Ibanez Zero Resistance

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Míra

Ibanez Zero Resistance

Příspěvek od Míra »

Kytara.JPG
Zdarvim setkal se někdo s tímto. Na zakladní desce tremola je guma a nevím proč zvedá kameny, nechápu k čemu tam je u ostatních sem ji neviděl. Takže by mě zajímalo co má za smysl :P :P :P

kytara 2.jpg

Tady není.
IBANEZ S 320
IBANEZ RGDIX7MPB-SBB
Rockwell Red Trip Duo 120 W
Home made portovaná 212
Celestion G12H 100 -sériově- Celestion G12V60
Proměnné množství krabiček "co se vejde"
Akustiky, španělky.........
Ctibi

Re: ibanez zero resistance

Příspěvek od Ctibi »

já jí tam mám taky. podle mě tam je jen aby podpírala kameny, které se po ní posouvají. jinak nevím jak je muže nadzvedávat, když samotné kameny se mohou pohybovat jen dopředu a vzad. nadzvedává se ta část nad nima... :)
Míra

Příspěvek od Míra »

Ano zvedá se část nad samotným kamenem ,, ten bazmek na doladění". :D :D :D A někde sem se dočetl že je to tam taky z toho důvodu aby to nedrnčelo o základ tremola. Což mi příjde trochu jako nesmysl. Ale uvidíme snad se k tomu vyjádří ještě někdo jiný. Celkem mě to zajímá :? :? :? :?
IBANEZ S 320
IBANEZ RGDIX7MPB-SBB
Home made portovaná 212
Amid

Příspěvek od Amid »

Hoj, mám v plánu si pořídit novou kytaru - zatím to nejvíc vypadá na Ibanezku S420. Má to Zero Resistance systém, avšak po minulé zkušenosti s dvojzvratným tremolem (dodrbané břity, piplačka s laděním oktáv) mám trochu strach i z toho ibanezackého tremola (vím - místo břitů to má ložiska, ale i tak mám trochu strach)

Co by mě zajímalo je, co se v Zero Resistance tremolu může opotřebovat a jak je na tom s intonací a laděním oktáv. Nemíním totiž po 2 letech řešit poblém s tím, že tremolo se nevrací do základní polohy, neladí apod. Původně jsem totiž měl v plánu si pořídit kytaru s pevnou kobylkou, avšak Ibanez mě se svým inovativním tremolem zaujal. Teď tedy řeším dilema, zda-li šáhnout po kytaře se Zero Resistance systémem, nebo se poohlídnout jinde. Předem díky za postřehy.
Ctibi

Příspěvek od Ctibi »

jelikož tam nejsou břity, ale ložiska, tak by se teoreticky nemělo nic opotřebovat. Já ho mám sice jen rok, ale zatím nebyl žádný problém. Jde jen o to si ze začátku vyhrát se seřízením. Oktávy se dolaďují v pohodě. Je tam k tomu ten šroubek, takže se to dá naladit opravdu přesně. Jinak dobré tremolo je i Edge. Ne nadarmo ho používá Vai, Satriani,... :)
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Edge je sice možná dobré tremolo, v podstatě fungující stejně jako FR, ale ZR je z hlediska funkčnosti a "user-friendliness" mnohem dál. I kvůli tomu teď Ibanez tyhle dvě tremola "spojil" do Edge-Zero, který dává na vyšší modely.

U ZR se každopádně ni neopotřebovává, údržba je jednoduchá (de facto nulová), seřízení taktéž v klidu (jako nevlastníkovi kytar s tremoly typu FR / ZR mi práce se ZR přijde mnohem snazší).
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Míra

Příspěvek od Míra »

Jak už tady bylo řešeno zero je bez udržby. A velice snadné na seřízeni. Oktávy se seřizují pomocí pomocného šroubu naprosto jednoduše oproti FR. A celkový tah pružin se nastavuje skrz zadní desku, jsou tam na výběr dvě možnosti buď tam necháš i pomocné pružiny a bude to jak to navrhli a nebo je jednoduše vyndáš a máš s toho FR. Ladění drží dostatečně dlouho, struny mám natáhlé asi čtvrt roku a od té doby jsem nemusel povolit nultý pražec jenom jsem to sem tam musel doladit na kamenech, a to stím dělám hodně cypovin. http://www.youtube.com/watch?v=1LGyg2VNytw Další věc je změna ladění jde o dost rychleji než na FR do FR jsi musel mít šroubovák a zabralo to hodně času, ale na zero ti stačí párkrát potočit šroubovicí.
http://img98.imageshack.us/img98/8008/during.jpg
http://3.bp.blogspot.com/_ZDehHF8aWoE/S ... 100468.JPG
IBANEZ S 320
IBANEZ RGDIX7MPB-SBB
Home made portovaná 212
Amid

Příspěvek od Amid »

Díky.
Ještě mě tak napadlo, jak je na tom ZR ve srovnání s Edge Zero II tremolem. Pokud nenajdu nic lepšího (levorukého) bazaru, tak asi půjdu do jedné ze 2 nových Ibanezek - 1. má ZR, 2. zas Edge Zero II. EZ II má postavený chod na břitech a břity se časem opotřebují - v tomhlenstom u mě vítězí ZR. Co myslíte?
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Edge-Zero je v podstatě Edge (tedy v podstatě FR) se Zero Point Systemem. Takže to má výhody (nebo nevýhody) obojího - průběh a chování jakoby FR, ale vrací se správně do nulové polohy jako u ZR. Nejde moc říct, co je lepší. Naučit se dá s obojím zacházet bez problémů, technicky jsou oboje velmi dobře vymyšlené.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Wakizashi

Příspěvek od Wakizashi »

Amid píše:Díky.
Ještě mě tak napadlo, jak je na tom ZR ve srovnání s Edge Zero II tremolem. Pokud nenajdu nic lepšího (levorukého) bazaru, tak asi půjdu do jedné ze 2 nových Ibanezek - 1. má ZR, 2. zas Edge Zero II. EZ II má postavený chod na břitech a břity se časem opotřebují - v tomhlenstom u mě vítězí ZR. Co myslíte?
ZR 2 bude určitě z levnějšího materiálu a méně kvalitní.
B.C. Rich Jr. V 7 ; Boss MT2, kabely Planet Waves, ... , Jazz III max grip, H3, Dadi 3 mm, Big Stubby 1 mm, Dunlop, Elixir, M-Audio Fast Track MK II
Amid

Re: Ibanez Zero Resistance

Příspěvek od Amid »

Muzu se te zeptat, jaks na to prisel? To si jenom myslis ze to tak je, nebo to mas necim podlozene?
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

A ZR 2 je vůbec co?

PetrPeter 1975 - 2008
Míra

Příspěvek od Míra »

To je velká hovadina postněte sem někdo ZR 2 nikde ho nenajdete Existuje jenom zero resistance A zero edge a myslím že edge 2. takže si to pleteš ZR je jenom jedno ale edge jsou 2vě. :lol: :lol: takže myslím že tady je zakopaný pes :lol:
IBANEZ S 320
IBANEZ RGDIX7MPB-SBB
Home made portovaná 212
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Edgů je víc, to bych sem teď nemotal.

Ale Zero Resistance se zřejmě vyrábí více variant (a Zero Point Systémů) a například tohle je podle všeho ZR-2 w/ ZPS3:
http://www.ibanez.co.jp/products/eg_pag ... ries_id=75

Například tahle už je jen klasicky ZR, ZPS
http://www.ibanez.co.jp/products/eg_pag ... ries_id=75
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Míra

Příspěvek od Míra »

Hm zajímaví. Ale stejně když se na to podíváš tak je jediný rozdíl v chromu. Já mám na kytaře ještě staré ZR tremolo bez dalšího označení. A naprosto bez chyby :wink: . Díky tomu že má uchycení v ložisku bych se nebal ani opotřebení i kdyby to bylo z hliníku :D :D . Samozdřejmně když si koupíš pestige seriji tak je jasné že to bude selektivně vybíráno. Já osobně sem řešil opotřebení pražců opotřebení laku a všeho možného až na tremolo to je bez chyby. S tím se Ibanez vyznamenal :D . takže co tady pořád řešíte. Je to ZR takové makové ale základ je pořád stejný.

PS: jestli se někomu chce se po tom pídit tak aď dá vědět k čemu se dobral. :mrgreen:
IBANEZ S 320
IBANEZ RGDIX7MPB-SBB
Home made portovaná 212
Míra

Příspěvek od Míra »

Už jsem našel hlavní rozdíl. Jeden druh má normální šroubovací páku tremola a druhý typ má jack samce jen na nacvaknutí. :lol: moc jiných rozdílů tam fakt není
IBANEZ S 320
IBANEZ RGDIX7MPB-SBB
Home made portovaná 212
Míra

Příspěvek od Míra »

Tak nakonec ta guma šla pryč, práce na 50minut. Je tam naprosto zbytečná dle mého názoru. Akorát dělala to že když člověk ladil oktávy tak kámen nešel uplně domáčknout dolů a tím pádem tam nebyla dostatečná styková plocha mezi pomocným šroubem co jse šroubuje ze zadu.
Přílohy
19012013035.jpg
19012013029.jpg
19012013027.jpg
IBANEZ S 320
IBANEZ RGDIX7MPB-SBB
Home made portovaná 212
Nessino

Příspěvek od Nessino »

Udělalo to něco když jsi ji oddělal? (zvukově, funkčností)
►Ibanez RG421M / Epiphone Nighthawk MIK / Cort M520 / Jolana Strat Bastl / Jolana Strat
►Digitech Hardwire CM-2 / Ibanez TS mini
►Ampeg GVT15 / Blackstar HT-1M
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Měl jsem problém s pouzdrem na stavěcí trn ZR na straně tenkého e. Byl vtlačený do dřeva, to se stává běžně. Vlepil jsem tam kousek dýhy, ale za pár týdnů se to promáčklo zase. Hned za dírou na pouzdro je díra na káblíky od snímačů, dřevo se tam normálně utrho a posunovalo se pořád dál do kanálku na káblíky. Znovu jsem to prolepil, snad to bude držet.

Nestalo se to taky někomu?

Foto původního stavu po koupi a po 1. opravě (dýha v díře).
http://img5.rajce.idnes.cz/d0510/7/7384 ... 120699.jpg
Obrázek
lodyha

Příspěvek od lodyha »

Čau mám s 420 zatim jen 1,5 roku, ale to tremolo funguje úžasně a žádnej problém jsem stim neměl. Na tvým místě bych hned mazal ke kytarářovi.
Ibanez S 420 (sh13-sh1), cort EVLZ6 (EMG 81-60), squier bullet (RM F1) ---------> Cry Baby, BOSS MT-2, BOSS CH-1, ----------> Engl Fireball II 100w, Harley Benton 2x12 V30, Peavey Bravo 112 (nejlepší cajk co mám, Americká lampa ručně dělaná z 80-90 let. kdyby jí někdo viděl na bazaru napište mi prosím)
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“