ty upřednostňuješ (lidé jsou různé) :) . Takže pokud to není mimo tvůj rozpočet, Hot Rod by asi stál za vyzkoušení.
Kolpasé

Příspěvek od Kolpasé »

Super! Tak až budu mít zase někdy cestu do Kytar.cz, tak ho rozhodně vyzkouším :) Díky za tip :)

Se zvukem je to jako s jídlem - milión lidí, milión chutí :D :)
Fender Frontman 212R
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Kolpasé píše:Chtělo by to hlavně kombo, které moc nezkresluje čistý zvuk kytary...
Jestli to bude lampa nebo tranzistor je jedno.
To pak chce buď lampu s vysokou výkonovou rezervou (třeba nějaký ten Fender) nebo tranzistorový aparát - a koukat lze na "elektrické" (Roland JC) i "elektroakustické" (AER) aparáty. Otázkou je pak jen opravdu to, co člověk hledá.

Zajímat by tě mohla diskuze komba-zesilovace-reproboxy/kvalitni-tra ... 26220.html
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Kolpasé

Příspěvek od Kolpasé »

Už jsem se ptal i mimo fórum a byly mi doporučený aparáty AER, takže při nejbližší příležitosti si je zkusím :) Ale rozhodně děkuji za tip na Rolanda, taky ho zkouknu :)
Fender Frontman 212R
pjung

Příspěvek od pjung »

Já používám Phil Jones Cub AG 100 na obě své lubovky. Přijde mi pro jazzový zvuk lepší než AER a navíc je podstatně levnější. Mají ho myslím v muzikeru.
Z lampy jsem zvuk, který jsem hledal, nedostal.
"Don't play what's there, play what's not there"
Miles Davis
Jazzman
Rádce

Příspěvek od Jazzman »

Také není marné narazit na straší tranzistorák Peavey, 60W Rolanda Jazz Choruse, který se už dlouho nevyrábí. Není úplně špatné u akustické kombo Roland AC 60 nebo 90, je tam přepínač na magnetický snímač, nemluvě o kombinovaném snímání s mikrofonem.
Také ZT Amplifiers stojí za vyzkoušení, spíš větší verze s 12" repro.

Stejně by mě zajímalo, jak hraje tohle:
http://www.henriksenamps.com/jazzamp/
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
wolf138

Příspěvek od wolf138 »

Musím říct, že s kombem na ozvučení jazzové vysokolubové kytary (archtop), jsem měl veliký problém skoro 20 let. Je fakt, že existují zaručené tipy, ale jsou finančně buď vysoko nebo jsou nesehnatelné nebo obojí. Základní požadavek je aby kytara zněla "konkrétně", dřevitě a neuječeně!! To je skoro nesplnitelné. Já doporučuji sehnat kombo POLYTONE, RIVERA SUPREMA jazz, případně HENDRIKSEN amp. Je to drahé na to, čím je to osazeno, ale výsledný zvuk stojí za to. Je si ale třeba uvědomit, že jazzová kytara je velmi široký pojem. Mám Gibsona ES 175 z roku 1955 (překližka, snímače AlNiCo), starého Brauera Grand Mastera (celomasiv - plovoucí snímač Kent Armstrong) a japonskou Arii (vrchní deska smrk - snímač ručně vinutý od kamaráda). A budete se divit, nejlépe hraje ta Aria, jde o to, co komu lahodí a jak se jaký nástroj povede. Hodně chválím kytary pana Procházky z Prahy, ale je to drahá záležitost - na druhou stranu ale investice na celý život. Jinak osazení komba mám starý reproduktor Lancing (bílkový vaječný lak na membráně), tranzistor (já lampu na jazz nepreferuji), zapojení ala Polytone a používám hlazené struny Thomastik 0,13 a hraje to jak z praku! Všechny zdravím.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“