Problém s vazbou - snímač X2N (popř. SH-8)
Pravidla fóra
Problém s vazbou - snímač X2N (popř. SH-8)
Zdravím, včera jsem si vyměnil na jacksonce SH-6ku za X2N.Ten snímač má opravdu brutální basy a středy s užasným zabarvením! Radost mi ale docela kazí zpětná vazba,která je prakticky neustálá,když dám ruce ze strun. Hraju pres Bugeru 6262 a box randall,gain 4/10. Na volume 2/10 se s tím dá v pohodě hrát,ale když chci hrát s kapelou (coz je kolem 4/10),tak je to pískání neskutečný. Hraju na 12ky struny a vazbí to i přes to,že jsem snímač docela utopil (myšleno,že je daleko od strun.. Ale čím dál,tím víc se ztrácí to kouzlo snímače). Ještě mě napadá,že mám podobný problém na LP s SH-8. Jsem si vědom toho,že jsou to nejsilnějsí snímače co se vůbec vyrábí,ale stejně by to asi dělat nemělo.
Všechny snímače jsem i pájel sám,podle schémat a barev tady z fóra a netu,ale nemyslím si,že by tom byl problém.
Poradíte mi někdo,co s tím? máte podobný problém?
Všechny snímače jsem i pájel sám,podle schémat a barev tady z fóra a netu,ale nemyslím si,že by tom byl problém.
Poradíte mi někdo,co s tím? máte podobný problém?
Naposledy upravil(a) wikxzen dne 5.08.2012 10:14, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Upraven název tématu.
Důvod: Upraven název tématu.
- ...EDGE...
Re: Problém s vazbou - snímač X2N (popř. SH-8)
Nesundavej ruce ze strun, a kdyz uz tak ztis volume?
X2N mám taky, napasovanej u 11 strun, ale problém s nechtěným vazbením nemám. Když si vazbu chytnu sám a hraju si s ní tak drží hodně dobře, je to hodně silnej snímač, ale to co popisuješ nezažívám. Pro info hraju skrz VHT 6W do boxu s dvěma V30 a jako kreslítko používám HT Dual...možná teda bude problém jinde.
No to je rada,nesundavat ruce ze strun....bože,na to volume 4/10 když hraju solo,vazbi mi ostatni struny!
- SUK
- last.fm: last.fm/user/sukcz
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
- Kontaktovat uživatele:
No to je rada. Stejne jako celej svet holt budes muset struny tlumit. Zpetnou vazbu jen tak nevojebes...
Hodně budem někde...
Musíš přestat hrát na Earnieho Koule, Číčo. Špatně napájený to nemáš? Je to dobře uzemněný? Dobrý nápad by možná byl někde zkusit novou kytaru s X2N, jestli dělá to samé. Ale jestli to dělá i ta SH 8, tak to samotným snímačem nebude. Někde jsem četl, že Bugera dost brumí, ale to asi není tvůj problém. Možná by ti pomohl nějaký Noise Supressor pedál.
Jinak jsem myslel, že na black metal čím větší rachot tím líp.
Jinak jsem myslel, že na black metal čím větší rachot tím líp.
B.C. Rich Jr. V 7 ; Boss MT2, kabely Planet Waves, ... , Jazz III max grip, H3, Dadi 3 mm, Big Stubby 1 mm, Dunlop, Elixir, M-Audio Fast Track MK II
Zkus vychytat nejvhodnější polohu (úhel) vzhledem k zesilovači, případně se trochu vzdálit, jde-li to. Pak bych se možná zkusil podívat na lampy v preampu, a zkusil je vyměnit, nebo pro začátek jen proházet jejich pořadí.
Ono to asi bude tim aparatem,kdybych dal nejaky efekt pres clean,takt o asi nedela... zem je zapojena dobre...
Vajíčko: na Ernýho koule už nehraju,to Dčko je 56ka přišlo mi,že je to pro to tremolo moc silný
Vajíčko: na Ernýho koule už nehraju,to Dčko je 56ka přišlo mi,že je to pro to tremolo moc silný
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Aparátem to nebude. Pokud to je klasická zpětná vazba, tak bohatě stačí vychytat to, kde a jak s kytarou stojíš (jak psal Fořt) a tlumit struny, což je stejně při hraní nutnost.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Aparátem to být může, mám stejný snímač a stávalo se mi to taky. Po přelampování a prohození pár elektronek už je vazba téměř zanedbatelná, mám pouze takovou přirozenou, se kterou si můžeš hrát, ale zase neřve jak cikády v Chorvatsku.. Zkus se jinak postavit a pohrát si s výškou, úhlem snímače jak už bylo řečeno, pohraj si trochu s aparátem, někdy pomáhá i výměna káblu. Mě se v některých nastaveních vazba projevuje víc, někdy míň, teď to mám naprosto ideální aniž bych něco odepíral zvuku. On ten snímač má fakt brutální magnetické pole a jestli ještě pořádně hrabeš do strun, má to taky docela vliv. Ale je pravda, že tenhle snímač je celkem na napískávání a vazbení docela háklivý, je třeba si s tím docela pohrát, není to žádné PAFko.