jak si tak pročítám různý fora a recenze tak narážím na popisy typu " čitelný zvuk ale zároveň tučný a teplý zvuk, nebo kulatý zvuk atd..." . k***a drát, co je to za výrazy? Asi sem natvrdlej ale nevím kterýma těmahle výrazama bych popsal můj zvuk co se mi z toho mýho aparátu sype. Mě se sype pořádnej masakr, ale jestli je teplý nebo studený to nevím. Ne že by mě to jako trápilo, ale co to je teplý - tučný?
čitelný zvuk ale zároveň tučný a teplý
Pravidla fóra
čitelný zvuk ale zároveň tučný a teplý
Ahoj,
jak si tak pročítám různý fora a recenze tak narážím na popisy typu " čitelný zvuk ale zároveň tučný a teplý zvuk, nebo kulatý zvuk atd..." . k***a drát, co je to za výrazy? Asi sem natvrdlej ale nevím kterýma těmahle výrazama bych popsal můj zvuk co se mi z toho mýho aparátu sype. Mě se sype pořádnej masakr, ale jestli je teplý nebo studený to nevím. Ne že by mě to jako trápilo, ale co to je teplý - tučný?

- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
Re: čitelný zvuk ale zároveň tučný a teplý
tučný není tenký, tedy bez toho těla zvuku, tónu a teplý není studený, tedy není chemický, nepřirozený, naopak je teplý, lahodící uchu 
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
- Alternátor
Zásadní rozdíl je, přes jaký kombo hraješ, jestli přes tranzistor, nebo lampu. Dost blbě se to popisuje, ale v zásadě platí, že lampa poskytuje ten "teplej", "tlustej" dynamickej, prostě příjemnější zvuk oproti tranzistoru, kterej nabízí zvuk "tenkej", studenej, řekl bych bez výrazu a dynamiky. To, jestli ti z aparátu leze nebo neleze masakr s tímhle vůbec nemusí mít nic společnýho. Dřív mi to přišlo jako hloupý kecy o ničem, ale je to čistě o zkušenostech, vyzkoušej různý trandy/lampy a ten rozdíl poznáš (tím si nechci hrát na žádnýho guru, k tomu mám opravdu daleko, ale je to prostě tak).
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Jestli skončíš u toho, že ti leze masakr z aparátu, tak chápu, že adjektiva jako kulatý, teplý nebo tlustý pro tebe nejsou, protože je asi nepotřebuješ.
Pro mě osobně kulatý znamená "ne ostrý", tedy ne moc výšek, tlustý mající hodně středů a středobasů, teplý více méně to, co leze z lamp na čistém zvuku.
Pro mě osobně kulatý znamená "ne ostrý", tedy ne moc výšek, tlustý mající hodně středů a středobasů, teplý více méně to, co leze z lamp na čistém zvuku.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Trochu představivosti. Máš určitou paletu zvuků, který jsou něčím charakteristický a k nim si přiřaď přívlastky který to nejlíp definujou
PRS Soapbar II, POD HD500, Martamp #1, Crybaby classic, hero and destroy 'n' roll.....
....používejte zámky na popruhy, jsou moc dobrý....
....používejte zámky na popruhy, jsou moc dobrý....
kdyz se rekne teply zvuk, tak mi hned naskoci toto
Fuj, Kinxi, tohle bych od Tebe nečekal..
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
Dostal jsem odkaz na " teplý kulatý ton". Ten maník co to vyrábí je docela zabiják, měl jsem ve svých počátcích někdy v roce 1991-92 od něj kytarový kombo, jednou jsem od něj dostal takovou šlupku, že sem nevěděl která bije
. Footswitch vyrobil z obyčejný dvojlinky a spínač byl z normálního vypínače na zeď a spodek z elektrikářský krabice do zdi. Vše v pěkné praktícké bílé barvě.A světe div se, on to vyrábi dodnes.Tenkrát to byl muj prvni aparat po kotoučáku, takže dobrý.Ale stejně se to moc dlouho u mě nehřálo.
Naposledy upravil(a) wikxzen dne 17.08.2012 11:48, celkem upraveno 3 x.
Důvod: Upraven odkaz na YTB. Stačí použít jen "Qkmqnl3T5uY".
Důvod: Upraven odkaz na YTB. Stačí použít jen "Qkmqnl3T5uY".
wrt757: Nesejde na tom, jestli je to lampa nebo ne. Každopádně myslím, že až někdy narazíš na kvalitní, tučný zvuk, tak to poznáš. Ovšem metal na dotyčný aparát určitě hrát nebudeš. MrB14ck odsud z fóra má aparát od mmjuze a TO byl zvuk, kterému já říkám tučný. Na metal zcela určitě k ničemu, ale na nějaké blues je to špica. Hodně na tom dělá reproduktor, který by sis ale k metalovému aparátu také rozhodně nevybral. Na zkoušku připojený Celestion z toho udělal klasicky znějící rockový aparát, ale tučný zvuk byl ten tam.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bias je slovo, ne zkratka.
- Alternátor
Nechci bejt OT, ale tohle mě málem srazilo ze židleKinx píše:kdyz se rekne teply zvuk, tak mi hned naskoci toto
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida