Kytary Cort
Pravidla fóra
-
ITIetalista
- Nedůvěryhodný žvanil
Re: Kytary Cort
Mám elektricku Cort X2 som spokojný...podľa mňa elektrické good, akustické neviem.
This account don't exist longer.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Tak proč reaguješ, když jsi v sekci akustických kytar?ITIetalista píše:Mám elektricku Cort X2 som spokojný...podľa mňa elektrické good, akustické neviem.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
-
ITIetalista
- Nedůvěryhodný žvanil
promiň nevšimol som si že je to v sekci akustiky išiel som cez "nové príspevky"Nero píše:Tak proč reaguješ, když jsi v sekci akustických kytar?
This account don't exist longer.
Moje zkusenost s kytarou Cort Earth Grand je pozitivni,polomasiv,smrk,mahagon,nastroj ma s 12kama strunama fosfor bronz krasnej,vyraznej zvuk,po celem hmatniku...ladi az neuveritelne presne,je solidne zpracovana,nikdy nic nevrze..Je to muj prvni Cort a muzu doporucit...
Art&Lutherie AL6C-AB
Cort je velká korporace, která v rozvojových zemích vyrábí kytary nejen pod vlastní značkou, ale i pro spoustu jiných, třeba Ibanez, Fender a další. O Cortech je známo, že v jejich továrnách panují otřesné podmínky, kvůli kterým už jejich dělníci hodně demonstrovali a stávkovali, před pár lety se dokonce jeden pracovník upálil. Takže pokud budete chtít kytaru s nálepkou "vyrobeno s pomocí otrocké práce", jen do toho.
Dunlop U.S.A. .96 mm
- ...EDGE...
Jinymi slovy, nekupujte Corty, Ibanezy, Fendery "a dalsi"...
Zdroj? Důkaz? Odkaz na spolehlivý pramen?sparrow píše:O Cortech je známo, že...
Seagull 25th Anniversary Mahogany Spruce
- ...EDGE...
Je to známo, stačí jednou použít hledání. Ještě jeden link http://www.musicradar.com/news/guitars/ ... how-232325rocky77 píše:Zdroj? Důkaz? Odkaz na spolehlivý pramen?sparrow píše:O Cortech je známo, že...
Dunlop U.S.A. .96 mm
Tohle jsem si samozřejmě našel... Jen pod termínem "je známo" si nepředstavuju trvzení samotných dělníků (která z velkých a úspěšných firem v Asii tohle neřešila, že?) a podporu několika (desítek) leváckých a tzv. angažovaných umělců... Už mi tam jen chybí rudé hvězdy a boj proletariátu proti hamižným kapitalistům může začít...
Já si samozřejmě o podmínkách v těch fabrikách nedělám iluze... Ale A) platí to až na výjimky pro celou Asii (není tedy moc důvod Cort zahazovat a hrát místo něj na Washburn, Recording King, Yamahu, Epiphone atd.) a B) moc bych se divil, že třeba v mexické fabrice Taylora nebo Fendera je to výrazně (mírně asi určitě ano) lepší...
Ale je to každého věc... Nijak těm dělníkům neupírám boj za lepší podmínky, které tam jsou asi opravdu mizerné... Jen se já osobně neztotožňuji s výrokem Cort = vyrobeno s pomocí otrocké práce.... To bych musel říct o 95 % elektroniky, oblečení,...
Já si samozřejmě o podmínkách v těch fabrikách nedělám iluze... Ale A) platí to až na výjimky pro celou Asii (není tedy moc důvod Cort zahazovat a hrát místo něj na Washburn, Recording King, Yamahu, Epiphone atd.) a B) moc bych se divil, že třeba v mexické fabrice Taylora nebo Fendera je to výrazně (mírně asi určitě ano) lepší...
Ale je to každého věc... Nijak těm dělníkům neupírám boj za lepší podmínky, které tam jsou asi opravdu mizerné... Jen se já osobně neztotožňuji s výrokem Cort = vyrobeno s pomocí otrocké práce.... To bych musel říct o 95 % elektroniky, oblečení,...
Seagull 25th Anniversary Mahogany Spruce
Kaslete na to,,sparrow chtel evidentne dat najevo jistou averzi ke znacce Cort..nikdo ho nenutil sem psat,asi nemel co delat,kdyby cetl poradne,tak tu jde o zkusenosti s kytarama Cort a ne nejaky povstani tamhle v lesich...
rocky77 to nema vyznam resit.....
rocky77 to nema vyznam resit.....
Art&Lutherie AL6C-AB
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
A v čem je relevantní? Pro mě osobně nic nemění, protože (cca) stejné podmínky budou ve všech asijských továrnách s výjimkou Japonska. Pak leda skončíme u toho, že kupovat si jakýkoli nástroj pod nějakých cca 10 - 12 tisíc je silně neetické, protože tím podporujeme asijské sweatshopy.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008