Les Paul Charvel DS1-ST

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
Luky_1992

Les Paul Charvel DS1-ST

Příspěvek od Luky_1992 »

Zdravím muzikanti,

čo vravíte na túto gitárku? Máte s ňou nejaké skúsenosti?
Veľmi pekný zvuk má, rezavý ako Gibson a o niečo tvrdší, akurát do metalu a aj rock n roll by sa dalo z toho vytiahnuť..

http://www.thomann.de/cz/charvel_ds1st_fb.htm
real_dead_one

Re: Les Paul Charvel DS1-ST

Příspěvek od real_dead_one »

Taky jsem o ni zavadil na netu.. Jak je to s dostupností vyšších pražců? 24 nepotřebuju, ale aby se na ten 22 dalo hrát. Potom by to bylo fajn... Lespaulka od Jacksonu s 648 menzurou... ^^
real_dead_one

Kdyby ještě někdo sháněl informace, našel jsem hodně užitečný článek.

http://theguitarreview.com/?p=325

Autor se vyjadřuje ke kolísajcí kvalitě těchto kytar. Zatímco jedné by dal známku A(1) hned další by dostala C (3). O něco dál jsem se dočetl, že i na kytaře, kterou si vybral musel brousit pražce, protože měly ostré hrany.

Mě osobně hodně zarazil přechod z lakovaného těla na nelakovaný krk :shock: Nic takového jsem ještě neviděl.

Jsem hodně na vážkách. Na jednu stranu mě přitahuje Les paul s menzurou 25,5' a Jackson krkem s compound neck radius, který mi vyhovuje stejně tak jako SD blackout, které už kytara má. Na druhou stranu je to Made-in-china, ten přechod laku na krku je fakt hrozný a mám strach z dostupnosti vyšších pražců..

Asi to budu muset vyzkoušet.
Obrázek
casey

Příspěvek od casey »

Luky_1992 kupil si tu Charvelku nakoniec ? Ja ju mam v plane tiez kupovat tak by ma zaujimalo ci s nou uz niekto ma skusenosti...
ESP LTD MH 350 NT
Ibanez RG 470
Cort B4 OPM
real_dead_one

Jestli můžu doporučit tak LTD řadu 1000. u tohoto je to dost nejisté co vlastěn dostaneš. Bez vyzkoušení bych to rozhodně nekupoval.
casey

Příspěvek od casey »

Ja uz LTD-cku jednu mam a LTD EC 401 nechcem kvoli EMGckam tak ma potesilo ze Charvelky maju Blackouty....no uvidime co nakoniec bude.. ale ja by som asi toho ze mi pride sunt nebal v USA stoja myslim ze skoro 800 dolarov tak to neni zrovna lacna gitara
ESP LTD MH 350 NT
Ibanez RG 470
Cort B4 OPM
real_dead_one

V tom případě nevím na co se ptáš, ale ať to trošku shrnu.

Charvel - ošklivě zpracovaný lak, kolísající kvalita, špatně přístupné vyšší pražce. (jako zdroj beru článek, který jsem postoval nahoře, četl si ho?) I přes to ale autor článku kytary doporučuje, jen je nutnost vybrat z více kusů.

LTD - tady jsem nenašel žádnou chybu, tobě vadí EMG, které se dají vyměnit. Kupovat kytaru podle snímačů je asi jako kupovat auto podle značky pneumatik. Na bazaru stojí 15k.

To jsou moje názory tak si to už přeber.

ps: to že v usa stojí 800$ nemusí znamenat vůbec nic. Pokud si to teda dobře pamatuju, tak je teď vyrábí fender, a když se podívám na fendery v hodnotě do 20K, tak se mi chce plakat... Hrůza.
casey

Příspěvek od casey »

Ja by som ten clanok nebral az tak striktne nebral nakolko ide o iny model gitary...v recenzii je seria DC 2 co je double cut a DS je single cut takze pristup k vyssim poloham moze byt iny ... hlavne DC 2 je nizsia seria ako DS 1...medzi seriou 2 a 1 je myslim cenovy rozdiel skoro 300 euro takze by mohol byt aj rozdiel v kvalite ...co ale byt pravda samozrejme nemusi nakolko moze byt ina cena len vdaka aktivkam SD.
EMG som nechcel s jednoducheho dovodu ze ich mam doma aj na Ibaneze (81 a 60) a aj na LTD (81+85) takze pokial by som kupil gitaru a daval do nej Blackouty za dalsich 300 Euro tak by sa to trochu predrazilo :D ale to je uplny detail.
Mas pravdu ze by to chcelo vyskusat ale to asi bude problem kedze sa nepredavaju vsade.
To s kvalitou Fenderu je pre mna novinka takze uz teraz zacinam mat o kvalite Charvelu aj ja pochybnosti.
Chcel som nieco netradicne a preto sa mi Charvel pozdaval ale asi sa skusim popozerat aj po Deanoch.
ESP LTD MH 350 NT
Ibanez RG 470
Cort B4 OPM
real_dead_one

Já je v česku našel jen na muzikant.cz. Možná je tam objednaj na prodejnu na vyzkoušení. Nic jiného asi nezbude. Všechny recenze se nesou ve stejném duchu jako článek výše.

Jinak s těmi snímači jsem to myslel trošku jinak. Sice je to práce navíc, ale já bych snímače vyndal a prodal na bazaru a až by byly blackouty, tak je koupil taky bazarové. Pokud máš finanční rezervu na ty snímače, tak to můžeš udělat obráceně a vyhneš se tak času kdy bude kytara bez snímače. Ale chápu, že tento postup může pro někoho být nepříjemný. Zvlᚍ když je na trhu tolik alternativ :)

Jinak ty EMG mám silný pocit že hrajou v každé kytaře jinak. V RR24, v dean xt noir a v Schecter tempest diamond zněli uplně jinak... A pak že aktivy ti zabijí zvuk dřeva.. pche :D Blackout mam v RR3 a sou super, ale vzhledem k tomu, že největší podíl na barvě zvuku má aparát, neřeším že kytara kterou chci kupovat ma zase emg.

Jestli ji koupíš, dej vědět, rád bych si ji přijel vyzkoušet.
casey

Příspěvek od casey »

Podarilo sa mi zistit od dealera Charvel v UK neake blizsie info o tychto gitarach. Gitary zo serie desolation vo verzii 2 su s lepenym krkom a serie 1 ( co je aj tato spominana DS 1) maju priebezny krk.
Serie 1 spadaju do kategorie premium line. S toho co som pochopil to funguje tak ze serie 2,3 idu do sveta tak ako sa vyrobia, ale serie 1 idu technikom kde prebieha selekcia kusov a nasledne prebrusenie prazcov a celkove nastavenie nastroja..
Keby som ju nakoniec kupil tak ti dam vediet a moze prist testnut :D
ESP LTD MH 350 NT
Ibanez RG 470
Cort B4 OPM
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“