Přehlušení (špatná zvukovka?)

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
JFiremanS

Přehlušení (špatná zvukovka?)

Příspěvek od JFiremanS »

(původnu nesmyslná zpráva byla smazána)

Znovu a jinak: Nahrávám kytaru do PC, hraje to špatně. Buď to moc řve nebo je TO moc potichu. Co mám dělat?

...
Naposledy upravil(a) JFiremanS dne 12.08.2012 9:51, celkem upraveno 1 x.
kelley
Bandzone: http://bandzone.cz/milanpalicka
Kontaktovat uživatele:

Re: Přehlušení (špatná zvukovka?)

Příspěvek od kelley »

Rozumíte mu někdo :?: :roll:
JFiremanS

Příspěvek od JFiremanS »

Ok zkusim to klasickou cestou...

Nahravma kytaru pres kabel do PC a je to moc přehlušené, když stahnu hlasitost nahrávání tak je to zase moc potichu, pomozte...
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

JFiremanS píše:Ok zkusim to klasickou cestou...

Nahravma kytaru pres kabel do PC a je to moc přehlušené, když stahnu hlasitost nahrávání tak je to zase moc potichu, pomozte...
to zkusím mít trpělivost :) ...

tak si prostě tu vstupní úroveň (hlasitost nahrávání) musíš upravit (ve win v zařízení pro záznam) tak, aby ti to ANI neclipovalo - nelezlo blízko nebo přes 0db (nepřehlušovalo :D ) a zároveň aby to nebylo ANI moc slabé, potiché... NEBO si můžeš třeba pomoci funkcí normalizace která to srovná blízko 0db.
Naposledy upravil(a) pupack dne 9.08.2012 22:00, celkem upraveno 1 x.
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
JFiremanS

Příspěvek od JFiremanS »

Jo ta normalizace neni spatna diky. Porad je to ale dost na hrane a spis se i chci zeptat zda-li tyhle problemy vyresim lepsi zvukovkou? K cemu vlastne takova zvukovka je? (nemluvime-li o midi) vim je to dotaz delany na google ale asi neumim moc hledat :-) vsude vidim jen jeji nejake hodnoty ktere ME jsou k nicemu protoze se v nich tolik nevyznam ale nikde zadny popis k cemu mi poslouzi pokud si ldie nekupuji zvukovku za tisice proto aby meli kam zastrcit sluchatka nebo mikrofon.
Stovi

Příspěvek od Stovi »

Je toho dost i tady :P Ale abys neřekl, tak třeba Hi-Z vstup, nižší latence, ...já třeba hraju přes zvukovku co jsem vytáh z pc co jsem stavěl v roce 2002 a "hraju" tak se 150ms, což se nedá, takže nahrávám "poslepu" a pak si to pouštím :D
Když to tak čtu, v něčem jsme na tom podobně, co máš za zvukovku teď ?
JFiremanS

Příspěvek od JFiremanS »

Ja mam jen integrovanou v zakladce MSI P67-C43 pokud to má nějaký název tak sry že jsem ho nenapsal ale o zadnem nevim je to proste integrovana, mam na ni asio a tam rikat nejake sumy MS mi prijde dost zbytecne nebot asio si ukazuje co chce realita je vsak jina kazdopadne hraju bez slysitelne latence (asio rika ze 0ms čemuž neveřím) ale hraju naprosto bez problemu ve velcie dobre kvalite az na to clipování aůe už jsem to nejak vyvazil a v guitar rigu vyuzil par rozumnych kompresoru. teda poslepu to jsem nastesti zazil jen na par svych songu a je to naprosto priserna a pekelne omezujici zalezitost :D to ti nezavidim.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

To je teda sloh todlecto....... :-(

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

viď, skoro to "přehlušilo" smysl dotazu :mrgreen:
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
JFiremanS

Příspěvek od JFiremanS »

:-) nevim kde se to ve me bere mam vzdy tendenci vse poradne vysvetlit aby nedoslo i na zbytecne ohlasy typu: máš počítač v zásuvce? až toho nakecam tolik ze ma z toho nekdo bordel :)
wreptile
Bandzone: http://bandzone.cz/ghostface

Příspěvek od wreptile »

Potřeba detailního popisu problému si vyžaduje také správně uspořádané věty do odstavců, oddělených interpunkčními znaménky a samozřejmě také velká písmena. Diakritiku radši řešit nebudu.
Kytara: Epiphone SG G400 | Kawai Aquarius s krkem Jackson
Basa: Squier Precision Bass modded
Snímače: DiMarzio Tone Zone, Kawai zebra hb
Box: Marshall 1936
Hlava:Randall RH 50T
Efekt: Joyo Vintage Overdrive, KOKKO Compressor, Rowin Noise Gate, Twinote Boogie Distortion, Boss SD-1, Artec Analog Delay, Behringer DD300, KOKKO Linear Boost
Bezdrát:AKG WMS40 Pro
GHOSTFACE - rock 'n' roll / post hardcore
http://bandzone.cz/ghostface
KOFE-IN - pop / rock
http://bandzone.cz/kofein
JFiremanS

Příspěvek od JFiremanS »

Vzhledem k tomu, že jsem tady nadělal neomluvitelnou
paseku, tak poprosim o smazání tohoto příspěvku.

Velice se ti tímto omlouvám za nelehké, nepochopitelné
a náročné čtení, které si musel absolvovat.

Děkuji ti za připomínku.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Není třeba to tak hrotit. Diskusní fórum sice není základní škola, nicméně nikdo by neměl mít problém s případným náznakem určité "dovýchovy" v rovině psaného slohu, mluveného slova, kultury jazyka a tak vůbec.

Nejsi první a rozhodně nejsi ani poslední. Ale smysl to bude mít jen v případě, že se nad to povzneseš a zapracuješ na sobě. Jinak na tuhle bariéru budeš narážet všude (nejen na diskusních fórech).

P.

JFiremanS

Příspěvek od JFiremanS »

I tak do této bariéry narážím s rozeběhem a sám nevím proč to dělám. Možná mi záleží na každém názoru což je dost zbytečné. Zkusím se to ale odnaučit díky :-)
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

:-) čas od času na to narazíme všichni; když není den, tak se negativní kritika ustává docela blbě ;-)

Dosti OT, vraťme se k tématu!

P.

JFiremanS

Příspěvek od JFiremanS »

Tak tak :-)

Myslím, že téma je už vyřešené a děkuji pupackovi za radu, která ma i praktické využití ;) nahrávání už je lepší. Ale dokonalosti není nikdy dost, obzvláště bez pořádného hardwaru za několik tisíc. Najdou se i jedinci, kteří z nějaké nahrávácí krabičky ,,do kapsy´´ vytahnou naprosto perfektní zvuk a v editoru ho zdokonalí na nerozeznatelný od profesionálního. Ptám se však co je to za zařízení? Věřím, že se dá nahrávat velice slušně i bez pořádného hardwaru za velké peníze. Ať dělám co dělám můj zvuk zní pořád moc pokojově, bez dynamiky a amatérsky. Nebo jsem zbytečně kritickej?

Když nebudeme brát v potaz špatnou rytmiku, ladění a techniku hry na nástroj tak se ptám co je zde špatně, že to zní tak divně: http://bandzone.cz/bloodlinevoices
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

Když to hodně zjednoduším tak - ucházející převodník (zvukovka), dobře znějící místnost pro náběr, dobře znějící poslechová místnost, Ekvalizer, kompresor a delay by ti měli stačit k vytvoření výborné nahrávky :)
Tedy za předpokladu, že i muzika je dobrá, nedrhne atd..
Zbytek je mezi stolem a židlí. Umět správně pracovat s EQ a Kompresorem a umět vytvořit zajímavý mix kde každý nástroj má svoje umístění v prostoru a to jak L/R tak hloubku je kumšt. Na youtube je spousty spousty spousty videí o tom jak míchat, i o tom jak rádoby "masterovat". Určitě doporučuju koukat, poslouchat profi alba, porovnávat, zkoušet, učit se. Sám u toho trávím hodiny :) Bohužel českých zdrojů moc není vyjma té jedné jediné knihy která se tiskne už mraky let (Vlachý tuším) :)
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

JFiremanS píše:Když nebudeme brát v potaz špatnou rytmiku, ladění a techniku hry na nástroj tak se ptám co je zde špatně, že to zní tak divně: http://bandzone.cz/bloodlinevoices
No třeba v Knightless mám pocit, že děsně slyším pokoj/obývák v té akustické kytaře....Lunar má zase bicí posazený 40m do dáli v jeskyni........ Čili jak píše pupack: problém tady bude s náběrem (minimálně akustická kvalita místnosti) a následně v mixu (minimálně špatně volené a použité reverby a určitě by se toho našlo víc).

A všechno je to o know-how získaném, jak jinak, PRAXÍ 8) takže vytrvat! Hodně pomáhá například neustálé srovnávání s nějakou referencí (stejný styl muziky).

P.

JFiremanS

Příspěvek od JFiremanS »

Supr, díky oběma. Něco takového jsem potřeboval slyšet. Nebyl jsem si už totiž jist čím to může být vzhledem k tomu, že u mixu trávim dost velké množství týdně, tak jsem se obával, že problém bude někde jinde. S tim pokojem u akustiky a hlavně bicíma děkuji za výborný poznatek. To jsou přesně věci, které to važně nejvíc kazí, nehledě na to, že všechno je dalo by se říci špatně. Jakožto umělec v jiných oborech tvrdím, že žadné umění není ,,špatné´´ neboť k umění neuznávám žádnou definici, je však pravdou, že hudební nahrávka se vážně něčeho musí držet pokud má být dobře poslouchatelná. Obraz už můžeme namalovat zcela jakkoliv a vždy bude záležet jen na tom zda-li ma pozorovatel v pořádku zrak :)

No zbytečně jsme se tu rozkecal o kravinách ještě jendou poděkuji a pustim se do sledování návodů/tipů. Párkrát už jsem se o to snažil, ale buď jsem neuměl hledat nebo jsem od toho nevim proč rychle utekl. Díky vám to vezmu o něco vážneji :-)
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“