reproduktory papírové vs hliníkové

Baskytarová aparatura ...
Odpovědět
chroustjazz

reproduktory papírové vs hliníkové

Příspěvek od chroustjazz »

hojte -
- zajímaly by mě vaše postřehy či zkušenosti - pokud možno vlastní, gůglit umím - s papírovými a hliníkovými repráky..co je dle vás pro jaký styl hraní vhodnější..prostě cokoli vás na toto téma napadne..kdo jaké používá a proč či proč by nepoužil jiné..atd. atd.
děkuji předem
free jazz, volná improvizace, soudobá hudba
Nesst
Bandzone: http://www.bandzone.cz/tau
Kontaktovat uživatele:

Re: reproduktory papírové vs hliníkové

Příspěvek od Nesst »

Já jsem fanoušek papíru. Ty hliníky jsou na mě moc agresivní.
Naučit se pentatoniku je jako naučit se plazit. Pokud nechceš žvýkat hlínu, nauč se teorii.
http://www.bandzone.cz/fan/nesst
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Papir klasika na kterou nedam dopustit.

Na hliniky jsem hral na Hartke. Krome toho, ze to netlacilo ani za mak, tak zvuk ostry, plechovy, na nejake metalove cvakani dobry.
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
whisoure
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/dondak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od whisoure »

Měl jsem možnost si zkusit Hartke VX410 a XL410, oba najednou a to dvakrát, jednou přes LH1000 pak LH500, takže vlastně přes totéž. Tenkrát poprvý se mi líbil víc hliník svojí barvou tónu, byl takovej moderní oproti VX, pro mě zajímavej. Ten VX byl obyčejnej, ničím mě neohromil ani nezarazil. Tenkrát jsem hrál blues rock a R´n´R takže jsem šáhnul po VX. Ve snu by mě ale nenapadlo si myslet, že ten XL je metalovej, corovej nebo co všechno..jen to občas někde čtu...Nedávno se mi trochu změnily volnočasový aktivity, takže rokec už nehraju, tak jsem se dostal ke konfrontaci č.2. XL se mi jevil víc pevnější, pěkně srozumitelný, nehraju na oceláky, žádný cinkání ani podobný plechový cosi se moc nekoná...rozdíl v tom, že by tlačil míň jak VX jsem nezpozoroval, přebytek středů nad ostatním taky ne...je to subjektivní hraj si na to jak je libo, Jaco napr. nebyl moc metalovej cvakac...
tak na závěr, XL se mi zdála pro mě lepší tehdy i teď, jsem s ní spokojenější. Nedávám moc na rady ostatních, dávám na vlastní zkušenost. Dost důležitý je prostředí a podmínky kde to zkoušíš.
Fender Am. Deluxe JAZZ 08'|Greco Jap. PRECISION 76´|Fender Am. Deluxe DIMENSION HH V 13'|Breedlove RETRO D/ERe 08'|Squier Affinity TELECASTER 13'|Stamar DREADNOUGHT ?? :D
https://facebook.com/stevensofficialpage
Markbass LITTLE MARK TUBE|Ampeg SVT-212AV|Hartke HD210
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

whisoure píše:Měl jsem možnost si zkusit Hartke VX410 a XL410, oba najednou a to dvakrát, jednou přes LH1000 pak LH500, takže vlastně přes totéž. Tenkrát poprvý se mi líbil víc hliník svojí barvou tónu, byl takovej moderní oproti VX, pro mě zajímavej. Ten VX byl obyčejnej, ničím mě neohromil ani nezarazil. Tenkrát jsem hrál blues rock a R´n´R takže jsem šáhnul po VX. Ve snu by mě ale nenapadlo si myslet, že ten XL je metalovej, corovej nebo co všechno..jen to občas někde čtu...Nedávno se mi trochu změnily volnočasový aktivity, takže rokec už nehraju, tak jsem se dostal ke konfrontaci č.2. XL se mi jevil víc pevnější, pěkně srozumitelný, nehraju na oceláky, žádný cinkání ani podobný plechový cosi se moc nekoná...rozdíl v tom, že by tlačil míň jak VX jsem nezpozoroval, přebytek středů nad ostatním taky ne...je to subjektivní hraj si na to jak je libo, Jaco napr. nebyl moc metalovej cvakac...
tak na závěr, XL se mi zdála pro mě lepší tehdy i teď, jsem s ní spokojenější. Nedávám moc na rady ostatních, dávám na vlastní zkušenost. Dost důležitý je prostředí a podmínky kde to zkoušíš.
No myslim, ze v konfrontaci s mym prispevkem je to krasna ukazka toho, jak je vsecko subjektivni. Pripoustim, ze je to par let co jsem an to hral, mozna kdybych to zkusil znova.. tezko rict. Nevim tedy jak ti to, chroustajazzy, muze pomoct, kdyz ti kazdy rekne svuj subjektivni nazor :) Myslim, ze v nejakech normalnich hudebninach by nejaky to kombicka hlinikovy od Hartke mohli, tak si na to zkus drnkout. Myslim, ze ten charakter hlinikovych repraku by mel byt citit i na nejakym normalnim kombu.
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

whisoure
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od whisoure »

presne tak...dost dobře se může stát, že názor budeš mít stejnej...a to je právě to....:) nic moc to ostatním neřekne, ale aspon třeba bude vedet na co se soustredovat, nebo co nám přišlo výrazný nebo naopak nevýrazný....
Fender Am. Deluxe JAZZ 08'|Greco Jap. PRECISION 76´|Fender Am. Deluxe DIMENSION HH V 13'|Breedlove RETRO D/ERe 08'|Squier Affinity TELECASTER 13'|Stamar DREADNOUGHT ?? :D
chroustjazz

KIWI píše:
whisoure píše:. Nevim tedy jak ti to, chroustajazzy, muze pomoct, kdyz ti kazdy rekne svuj subjektivni nazor :) Myslim, ze v nejakech normalnich hudebninach by nejaky to kombicka hlinikovy od Hartke mohli, tak si na to zkus drnkout. Myslim, ze ten charakter hlinikovych repraku by mel byt citit i na nejakym normalnim kombu.
já právě mám už několik let hliníkový Hartke 410 transporter
zkoušet jiné bedny v hudebninách přes jiný zesilovač mi nepřijde úplně košer
několikrát jsem měl možnost hrát na koncertech přes papíráky a mám pocit, že mi zněly lépe..ale nejsem si jistý, jestli to je těmi reproduktory, nebo nastavením např. equalizéru..tak se zkouším ptát, kdo má jaké zkušenosti
a žádné cvakání jsem nikdy nepostřehl..neslyšel..neumím si vůbec představit, co tím myslíš
chroustjazz

a že by ty repráky netlačily? ty voďo..tak to je to poslední, co bych o nich neřekl
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

chroustjazz píše:a že by ty repráky netlačily? ty voďo..tak to je to poslední, co bych o nich neřekl
Hral jsem na ne s Little Markem II a HA5500 a je to tak. Bohuzel, moje zkusenost.
Naposledy upravil(a) KIWI dne 13.08.2012 16:02, celkem upraveno 1 x.

whisoure
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od whisoure »

chroustjazz píše: jestli to je těmi reproduktory, nebo nastavením např. equalizéru..
No o to jsem to měl s LH500/1000 jednodušší, má to 3pásm. eq. a to je vše.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy pro baskytary“