hledám nějaký multiefekt na domácí hraní a nahrávání s USB přímo do PC pokud možno do 4000kc. Zároven bych chtěl multiefekt už i s pedálem na wah a taktéž takový, abych ho mohl použít s mojí lampovou hlavou na modulační efekty a právě wah(btw.ten pedál s hlavou . máte někdo zkušenost, jak to zní? neni to průser?). Moc se v tom bohužel nevyznám , tak budu rád za každou radu.
Zatím jsem tak namátkou koukal na web a našel dva možné kandidáty u mě a to:
Pokud chceš wah a modulační efekty do smyčky, tak budeš potřebovat mulťák kterej to umí a ten asi do 4k neseženeš Umí to například Line 6 POD HD400 a 500, ale ten 400 seženeš v bazaru tak za 7k... Tipuju, že zkreslení taháš z hlavy, takže nejjednodušší bude, když si koupíš wah (Cry baby se dá na bazáči sehnat od 1k) a pak ten mulťák, kterej vrazíš do smyčky
haas12345 píše:Pokud chceš wah a modulační efekty do smyčky, tak budeš potřebovat mulťák kterej to umí a ten asi do 4k neseženeš Umí to například Line 6 POD HD400 a 500, ale ten 400 seženeš v bazaru tak za 7k... Tipuju, že zkreslení taháš z hlavy, takže nejjednodušší bude, když si koupíš wah (Cry baby se dá na bazáči sehnat od 1k) a pak ten mulťák, kterej vrazíš do smyčky
No bohužel nemám zkušenost s efektovou smyčkou a jejím fungováním a vůbec taknějak nevim, o co jde - budu se muset na to podívat, ale měl jsem na mysli, že bych ten multiefekt připojil mezi hlavu a kytaru prostě . To by nešlo?
Šlo, ale obecně platí, že některý efekty znějí líp před apecem (a tím pádem zkreslením) a jiný jsou lepší za zkreslením, no a zrovna wah se většinou cpe před zkreslení a modulační efekty (chorus, flanger, reverb...) se většinou rvou do smyčky (tj. až za zkreslení...)
ono zalezi, jestli hrajes prevazne na cisty kanal, tak muzes i pred hlavu, jinak do smycky (tam ale zas nebude fungovat ten wah)
Nicmene wah na techto efektech byva obvykle slaby, takze ve vetsine pripadu je vyhodnejsi dat multak do smycky a prikoupit si na bazaru za litr normlani wah a strcit ho pred hlavu.
dalsi zastupce casto levne na bazaru Zoom G2.1
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
haas12345: Jasný, to vim. Viděl bych to pro začátek, že bych to taknějak střídal a třeba časem si koupil wah před zesilovač a multák mít v efektový smyčce. Osobně zatim s wahem nemám moc zkušenost, takže to pro mě bude ted docela novinka a třeba ho ani moc nebudu využívat.
hyenik: Převážně hraju přes zkreslený a nejvíce si potrpim na metal, jak heavy metal, tak metalcore, ale rád si zahraju i rockovější až punkrockovější věci a čistý kanál občas taky používám.
teorge: Budu o tom přemýšlet a dyžtak tě zkontaktuji přes SZ.
Jinak teda primárně chci ten multák na to nahrávání a až druhořadně to mít jako multak na modulační efekty k mému zesilovači. Musim se přiznat, že mi docela pad do oka ten zoom g2.1 nu . Líbí se mi na něm displej, ovládání a nastavování efektů - teda nevim jak moc je výhoda a kvalita v nastavování každého efektu pomocí dalších 3 knoflíku, ale zní mi to velmi dobře. I ten software(CUBASE LE) se mi jeví už jako kvalitní. Dále jsem na netu našel dost videí s tímto efektem, kde byl nastaven zvuk známých kapel od jednoho kluka a info o veškerém nastavení(toho bych do začátku mohl využít). Akorát prosimvás, co je to přesně tap tempo u toho delaya? Dost na to upozornovali na webu, ale nikdy to nebylo vysvětleno a ani tady jsem nenašel. Jde o velkou výhodu? A ještě jeví se vám jako velká výhoda u těchto efektů nožní přepínač nebo jako zbytečnost - vpodstatě, co se s nim dá všechno ovládat? Jde mi o to, jestli se vyplatí vůbec...
Na závěr, co se vám zdá jako nejlepší efekt z těchto 3 (digitech rp255, boss me 25 a zoom g2,1 nu) - myšleno po zvukové stránce na nahrávání přes USB rovnou do PC(přednostně chci mít dobrý hi-gain zvuk u tohoto multáku) a zvukové stránce na modulační efekty do smyčky?
jezibaba22 píše:Akorát prosimvás, co je to přesně tap tempo u toho delaya? Dost na to upozornovali na webu, ale nikdy to nebylo vysvětleno a ani tady jsem nenašel.
Pedálem tap tempo neovládáš, na tap tempo je tam tlačítko. Je to nastavení tempa na "frekvenci" poklikání toho tlačítka místo toho aby jsi nastavoval čas v ms.
Na co se dá použít ten pedál, stejně jako to tap tempo atd., můžeš najít v manuálu na stránkách výrobce.