Vykriveny snimac

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Vykriveny snimac

Příspěvek od Nero »

ITIetalista píše:On sa pýtal na vykrivenie snímača a to je vyriešené tak keď mu vyhovuje výška strun/snímača tak je to v poriadku. :wink:
To nic nemění na to, že plácáš ptákoviny...

Kdybys aspoň pořádně četl, věděl bys, že ten snímač je vykloněný kvůli tomu, že ho "odtlačuje" málo vyříznutá dutina v těle.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
ITIetalista
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od ITIetalista »

ja som to čítal poriadne viem o tej zle vyrezanej diere ale myslel som, že keď to dá vyššie/nižšie mohol by sa narovnať aj tak... veď to nevidím ako je to moc zle vyrezané... ja by som to osobne reklamoval...
This account don't exist longer.
anmelden

Příspěvek od anmelden »

Podívej, i když jsi pedant na estetiku, tak se ti stejně na tu kytaru nikdo nebude dívat z takové blízky, aby viděl, že máš snímač trošku nakloněný. Jestli se nebojíš tak to zbrus no, ale podle mě si tím akorát zbytečně zasahuješ do kytary. Na zvuk to bude mít minimální vliv (OPRAVDU minimální). Navíc když ten snímač zapustíš tak se ti možná srovná. Já na svojí Cortce mám taky snímač trošku navolno, ale kytara hraje jak šílenec (dobře), a ničemu to nevadí. Pokud ti to nevypadává, nevrtej do toho. IMHO nejlepší řešení. Až to bude mít nějaký špatný vliv, tak to řeš. Anebo aspoň počkej až skončí záruční lhůta :lol:
Cort X-2, Schecter SGR C-1 (R.M. Custom+F4HN), Jackson JS22-7Q (SH-8 Invader, SH-4)
I N C O L L A P S E...https://www.youtube.com/watch?v=5Aqy1dUiz1c
Ivan

Příspěvek od Ivan »

uz som to jemne zbrusil,ale stale to chce aspon 1mm. na reklamaciu to podla mna nie je, na funkcnost to nema vplyv, a ani mi to tak strasne nevadi, lebo je to fakt v podstate blbost... ale neviem pochopit ako to inzinieri z yamahy mohli tak debilne nadizajnovat :) pri najblizsej vymene strun dam este aspon 1mm. navyse dal som za nu o 80eur menej ako je cena vsade inde (dokonca i v muzikeri... :) takze musim byt spokojny
Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme o tom vést i spory, ale to je tak vše, co s tím můžeme dělat.
YouTube | Bandcamp | Spotify
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

On taky problém nemusí být ve špatně vybroušeném těle, ale v blbě vyříznutém pickguardu... To se může stát.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Ivan

Příspěvek od Ivan »

pickguard je v poriadku, ked ho dam dole, snimac sa da nastavit bez problemov, je tam dost vole. akonahle ho prisrobujem ku gitare, vykrivi sa
Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme o tom vést i spory, ale to je tak vše, co s tím můžeme dělat.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Já jsem to myslel tak, že tu díru pro krkáč vyřízli moc na straně... Ale to je jen nápad, čím to může být. Spíš než frézování těla bych teda řešil umístění snímače v PG.

PetrPeter 1975 - 2008
Ivan

Příspěvek od Ivan »

Nero píše:Spíš než frézování těla bych teda řešil umístění snímače v PG.
tam neporiesim nic, v PG sedi bez problemov, neviem ako to myslis... problem je ten priestor pod PG
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Tak jsem tě možná špatně pochopil - měl jsem dojem, že snímač je nakřivo, protože do něj tlačí tělo kytary jakoby směrem od krku ke kobylce. Což by mohlo být kvůli tomu, že díra (a tedy i snímač) v PG je moc blízko krku - řešením je pak jiný PG.

PetrPeter 1975 - 2008
Ivan

Příspěvek od Ivan »

Nero píše:Tak jsem tě možná špatně pochopil - měl jsem dojem, že snímač je nakřivo, protože do něj tlačí tělo kytary jakoby směrem od krku ke kobylce. Což by mohlo být kvůli tomu, že díra (a tedy i snímač) v PG je moc blízko krku - řešením je pak jiný PG.
ano je to tak, pochopene je to spravne :) ale tazko zozeniem novy PG na Yamahu Pacificu. navyse si myslim, ze su vsetky rovnake, co by sa asi dalo povedat aj o parametroch tela gitar, nevyrabaju sa predsa rucne... mozno je toto problem vsetkych Yamah Pacific
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Tak kdybys chtěl, seženeš obdelník, z kterého si PG vyřízneš. Ony se sice dělají strojově, ale každá výroba má nějakou odchylku, takže můžeš mít prostě smůlu na blbý kus.

Nicméně ono stejně nemá moc smysl to řešit, je to jen věc estetiky.

PetrPeter 1975 - 2008
feki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od feki »

Tam můžou být unavené, nebo deformované pružinky na šroubkách, hele já je mám oba taky jako kozičky :-)
Jackson Soloist MIJ SL-3 / Caparison TAT Special FM
Rack Gear. Digitech : ValveFX , 2120, RP6, GSP1101 / Engl: E-840,E-530 Engl 112 Pro Stage.
Gobak

Příspěvek od Gobak »

Seymour-Duncany na Gibsonu SG tohle dělají taky.
Taky by pomohla taková prasečina (pokud to umožnují tyhle singly, nevím, jak to vypadá pod pickguardem): na šroub, který drží snímače, přišroubuješ podložku, do které vyřízneš závit (pokud to bude např. kus 2mm plastu, tak se vyřízne závit samotným šroubem. Tak, aby se zespoda opírala o PG, čímž ten šroub vystředíš.
Gibson SG Special '96, Marshall JCM 2000 TSL 601+homemade box 1x12", Dunlop, EHX, Boss, Line6, Ibanez...
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“