Naše lampové projekty (tipy, rady,...
Re: Naše lampové projekty (tipy, rady,...
Zdravím. V šasi v mém 5w zesíku mám jednu preampovou lampu a jeden potenciometr navíc, původně to měla být efektová smyčka, ale jelikož žádné efekty nepoužívám, je mi k ničemu. Teď přemýšlím, že bych tam dodělal nějaký jednoduchý čistý kanál na nějakou tu vybrnkávačku. Nemáte někdo nějaké odzkoušené schéma s jednou lampou a potenciometrem bez tónové clony? Hraju metal, chtěl bych to jen na občasné přepnutí. Díky.
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
Tak zaexperimentuj, do anody 100k, do katody třeba 1K5, nějaký vazební kondík - 5, 10, 22 nF, záleží jak ti to bude znít... můžeš to udělat úplně bez tónovky nebo si udělat pevnou kombinací odporů, případně si třeba dát dovnitř šasi místo poťáku trimr a nastavit si to podle ucha - pár jednopoťákovejch tónovek je třeba tady http://amps.zugster.net/articles/tone-stacks/ Nemusíš ani využít obě triody, třeba ti bude stačit jedna, jen bacha na to že pokud ti signál půjde jen přes jednu nebo dvě triody s takhle čistým zesílením tak bude zvuk hodně záležet na kvalitě snímačů a kytary
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
Ja mam docela dobre zkusenosti s twin reverb stylem pre-ampu, takze muzu vrele doporucit ten (ale na rozdil od tebe tam mam plnej tonestack) a na singly z nej dostanu paradni twang.
Nazdar,
za dlouhých letních večerů jsem si podle mmjuzova schématu: download/file.php?id=895&mode=view poskládal 4W zesilovač.
Udělal jsem jen dvě změny: zdroj jsem udělal podle tohoto schématu http://www.ampmaker.com/images/ak01kit/ak01sc2.jpg a odpor 1M mezi triodama první elektronky jsem vrazil přímo na pin 2 ECC83 (tak jak to někde mmjuz doporučoval).
V jistých nastaveních to hraje moc pěkně (žádný brumy, pískání a podobný paskvily) nicméně objevil se mi tam problém, kterýmu nemůžu přijít na kloub. Pokud mám Tone potenciometr v jedné z krajních poloh tak dostávám pěkný hlasitý zvuk, pokud ale pootočím tónovým potenciometrem nějakých cca 10-15 % z krajních poloh nastává mi hodně výrazný pokles hlasitosti který trvá dokud se zas nedostanu do krajní polohy (nebo blízko k ní) a se kterým si nevím rady. Zapojený je to snad správně (kontroloval jsem to několikrát) a potenciometr se zdá být taky v pořádku (zkoušel jsem i jiný a chování bylo stejný). Nemáte někdo nějaký nápad kde by mohl být zkopaný pes? Nějak se mi to nedaří rozlousknout.
Díky
za dlouhých letních večerů jsem si podle mmjuzova schématu: download/file.php?id=895&mode=view poskládal 4W zesilovač.
Udělal jsem jen dvě změny: zdroj jsem udělal podle tohoto schématu http://www.ampmaker.com/images/ak01kit/ak01sc2.jpg a odpor 1M mezi triodama první elektronky jsem vrazil přímo na pin 2 ECC83 (tak jak to někde mmjuz doporučoval).
V jistých nastaveních to hraje moc pěkně (žádný brumy, pískání a podobný paskvily) nicméně objevil se mi tam problém, kterýmu nemůžu přijít na kloub. Pokud mám Tone potenciometr v jedné z krajních poloh tak dostávám pěkný hlasitý zvuk, pokud ale pootočím tónovým potenciometrem nějakých cca 10-15 % z krajních poloh nastává mi hodně výrazný pokles hlasitosti který trvá dokud se zas nedostanu do krajní polohy (nebo blízko k ní) a se kterým si nevím rady. Zapojený je to snad správně (kontroloval jsem to několikrát) a potenciometr se zdá být taky v pořádku (zkoušel jsem i jiný a chování bylo stejný). Nemáte někdo nějaký nápad kde by mohl být zkopaný pes? Nějak se mi to nedaří rozlousknout.
Díky
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
Tak vyřešeno. Byl to nepřizemněný reprák. Ach jo.
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
zajímavé, tak hlavně že už je vše funkční 
St.Anley Tube Amps
No jo, on se ten výkonový signál nějaký podivným způsobem vracel do země tak, že to bylo závislé na poloze toho tone potenciometru. Každopádně už to hraje jak má a hraje to fakt výborně. Žádný metal ani drsná pila, ale v klidu z toho jde tahat krásný zvuk od čistého feneroidního až po hezky nakreslený alá The Who. Je to pecka.
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
Little Mark feat Big Beat
- kytary a basa nahrávány přes marka + impulzy
https://www.box.com/s/33c6b3dbd028fabde6f3
- kytary a basa nahrávány přes marka + impulzy
https://www.box.com/s/33c6b3dbd028fabde6f3
St.Anley Tube Amps
Ty jo to je bomba až vyrostu tak si postavím taky něco takového hraje to skvěle co jsi použi za výstupák? a také co je tam za konec 2 x 6V6?
Pavel
Pavel
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
díky
výstupák jsem koupil na aukru snad za 300, mělo by to být něco doma motaného, vypadá to že funguje jak má, konec je s ruskými 6p6s což by měli být lampy hodně podobné starým, méně výkoným 6v6, ne té dnešní GT verzi
St.Anley Tube Amps
podlouhej době zas jedna blbá otázka
potřebuju na Tube Town koupit 4 KT88 . prodávaj ty lampy už párovaný ? kupoval se tam užnekdo párovaný lampy (ne TT Xmaching) ?
potřebuju na Tube Town koupit 4 KT88 . prodávaj ty lampy už párovaný ? kupoval se tam užnekdo párovaný lampy (ne TT Xmaching) ?
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso

Ahoj, nevěděl jsem kam líp napsat tak to zkusím sem. Mám doma lampu bugera V5 (12AX7, EL84), vyhovuje mi velmi díky tomu omezovači wattáže akorát mi nesedí zvuk. Hledám tudíž někoho kdo by byl schopnej to překopat víc podle mých představ, zdá se mi to jako lepší řešení než koupit nový kombo (pokud se mýlím, klidně mě opravte
) Sám bohužel nemám zkušenosti s elektrikařinou, takže vůbec nevím co se děje (no plošnej spoj poznám a v komplu si věci pořeším). Tudíž se ptám, je tu někdo kdo by byl schopen provést nějaký upgrade? Nejlépe Brno a okolí.
možná by ti mohl pomoci mmjuz - zkus mu napsat myslím že se domluvíte - je to fajn člověk a profík
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
www.black-audio.net
Zkus se trochu rozepsat o zvuku, co bys chtěl jinak. Hodně je to omezeno malým repráčkem a jen jednou předzesilovací lampou, pokud by ti šlo o větší zkreslení.
Chtěl bych dosáhnout ostřejšího zvuku, dokreslit můžu krabkou...stejně lepší v bytě krabka než max gain- To zkreslení by zas takovej problém ani nebyl, jako spíš "bahnitost" basových strun, bude to asi dáno tim vintage provedením, no když jsem to kupoval moc jsem nevěděl ještě co chci a jak to chci. Z toho co se teď prodává tak mě nic moc do bytu nezaujalo, musím hrát celkem potichu pač tu jsou tenký stěny a na to je ta bugera prostě boží. Takže kdybych jí dokázal posunout trochu blíž např. zvuku co leze z marshallů nebo z mesy (ano rozdíl, ano asi nereálný sen
) tak bych byl spokojen, prostě ta ostrost....
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
1) z takovýhle požadavků asi mmjuz moc nadšený nebude
2) uvnitř je to na DPS - bude se to blbě předělávat
3) napájecí trafo by na žhavení možná utáhlo i další preampovou lampu, takže pak už by to mělo nějaké 4 triody na preamp a to už se dá experimentovat víc
4) něco jako marshall by se asi nechalo spáchat i s těma dvěma triodama
5) co to má za repro? jestli to vůbec má cenu nějak hrotit zesilovač
- ale - vzhledem k tomu DPS by asi šlo o předělání celýho ampu, takže nic moc
2) uvnitř je to na DPS - bude se to blbě předělávat
3) napájecí trafo by na žhavení možná utáhlo i další preampovou lampu, takže pak už by to mělo nějaké 4 triody na preamp a to už se dá experimentovat víc
4) něco jako marshall by se asi nechalo spáchat i s těma dvěma triodama
5) co to má za repro? jestli to vůbec má cenu nějak hrotit zesilovač
- ale - vzhledem k tomu DPS by asi šlo o předělání celýho ampu, takže nic moc
St.Anley Tube Amps
je tam 8" ale myslím si, že je tam místo na 10", no ale díky za odpověď
pokud říkáš nic moc, můžu ještě zkusit nějakej ekváč a pohrát si s tím...jinak něco jinýho no
pokud říkáš nic moc, můžu ještě zkusit nějakej ekváč a pohrát si s tím...jinak něco jinýho no
- Dan Rohanský
Koukám na to V5 schema. A podle toho co píšeš, že chceš ostřejší zvuk, tak bych začal s výměnou kondenzátoru C15. Klidně tak na 1n, možná až 500p.
Jinak to zkus napíchnout na bednu s lepším repro, vsadím se že najednou to bude hrát.
Edit: doufám, že koukám na správný schema http://img171.imageshack.us/img171/648/v5revc.jpg
Jinak to zkus napíchnout na bednu s lepším repro, vsadím se že najednou to bude hrát.
Edit: doufám, že koukám na správný schema http://img171.imageshack.us/img171/648/v5revc.jpg
Mesa z toho nikdy nebude, ale vhodnou úpravou pár součástek v preampu se toho dá udělat hodně. Jak píše Dan začít by se mohlo tím kondíkem C15. Nebo by se dal přidat hned na vstupu kondenzátor přes R22. Hodně hrubým odhadem něco jako 4n7.
Ostřejšího zvuku dosáhneš otočením Tone doprava, udělá to to stejné jako výše zmíněné mody. Sorry, neslyšel jsem to hrát.
Jelikož jde o pěkný a malý zesík, asi je blbost vymýšlet druhou preampovku nebo plný tříknoflíkový tonestack. Začal bych úpravami zvenku. Treble booster, EQ. Nějaké krabky a boostery mám, na vyzkoušení.
Jelikož jde o pěkný a malý zesík, asi je blbost vymýšlet druhou preampovku nebo plný tříknoflíkový tonestack. Začal bych úpravami zvenku. Treble booster, EQ. Nějaké krabky a boostery mám, na vyzkoušení.