Věřím, že tohle bude řešitelný "problém"...Ol'Dawg píše:Leckomu taky bude vadit vzhled, který spíš připomíná laminátovou kanoi.
Eben na hmatníky nebude?
Pravidla fóra
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Re: Eben na hmatníky nebude?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Nejlepší výrobci kubánských a afrických bubnů Latin Percussion a Meinl ( oba vyrábějí v Thajsku
) pěstují dřevo na plantážích dlouhá léta, ale jde o měkký a řídký kaučukovník ( siamský dub ) , který za zhruba 7 let vyroste, případně se stromy řežou až přestanou dávat kaučuk a zasadí se nové. Perkuse svou konstrukcí takové použití umožňují, korpusy jsou dnes 2 - 3 vrstvé, často vystužené laminátem, ale to jsou jen nástroje střední kvality, top modely jsou z jasanu a ten normálně nakupují, proto z něj také často jedno kongo stojí jako sada z kaučukovníku.
Myslím, že u kytar takový postup není možný a logická úvaha Nera, že je třeba myslet na budoucnost jde úplně mimo dnešní nenažrané akciovky a touhu zbohatnout ihned a za každou cenu. Takže Gibson bude péct javor, dokud nějaký bude............
A pokud bych zkušenost s novými materiály přesunul z perkusí na kytary, tak laminátová konga, s plastovými blanami Nuskyn jsou dnes kvalitou tónu na stejné úrovni jako dřeva s kůží z buvola, ale hrají jinak.
Myslím, že u kytar takový postup není možný a logická úvaha Nera, že je třeba myslet na budoucnost jde úplně mimo dnešní nenažrané akciovky a touhu zbohatnout ihned a za každou cenu. Takže Gibson bude péct javor, dokud nějaký bude............
A pokud bych zkušenost s novými materiály přesunul z perkusí na kytary, tak laminátová konga, s plastovými blanami Nuskyn jsou dnes kvalitou tónu na stejné úrovni jako dřeva s kůží z buvola, ale hrají jinak.
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
-
Teorge
Ale není to jen o nenažranosti firem, ale i spotřebitelů. Zajímalo by mě kolik zdejších uživatelů by byla ochotna připlatit za kytaru, protože její výrobce renovuje vykácené plochy.
Otázkou je, zda šetrnost vůči životnímu prostředí má být primárně řešena promítnutím do ceny pro koncového zákazníka, nebo spíše (mezi)národně na úrovni legislativy...Teorge píše:Ale není to jen o nenažranosti firem, ale i spotřebitelů. Zajímalo by mě kolik zdejších uživatelů by byla ochotna připlatit za kytaru, protože její výrobce renovuje vykácené plochy.
Seagull 25th Anniversary Mahogany Spruce
renovace vykácené plochy? To je jako sníst chleba a zasadit zrnko pšenice...
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Nooo hezkýmá být primárně řešena promítnutím do ceny pro koncového zákazníka, nebo spíše (mezi)národně na úrovni legislativy...
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Vycházím z předpokladu, že životní prostředí je v zájmu všech, nikoli pouze kytaristů... Šetrností vůči životnímu prostředí jsem myslel to, že bude možno na téhle planetě žít...ne že nebude na co hrát...Atkins píše:Nooo hezkýmá být primárně řešena promítnutím do ceny pro koncového zákazníka, nebo spíše (mezi)národně na úrovni legislativy...A kdo to zaplatí?! Jiný daňový poplatník, třeba ten, který nikdy na kytaru nehrál a hrát nebude?
Vzhled zas tolik vadit nebude, ale stopro vim ze neprekonatelne bude vadit "pocit"Nero píše:Věřím, že tohle bude řešitelný "problém"...Ol'Dawg píše:Leckomu taky bude vadit vzhled, který spíš připomíná laminátovou kanoi.
ze se nedotykas dreva ale nejakeho plastu..... a budou moct ty kytary hrat treba i lip nez drevene, ale kytaristi si budou mlet porad ty svoje pomatene "goldies oldies"
a co teprv hifisti

BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
- Nero
- Rádce
Slovo "líp" zde postrádá smysl. Zvuk dřeva budou mít všichni v hlavě a pokud bude plast znít "jinak", ať to znamená cokoli, bude v nevýhodě. A i kdyby hrát stejně, bude to o psychoakustice vycházející z toho pocitu, který zmiňuješ.hyenik píše: Vzhled zas tolik vadit nebude, ale stopro vim ze neprekonatelne bude vadit "pocit"
ze se nedotykas dreva ale nejakeho plastu..... a budou moct ty kytary hrat treba i lip nez drevene, ale kytaristi si budou mlet porad ty svoje pomatene "goldies oldies"
Čistě hypoteticky - nakonec to může skončit v situaci, kdy low-end nástroje budou plastové a za dřevo bude třeba si připlácet. Pak nějaký pocit půjde stranou, když na to holt nebudeš mít.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Vidím to podobně...ono se to obrátí v okamžiku, kdy dřevěných kytar bude nedostatek a plastové budou levnější...lidi je začnou zkoušet a postupně zjistí, že to tak špatně nezní a držet v pařátech se to taky dá... Nicméně pokud (což není vůbec jisté), je to dle mého o hodně vzdálené budoucnosti...Nero píše:Čistě hypoteticky - nakonec to může skončit v situaci, kdy low-end nástroje budou plastové a za dřevo bude třeba si připlácet. Pak nějaký pocit půjde stranou, když na to holt nebudeš mít.
presne to jsem myslel, viz napr. kecy o parkerech...Nero píše:Zvuk dřeva budou mít všichni v hlavě a pokud bude plast znít "jinak", ať to znamená cokoli, bude v nevýhodě.
i to levne umele / drahe prirodni vidim zcela realne. V jinych oborech uz je to tak davno.
Naposledy upravil(a) hyenik dne 20.08.2012 12:11, celkem upraveno 1 x.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
- Nero
- Rádce
To je otázka - plast se stane levným v okamžiku, kdy v tom uvidí potenciál východoasijské továrny a začnou to produkovat ve velkém množství za malé peníze. Kvalitní dřevo dochází už teď, jen se zatím spíš nahrazuje levnějšími a dostupnějšími druhy. Pokud do toho zasáhne nějaká vyšší moc například v podobě legální ochrany více druhů dřevin, může se to celé urychlit.rocky77 píše:Nicméně pokud (což není vůbec jisté), je to dle mého o hodně vzdálené budoucnosti...
Mimochodem - už se těším, až se rozvine business s 3D tiskárnami a kompozitní kytary se víc prosadí. Pak už nebude třeba tahat s sebou svou oblíbenou kytaru, ale jen mít na USB flash soubor s 3D souřadnicemi, skočit do nejbližšího copy centra a nechat si kytaru vytisknout
PetrPeter 1975 - 2008
Hudební nástroj je pro mnohé srdcová záležitost. Ano, možná přijde nějaká ta vlna "plastových" kytar a třeba se za 10 let ve školách ani děti s ničím jiným nebudou učit, protože je to "nerozbitné" a levné => praktické.
Pokud někdo udělá výborný marketing a vsugeruje současným dětem, že plastové kytary = budoucnost a za hubičku, tak bude mít klasická dřevěná kytara problém. Resp. budeme mít problém my, současní kytaristi, protože se po dřevě sníží poptávka a tím stoupne cena ... kolik bude stát za 10 let kvalitní dřevo, to radši ani nechci vědět. Když do toho přidáme fakt, že Ekologisti nutí firmy kácet lesy méně a méně, při pohledu na současné "EKO normy" bude možná vlastnictví celomasivní kytary trestným činem v souladu se "zěmě zradou", protože eko norma bude říkat jasně: Maximálně jedna dřevěná kytara na rodinu !
A:Můžete mi prosím vytisknout Gibsonku z 1968 ?
B: Na počkání, nebo do druhého dne ?
A: Na počkání, mám koncert.
B: Dřevěnou nebo plastovou ?
A: Rozdíl v ceně ?
B: Dřevo 100 000$, plast 100$.
A: Děkuji, plast.
Pokud někdo udělá výborný marketing a vsugeruje současným dětem, že plastové kytary = budoucnost a za hubičku, tak bude mít klasická dřevěná kytara problém. Resp. budeme mít problém my, současní kytaristi, protože se po dřevě sníží poptávka a tím stoupne cena ... kolik bude stát za 10 let kvalitní dřevo, to radši ani nechci vědět. Když do toho přidáme fakt, že Ekologisti nutí firmy kácet lesy méně a méně, při pohledu na současné "EKO normy" bude možná vlastnictví celomasivní kytary trestným činem v souladu se "zěmě zradou", protože eko norma bude říkat jasně: Maximálně jedna dřevěná kytara na rodinu !
Rok 2050, malé hudebniny na rohu ulice ...Mimochodem - už se těším, až se rozvine business s 3D tiskárnami a kompozitní kytary se víc prosadí. Pak už nebude třeba tahat s sebou svou oblíbenou kytaru, ale jen mít na USB flash soubor s 3D souřadnicemi, skočit do nejbližšího copy centra a nechat si kytaru vytisknout
A:Můžete mi prosím vytisknout Gibsonku z 1968 ?
B: Na počkání, nebo do druhého dne ?
A: Na počkání, mám koncert.
B: Dřevěnou nebo plastovou ?
A: Rozdíl v ceně ?
B: Dřevo 100 000$, plast 100$.
A: Děkuji, plast.
Naposledy upravil(a) Sektor dne 20.08.2012 12:26, celkem upraveno 1 x.
Acoustic, electro-acoustic and electric guitar. Piano, Zoom H4n & Zoom H1 V2, flute, harmonica and other musical instruments.
- ...EDGE...
Tak zas nebudem moc super doomsday katastrofalne negativisticti, jo? 
Alespoň je legrace...EDGE... píše:Tak zas nebudem moc super doomsday katastrofalne negativisticti, jo?
Acoustic, electro-acoustic and electric guitar. Piano, Zoom H4n & Zoom H1 V2, flute, harmonica and other musical instruments.
Třeba v dechových nástrojích už to začíná být zlé. Ceny dřeva na klarinety vyletěly tak vysoko, že se opravují při výrobě prasklé korpusy i u mistrovských nástrojů. Firma tvrdí, že má takovou technologii, že to nemůže být slyšet, ale kup si za 150t nástroj, od kterého nevíš, co čekat a hlavně vlastnosti takové části nástroje jsou, podle mě, jednozněčně horší. Přitom takový malý špalík grenadilu.
Já bych do ekologů v tomhle případě zase tak neryl. Dřív bylo zvykem, že houslař nebo kytarář průběžně nakupoval materiál, ze kterého vyráběl třeba jeho vnuk. Proč to dělat dnes, když si můžu víc nahrabat a za pár let dělat ekonomického ředitele třeba v bance? Co je mi do firmy Gibson, Fender nebo do muzikantů....?
Jestli bych si připlatil? Kdybych jim věřil, že kupuji, co oni tvrdí, a zasadili, co tvrdí, tak ano.
Já bych do ekologů v tomhle případě zase tak neryl. Dřív bylo zvykem, že houslař nebo kytarář průběžně nakupoval materiál, ze kterého vyráběl třeba jeho vnuk. Proč to dělat dnes, když si můžu víc nahrabat a za pár let dělat ekonomického ředitele třeba v bance? Co je mi do firmy Gibson, Fender nebo do muzikantů....?
Jestli bych si připlatil? Kdybych jim věřil, že kupuji, co oni tvrdí, a zasadili, co tvrdí, tak ano.
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
-
woro90-1
Už aby, a nejlépe z druhého konce. Levnou nenasákavou kytaru bych ocenil. Letos jsem byl rád že jsem na Vltavě mohl hodit kytaru do doprovodného vozidla a na jezech si pořádně zablbnout, já na to svoje brnkání nemusím mít dřevní vintage mojo. Zvlášť když kompozity umožňují daleko konzistentnější výrobu.Nero píše:Čistě hypoteticky - nakonec to může skončit v situaci, kdy low-end nástroje budou plastové a za dřevo bude třeba si připlácet. Pak nějaký pocit půjde stranou, když na to holt nebudeš mít.