Ono si moc nepomůžeš. Třeba krásně černá kytara ti postupem času zezelená... Někde jsem o tom četl článek, kde se "odborníci" dohadují, jakou barvu původně měla ta a ta kytara 30 a více let stará. Hlavní je, jestli se ti na kytaru hraje dobře a jestli kytara samotná hraje dobře. Každá moje kytara už má nějakej ten šrám nebo něco, co mi na ní vadí. Dřív jsem to hrozně řešil, teď nad tím už jen mávnu rukou a říkám si, ale co, na hratelnosti a zvuku to nic nemění a vidět to taky pořádně není, tak o co jde.92ChazzyChazz píše:Zežloutla tak po 2 letech, nevim v čem je chyba. Každopádně dále už si nebudu vybírat bílý kytary, nový to je krásný, ale jak to pak dopadne... konkrétně se jednalo o Ibanez GAX 30 a nyní Ibanez ART 120.
Žloutnutí bílých kytar
Pravidla fóra
- Alternátor
Re: Žloutnutí bílých kytar
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
-
Teorge
Alternátor: měl jsem 25 let a 16let starou černou kytaru a obě po té době byly pořád čistě černé. Bílou jsem měl jen 2-3 roky starou a taky žádná známka nažloutnutí.
- Alternátor
A určitě s nitrem? Já viděl zblízka Les Paul Custom Oty Váni a ta černá už byla spíš tmavě zelená.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
-
Teorge
Aha o tom, že je řeč o nitru jsem si nevšiml. Nitrem mám akorát 31let starý natural a u toho opravdu nejsem schopný říct jestli je nějak zabarven.
EDIT: až budu doma, tak se zkusím podívat pod PG jestli bude vidět nějaký rozdíl
EDIT: až budu doma, tak se zkusím podívat pod PG jestli bude vidět nějaký rozdíl
Na slunci je černý gibson do zelena a fender do fialova , jo a včely prý rozeznávají 19 odstínů bílé....
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
-
Teorge
Už vidím jak za chvíli bude někdo radit někomu tu a tu značku si nekupuj, ona časem žloutne/zelená/modrá 
-
92ChazzyChazz
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/mattie
možná jsem se jen stal včelou a vidím tu bílou kterou jsem předtim neviděl =Dgrock píše:Na slunci je černý gibson do zelena a fender do fialova , jo a včely prý rozeznávají 19 odstínů bílé....
Ibanez ART 120, Jolana Diamant -> Proel cable-> Marshall JCM 2000 TSL 60-> Monster cable-> Marshall 4x12"
"92% of teens have moved onto rap or hip hop. If you are part of the 8% of us you still listen to real music!
"92% of teens have moved onto rap or hip hop. If you are part of the 8% of us you still listen to real music!
a co tříbarvý sunburst ? to bude černá do zelena, červená do fialova a hnědá do žluta ? 
Viděl jsem tmavěmodrý strat, který šel do černozelena. Myslel jsem že je černý až po oddělání pickguardu jsem zjistil, že je tmavě modrý.
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
Tohle taky byla bílá kytara. Pod krytem výztuhy je to vidět nejvíc. Žloutne jen vrchní lak.
Kdybyste ji někdo byli schopni identifikovat, byl bych rád.
Kdybyste ji někdo byli schopni identifikovat, byl bych rád.
-
Teorge
Tak u toho 31 let starého telete to je naopak. Pod PG je barva tmavší/méně průhledný než pod PG. 
- OndrejCvrk
Mám bílého Jacksona a jeho snowy white barva se stala takovou víc krémovější! A líbí se mi to mnohem více.
U akustiky jsem měl kdysi píchnuté trsátko pod pickguardem a když jsem ho po čase sundal, tak jsem byl docela překvapen, že za docela krátkou dobu se tam objevil bílý flíček.
Vzduch, kouř, pot, sluníčko, špína... Všechno tohle hrajou hodně velkou roli a myslím si, že to udělá opravdu skoro každý lak po nějaké době. Vám to dělá problém, že to žloutne a co bych já za to dal u některých plastových částích na kytarách

U akustiky jsem měl kdysi píchnuté trsátko pod pickguardem a když jsem ho po čase sundal, tak jsem byl docela překvapen, že za docela krátkou dobu se tam objevil bílý flíček.
Vzduch, kouř, pot, sluníčko, špína... Všechno tohle hrajou hodně velkou roli a myslím si, že to udělá opravdu skoro každý lak po nějaké době. Vám to dělá problém, že to žloutne a co bych já za to dal u některých plastových částích na kytarách
- Alternátor
Co naděláš. Já jsem na tyhle estetický věci docela ujetej a zkoumám každou pitomost. Ale už je to lepší, celkem brzo si dokážu uvědomit, že doopravdy zkoumám totální kraviny a radši začnu hrát, než na kytaru bezcílně čumět a hledat další nesmysly. 
- OndrejCvrk
To víš, to já rád dělám obojí
Když mě hraní trošku omrzí, tak zkoumám tyhle blbinky. Chtěl jsem trošku udělat aged-style zadní kryt pružin na stratovi, ale ani po dvou dnech svícení UV zářivkou se mi nepovedlo alespoň trošku ztmavit tu bílou, to by člověk nevěřil, jak je to odolné 
- Alternátor
Myslím, že se tu najdou i tací, co by ti na to doporučili spíš "ohnivou terapii" 
- OndrejCvrk
Zkoušel jsem a nic moc... Akorát to smrdí a černá
holt to nechám anebo si koupím aged white accessory kit, ale to mi přijde dost předražené.
OndrejCvrk píše:Vám to dělá problém, že to žloutne a co bych já za to dal u některých plastových částích na kytarách![]()
Co takhle kávičku?
Moja 15rocna PRS mala povodne tmavomodru farbu a teraz je z nej zeleno-modra. Ale zvykol som si. 
.: SoundClick :. .: YouTube :. .: BandZone :.
: PRS CE 24 (1997) : Fender Stratocaster USA (2011) : Vintage V-100 : Aria MAC-40 (2005) :
: Digidesign Eleven Rack : 2x Yamaha HS-50M : Sommer Cable & Neutrik plugs :
: PRS CE 24 (1997) : Fender Stratocaster USA (2011) : Vintage V-100 : Aria MAC-40 (2005) :
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Udělal bys nějaké fotky? Rád bych viděl změnu od té doby, co jsem ji viděl - pokud to je vidět na fotkách 
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Nero: Myslel som to tak, ze za cely zivot tej gitary sa (logicky) lak zmenil.
Neviem posudit ci od vtedy co si PRS naposledy videl sa lak zmenil alebo zozltol. Porovnaval som to iba podla farby laku pod snimacmi. Tiez som pozeral na nete fotky PRS vo fabe Royal Blue (farba mojej PRS) a oproti mojej su farebne odlisne. Ale sfotit ju samozrejme mozem. 
.: SoundClick :. .: YouTube :. .: BandZone :.