JackHammer JH-1, nebo Boss MT-2

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Bagy

JackHammer JH-1, nebo Boss MT-2

Příspěvek od Bagy »

Zdravím, rád bych se zeptal, který z těchto efektů by se mi víc hodil, pokud chci hrát glam metal, nebo klasickej heavy metal osmdesátých let. JackHammer bych mohl sehnat líp, ale nevím, jestli mi bude stačit jeho zkreslení, nebo celkový charakter na hudbu, kterou chci hrát (Mötley Crüe, Skid Row, Poison, případně Dio, AC/DC, Iron Maiden atp.)
Díky
Sadam.S

Re: JackHammer JH-1, nebo Boss MT-2

Příspěvek od Sadam.S »

Plánuješ z něj tahat komplet zkreslení, nebo jen něco "nakopnout"?
Bagy

Příspěvek od Bagy »

No zhruba asi tolik
http://www.youtube.com/watch?v=FToyVkqPW7Y
Nemám moc s efektama zkušenosti, tak radši dávám ukázku :D
Nechci tu death metalovou pilu, nebo tak, spíš takovou tu správnou rockovou pilku 8)
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Asi jsi nepochopil Sadámovu otázku ...
Tak jinak - jakou máš kytaru (hlavně snímače - singly nebo humbuckery, popřípadě pasivní-aktivní) a jaký zesilovač-kombo (tranzistor-modeling nebo lampa, 1 čí vícekanálový)? Nejlépe napiš jakou značku a typ/model.
Na zvuk většiny kapel, které píšeš, by se nejlépe hodila krabička (v závislosti na tvé další výbavě), s kterou bys napodobil Marshalla JCM 800 (s výjimkou AC/DC, tam by to chtělo napodobit starší nemasterové modely, 1959, plexi). Možná lepší krabička než Jackhammer by byl Marshall Guv'nor...
Bagy

Příspěvek od Bagy »

Mám Stratocaster (ST-100 Crafter, docela (dost) křáp), 3 singly. Kombo tranzistor (Laney TF 200). Jakej je rozdíl, meti nakopnutím a zkreslením, připadám si dost amatérsky :D ?
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

Třeba já mám dvoukanálovou vintage lowgain lampičku a tím jackhammerem vpodstatě jen přebuzuju vstup, takže z toho dostanu víc zkreslení za minimální změny charakteru toho komba samotného... zatímco metalzone by mi to kombo asi zabil

Já osobně bych na to, co chceš, asi do jackhammera šel, ale doporučil bych ti vyzkoušet si to...
Bagy

Příspěvek od Bagy »

Takže myslíš, že je to lepší volba (v mém případě), než MT-2, nebo Guv'nor? Ke všem mám přístup :-)
A děkuju za rady :!:
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

Ani guv'nor ani metalzone jsem neslyšel, takže těžko radit ;)
Jen říkám, že JH tenhle zvuk umí - jestli je na něj některý z těch druhých dvou lepší ti nepovím
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Nejlíp je vyzkoušet vedle sebe, samozřejmě se svou kytarou a pokud možno na stejném zesilovači (třeba si vzít v "kytarách" oba, a 1 do měsíce vrátit; nebo si nechat oba, a jeden mít na doprovod, druhý na sóla, příp. je zapojovat za sebou).
Tady máš několik srovnání:
http://www.youtube.com/watch?v=UN1GkqSy ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=MNyTUKnm ... re=related
Osobně se mi líbí mnohem víc Guv'nor (na kytaře se singly - mimochodem, pro styl, který chceš hrát, bys měl uvažovat o výměně kobylkového singlu za nějaký lepší humbucker, třeba HB velikosti singlu, , abys nemusel do kytary vrtat, např.: http://www.rmpickups.cz/index.html). Ale v těchto ukázkách je to dáno spíš rozdílným nastavením.
Tady máš přímé srovnání, kde tedy ani ten Jackhammer nezní špatně (v OD módu dokonce možná líp), ale bude to kytara s HB:
http://www.youtube.com/watch?v=4FgmFGf9 ... re=related
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Pouzivam GV-2, ale mam ho spis na nakopnuti lampovyho zesilovace (na krabicce Gain tesne po pulkou a volume na 3/4), takze minimalne polovinu zkresleni dela ten lampac. Leze z toho slusne hutnej zvuk. Ale do tranzistorovyho komba bude mozna lip fungovat ten JH-1, ma i vic zkresleni. Poslechni si ty ukazky co posilal Fort, hlavne ta posledni mi prijde dobra.

A jeden tip - tyhle efekty se casto vyskytujou na bazaru za slusny ceny (ja mam taky bazarovej GV za 800,-), usetreny penize pak muzes vrazit do lepsiho kobylkovyho snimace (RM pickups Distortion Rails, RM pickups F4 Jr., nebo neco podobnyho....).
Hraju výhradně na šrot.
Honzaaa

Příspěvek od Honzaaa »

Ahoj, já si taky chci koupit Jackhammer JH 1, chci hrát hlavně Ac/Dc a Iron Maiden. Mám kombo Roland Cube 40Xl a kytaru Squier standard stratocaster HSS. Je dobrá kombinace tohoto efektu a mého vybavení? Díky za odpověď.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Je to stejně dobrá kombinace, jakou by tvořil jiný zkreslovací pedál a modelingové kombo. Ptát se po nákupu je trochu pozdě. Osobně si myslím, že je trochu zbytečný, protože oba zvuky bys klidně nastavil na Cube - módy Brit Combo nebo Classic.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

Snad se neptá po nákupu, ne?
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Pardon, nějak blbě jsem to přelétl a měl dojem, že už ty věci doma má...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Mjkl
last.fm: Mjkl666
Bandzone: Mjkl666
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mjkl »

Já ho mám a spokojenost mám ho nastavený na overdrive a dodávám tak lehce nakreslenou šťávu na čistý kanál, ale zkoušel jsem ho různě špelit a nastavíš si tam všecko od jemného nakreslení po brutal mortal psycho husto kruto přísný death metal... 8)

Hups sorry zapoměl sem juknout na datum... :lol: no každopádně aspoň dobrý tip pro žadatele jackhammera :lol:
Tadesco

Příspěvek od Tadesco »

Ahoj, snad nebudu v tomhle vláknu mimo mísu.. měl sem dlouho tranzistor kombo a JH mi na něm dělal fakticky parádní zvuk, ale na lampáči mi hrozně píská a vazbí, čim to je? Díky za pomoc
haas12345
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od haas12345 »

Moc gainu/volume??
Tadesco

Příspěvek od Tadesco »

Zkoušel sem i na hodně málo gainu/volume, je to sice lepší, ale nesplňuje to to, co chci - nakopnout zvuk. Mně přijde celkově, že na ten tranďák mi to hrálo krásně plně a hutně bez jakýchkoli ruchů a vazeb a teď to dělá spíš bordel, než že by mi to nějak doladilo zvuk/nakoplo signál.
haas12345
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od haas12345 »

Tak to nevím, každopádně na dokopnutí lampy je dobrej třebas Tubescreamer a jeho klony, ale funguje v podstate jakejkoliv overdrive... Já když dokopávám lampu overdrivem, tak se mi taky zvýší vazba, ale ne tak výrazně ;) Zkusil bych něco jinýho...
Tadesco

Příspěvek od Tadesco »

Okej, dík za radu, zkusim jinou krabičku :)
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“