Jaké používáte trsátko???
Pravidla fóra
- Alternátor
Re: Jaké používáte trsátko???
Jo, tomu věřím. Občas jsem taky hrál pětikačkou pro tvrdší zvuk. Pak jsem toho radši nechal, když jsem viděl, co mi to po hoďce udělalo s novejma strunama.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
-
ITIetalista
- Nedůvěryhodný žvanil
Alternátor píše:Občas jsem taky hrál pětikačkou pro tvrdší zvuk.
This account don't exist longer.
ITIetalista píše:šíleneAlternátor píše:pětikačkou

:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
Ani se nehne.Alternátor píše: A jestliže to má hladkej povrch, tak to z ruky bude klouzat jedna báseň.
me se hnulo, primo na dlazdicky 
ale ani pocitem ani zvukove me to extra neoslovilo, je to uz prilis tvrde.
s trsatkama experimentuju ruzne, i kdyz se to lisi prevazne jenom atakem a vic/min vyskama....
napr. v tomto kousku pouzivam 4 ruzne trsatka
intro - Ice pix brass (líbil se mi ten zvonivější atak)
efekty - jellifish (ten siroky měkký skoro az smyčcovy sound)
refren - dunlop 0,6 (líp vyznívá jednoduchý akordický struming)
vsechno ostatni - gator 1,13 (potrebuju na slozite rychle vyhravky tužší trsátko)
rozdíly to nejsou výrazné, ale příspívají k celkovému plastičtějšímu dojmu
ale ani pocitem ani zvukove me to extra neoslovilo, je to uz prilis tvrde.
s trsatkama experimentuju ruzne, i kdyz se to lisi prevazne jenom atakem a vic/min vyskama....
napr. v tomto kousku pouzivam 4 ruzne trsatka
intro - Ice pix brass (líbil se mi ten zvonivější atak)
efekty - jellifish (ten siroky měkký skoro az smyčcovy sound)
refren - dunlop 0,6 (líp vyznívá jednoduchý akordický struming)
vsechno ostatni - gator 1,13 (potrebuju na slozite rychle vyhravky tužší trsátko)
rozdíly to nejsou výrazné, ale příspívají k celkovému plastičtějšímu dojmu
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
-
Mr.Freeman
jojo , jako hyenik...
akorát že používám velké zkreslení , tak jsem používal george dennis 1.05 - hraje se stím pohodlně , má to měkou špičku ,takže se stim hobluje kytara celkem snadno.. , a rychlé sóla taky dobrý , ale potom co sem vyzkoušel Schaller medium .033 , tak sem z GD udělal přívěšek na krk...
Hůř se stím hraje protože je tvrdší a je oněco tvrdá špička , ale zvuk je plnější , větši attak , je to celé konkrétnější (včetně powerchordů a rychlých vyhrávek) , akorát sem se sním učil tak 1 měsíc a pořád to není ono.. , pořád to je vydřený.. asi bych příště volil měkčí variantu.
akorát že používám velké zkreslení , tak jsem používal george dennis 1.05 - hraje se stím pohodlně , má to měkou špičku ,takže se stim hobluje kytara celkem snadno.. , a rychlé sóla taky dobrý , ale potom co sem vyzkoušel Schaller medium .033 , tak sem z GD udělal přívěšek na krk...
Hůř se stím hraje protože je tvrdší a je oněco tvrdá špička , ale zvuk je plnější , větši attak , je to celé konkrétnější (včetně powerchordů a rychlých vyhrávek) , akorát sem se sním učil tak 1 měsíc a pořád to není ono.. , pořád to je vydřený.. asi bych příště volil měkčí variantu.
Sero venientibus ossa / pozdní hosti jedí kosti
používám šedé Jim Dunlop- nylon 0.73-hraje se mi s ním nejlíp,používám ho na všechny styly, donedávna jsem používal Brain nylon 0.73, zezačátku jsem používal Dunlop tortex,takové zelené, ty na mě byly tvrdé, bylo to kolem 0.9,ještě mám Schaller 0.024 (nechce se mi to převádět) a to je pěkně nanic, mám pocit jako by bylo mastné a vůbec nedrželo v ruce, mám z něho špatný pocit
jinak jsem mohl mít trsátko Gotthard,které jsem blbou náhodou,blbec já nešťastná, promarnil
jinak jsem mohl mít trsátko Gotthard,které jsem blbou náhodou,blbec já nešťastná, promarnil
Momentálně:
ultex sharp 1,0 - 1,4 na techničtější věci
tortex 0,6 na akustický písně kde hodně jedu pravačku přes celý akordy.
Ale už jsem toho vystřídal dost, ale to spíš co se týče tlouštěk. Stále jsem věrný Dunlopu Tortex/Ultex. Zpočátku jsem hrál s Tortexem 0,7 a později jsem hledal něco tvrdšího tak jsem skončil u ultexu. Konkrétně 1,0 nebo 1,14,e moc velký rozdíly tam už nejsou, ultex se stejně neohne ať je to 0,9 nebo 1,4 takže jde vážně jenom o tloušťku což je pro mě dost nepodstatný v případě že bude dostatečně tvrdý.
ultex sharp 1,0 - 1,4 na techničtější věci
tortex 0,6 na akustický písně kde hodně jedu pravačku přes celý akordy.
Ale už jsem toho vystřídal dost, ale to spíš co se týče tlouštěk. Stále jsem věrný Dunlopu Tortex/Ultex. Zpočátku jsem hrál s Tortexem 0,7 a později jsem hledal něco tvrdšího tak jsem skončil u ultexu. Konkrétně 1,0 nebo 1,14,e moc velký rozdíly tam už nejsou, ultex se stejně neohne ať je to 0,9 nebo 1,4 takže jde vážně jenom o tloušťku což je pro mě dost nepodstatný v případě že bude dostatečně tvrdý.
-------------
Jackson DK2 SW
WASHBURN WINSTDG GoldTop
Roland CUBE 15X - na doma
Marshall JCM2000 DSL50 + Marshall 1960A - zkušebna/koncerty
Pedalboard: TC Electronic Polytune -> Boss CE-5 -> Dunlop CryBaby -> T.C. Electronic Spark Booster -> MXR Custom Badass Modified O.D. -> VOX Satchurator -> MXR Phase 90 Script Logo -> TC Electronic Flashback X4
------------
Jackson DK2 SW
WASHBURN WINSTDG GoldTop
Pedalboard: TC Electronic Polytune -> Boss CE-5 -> Dunlop CryBaby -> T.C. Electronic Spark Booster -> MXR Custom Badass Modified O.D. -> VOX Satchurator -> MXR Phase 90 Script Logo -> TC Electronic Flashback X4
------------
Ultex se normálně ohýbá. Používám ten nejsilnější - 2mm , který dělají jen jako sharp (standard je jen 1.14 a ten se ohýbá), takže si tu ostrou špičku zakulacuju. Stejně ty 2mm nemá - kdyby byl k mání ultex silnější, hrál bych na silnější.xaero píše:ultex se stejně neohne ať je to 0,9 nebo 1,4 takže jde vážně jenom o tloušťku což je pro mě dost nepodstatný v případě že bude dostatečně tvrdý.
Ale je to samozřejmě o síle strun, rychlosti, stylu a technice.
Až dodělám zásobu těch sharpů co mám, přejdu na něco jiného, co se dělá silnější. Hci zkusit Gator 2mm.
Na tohle demagogické fórum už nechodím.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
Ohýbá se, ale spíš v případě kdy zkouším jestli se ohýbá .. při hraní to není příliš znatelné jestli hraju 1mm ultexem nebo 1,4mm ultexem.
-------------
Jackson DK2 SW
WASHBURN WINSTDG GoldTop
------------
Jackson DK2 SW
WASHBURN WINSTDG GoldTop
------------
Struny .013, rychlé pasáže v bluegrassovém sóle, a rozdíl je obrovskýxaero píše:Ohýbá se, ale spíš v případě kdy zkouším jestli se ohýbá .. při hraní to není příliš znatelné jestli hraju 1mm ultexem nebo 1,4mm ultexem.
tak jsem přelezl o dva lvly výš...ze zelený želvy na fialovou 
Já přelezl na Gator 2mm. Celkem neklouže a má hezčí tón než Ultex.MejlaSN píše:tak jsem přelezl o dva lvly výš...ze zelený želvy na fialovou
dík za tip, hned jak se mi dostane pod ruku, tak ho vyzkoušímshoooter píše:Já přelezl na Gator 2mm. Celkem neklouže a má hezčí tón než Ultex.MejlaSN píše:tak jsem přelezl o dva lvly výš...ze zelený želvy na fialovou
Teď jsem zakotvil u Jazz 3 (XL). A vypadá to, že i u něj zůstanu.
BTW, na Gator 2mm jsem taky jednu dobu hrál. Bylo celkem fajn, vydrželo mi snad půl roku
BTW, na Gator 2mm jsem taky jednu dobu hrál. Bylo celkem fajn, vydrželo mi snad půl roku
Co zkusit slabší?MejlaSN píše:dík za tip, hned jak se mi dostane pod ruku, tak ho vyzkoušímshoooter píše:Já přelezl na Gator 2mm. Celkem neklouže a má hezčí tón než Ultex.MejlaSN píše:tak jsem přelezl o dva lvly výš...ze zelený želvy na fialovouakorát ta želva má 1.14mm, tak nvm, jestli jak se mi bude hrát s 2mm
http://www.jimdunlop.com/product/gator-grip
já vim, že se dělá v různých tvrdostech, ale tak říkal jsem si, že bych ty 2 mm mohl zkusit 
- Dafčánek
- Bandzone: http://bandzone.cz/navzdory
Jéé, to jsem si nedávno koupil, ještě jsem neměl možnost vyzkoušet ho na elektrice, ale na akustice zatím pohoda.
Ibanez GAX 30 (DiMarzio X2N) // Randall RX25RM // struny 0.11
jojo taky používám tohle trsátko. Nechal jsem si v hudebninách objednat celé balení (24) tak mám doživotní zásobu při jejich rychlosti opotřebováníAmid píše:Teď jsem zakotvil u Jazz 3 (XL). A vypadá to, že i u něj zůstanu.
- magor539
- Kontaktovat uživatele:
já používám Dunlop 0,94 a 0,88 a FENDER MEDIUM a jsem spokojenej! 
Naposledy upravil(a) magor539 dne 27.08.2012 18:39, celkem upraveno 1 x.
Moje kytary :
Vision TELECASTER Sunburst
Fokus Strat GEMINI
Vision TELECASTER Sunburst
Fokus Strat GEMINI