Ibanez vs. Cort vs. Squier

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
hetr

Ibanez vs. Cort vs. Squier

Příspěvek od hetr »

Zdravím,
předem bych se rád omluvil, že otravuji s levnými kytarami, ale rozpočet je hold nízký. :D
Rozhodl jsem se koupit elektrickou kytaru nejlíp do 4000Kč, dá se říct že jsem začátečník,občas si něco zabrnkám na akustiku, ale to je vše. Sháním kytaru, která by byla tak nějak univerzální, nejlépe se snímači v konfiguraci H-S-S (ale podmínka to není). Zatím mám takové tři favority:

Ibanez grx 40 - http://kytary.cz/ibanez-grx-40/HN106224/

Cort g 210 - http://kytary.cz/cort-g210-bk/HN102532/

Fender squier bullet stratocaster - http://kytary.cz/squier-bullet-stratoca ... /HN108564/

takže budu rád, když mi pomůžete s výběrem a napíšete jakékoliv vaše zkušenosti, návrhy a doporučení.

Díky a hezký den. :)
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Re: Ibanez vs. Cort vs. Squier

Příspěvek od Abu »

Pokud uvazujes o Squier Stratu, tak bud ve verzi Standart nebo Vintage Modified (ale za 6000 bohuzel) nebo vem radeji nejakeho strata od BaCh (cenove kolem 4000).
Ty nejlevnejsi Squiery jsou na tom vetsinou provedenim i zvukem dost spatne (pred casem jsem jich par vyzkousel a skoncil prave u toho Bacha).
Hraju výhradně na šrot.
jastud

Příspěvek od jastud »

Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
poz3n

Příspěvek od poz3n »

Můžu ti doporučit z vlastní zkušenosti http://kytary.cz/squier-affinity-strato ... /HN002266/
KLÁVESY: Yamaha portable grand dgx 220
ELEKTRICKÁ KYTARA: Squier Fender Affinity Stratocaster
KOMBO: Fender Mustang II
hetr

Příspěvek od hetr »

bazary ještě nějaký taky projedu, co říkáte na tu cortku a ibanezku?
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

Ibanezku sem nemel v ruce. Tu Cortku nedavno ano ... vlastne sem jich nedavno byl zkusit vic (jeden znamy mel podobny otazky jako ty, akorat to chtel pro holku), a zapsal sem si pro nej par poznamek. Mozna, ze by se hodily i tobe (je to sice o jen Cortkach, ale jako priklad by to mohlo poslouzit i obecne), tak ti to sem zkopiruju:
Abych tu jen neplacal u obrazku, zasel sem k tem Cortum, podivat se na aktualni nabidku. Nakonec sem si udelal par poznamek, ktere by mohly byt obecne zajimave, i kdybys nakonec vybiral z neceho uplne jinyho.
Rada G
- G110 je asi neco pro deti. Lehoucky to je, a provedeny to neni spatne, je videt ze Cortu maji sablony a stroje. Ale kdybych to potkal v hrackarne, nebylo by mi na tom nic divnyho.
- G210 uz vypada jako dospela kytara, je normalne tezka, hardware vypada vcelku bezne. Asi by byla pro zacatecnika pouzitelna. Model FT se mi zdal o neco lehci, i ve stejne rade jsou rozdily.
- G250 vypada o malinko lip, je na ni znackove (a o neco peknejsi) tremolo Wilkinson, tezka je taky normalne.
- G254 je podobna ty 250, az na to, ze nema pickguard, ma snimace rovnou v tele, a zdala se mi o neco lehci. Na pohled byl kus, co tam meli, hezci. Ale to se muze kazdemu jevit jinak. Celkove me prisly 250 a 254 jako vhodne. Kdyby to dovolil rozpocet, tak vhodnejsi, nez 210.
- G260 tam meli dve. Jedna o dost tezsi, nez 210/250/254. Az me napadlo, jestli by to nebylo holku moc. Druha byla tezka normalne, ale byla v jinem provedeni, takovem bez laku, to by se mozna taky nelibilo. Hardware pekny, duveryhodny, znackovy. Snimace Duncan designed.
- Co se tyka (velmi letmeho) pocitu pri hrani (tedy spis drnkani), necitil sem vetsi rozdily. Na tech drazsich mi to prslo o neco lepsi, ale nebylo to rozhodne linearni, spis kus od kusu.
Rada Aero
- Aero 11 je pekna, hubena kytara, jak sem si myslel, vypadala jako pro holku idealni. Je moc pekne vyvedena, ty okraje (rika se tomu binding?) jsou paradni. Je pomerne lehka, znackovy hardware budi duveru. Trochu se mi nezdal knoflik pro pridelani pasu na ty horni spicce (to mohli inzenyri promyslet asi jinak) a dojem trochu kazilo to usazeni snimacu v sachtach jen tak, ale co uz, to sou drobnosti.
- Aero 2 na me delala podobny dojem jako G210, tedy jako bezna kytara nizsi tridy. Je o neco lehci, je matna, hardware je matny, kdyz to vezmes do ruky, je to tak nejak cely matny (jak pisu niz, nemastna neslana lipova placka), ale urcite zase pro zacatecnika pouzitelny.
Rada Zenox
- Z42 s tema Active dynamic snimacema (nebo jak se to jmenovalo), me trochu prekvapila tvarem. Placata je opravdu hodne (a podle toho lehka, nebo spis bezne tezka), ale ten spodek bricha je opravdu narostly, ze bych nejaky ten milimetr ubral. To uz se mi nakonec vic pozdavala ta starsi Z42 (Z42 FT), s tim vytvarovanim pro pravou ruku. V realu byla takova umirnenejsi. Pocit z drnkani u obou stejny, plusminus.
Rada EVL
- EVL K4 byla jedina, co sem vzal do ruky (uz tak jde pres rozpocet), a dobry. Holce by slusela, takovy pekne provedeny superstrat (mam podobnou doma) s necim trochu navic. Ale zustava otazkou, jak by se popasovala s dvouzvratnym tremolem a zamkama ... to je na dalsi diskusi (ale problem v tom zadny neni, takhle to nemyslim).
Rada X
- X1 je podobna jako G110, tedy takova lehoucka (pekne provedena) skorohracka. Kdyby nekdo shanel neco pro mladsiho kytaaaristu, urcite moznost. Ne ale ted.
- X2 je zase (podobne jako u rady G) dospelejsi, normalne tezka, s beznym hardware. Opet asi pouzitelna, a dojem dela, ze pouzitelna je. (tedy ... zase takova neslana placka ... ale to muze byt nakonec i prospesna vec).
- X6 jde opet o neco dal, zase ma (podobne jako EVL K4) dvouzvratne tremolo a zamky. Viselo tam nekolik barevnych provedeni, kazde ma neco (jeden typ lakovani hardware se mi libil o malicko vic). I kdyz je za hranou rozpoctu, stejne zustava pomerne zajimava (v jistych ohledech).
- X6 VPR je uz jen zajimavost, povrch z hadi kuze, na omak hadi kuze (nejaka textilie), ale v teple na hole predlokti mi to prislo neprijemne. Za me skrtnout.

Jeste bych dodal jen malo podstatnou poznamku, ze co se tyka pocitu z hrani, daleko nejlepsi (a s pomerne velkym odstupem od vsech zminenych) dojem na me udelala CR 280 (takovy skoro klasicky Les Paul), ale to jsme nekde jinde. I s cenou, i s nejakym tim dosavadnim smerem vybirani.
Akorat bych si dovolil pripomenout (pise se to tu v kazdem druhem tematu), ze v tehle kategorii se nastroje lisi kus od kusu, a chce to kazdy jednotlivy (nechat) zkouknout...
hetr

Příspěvek od hetr »

Díky moc, jak říkáš....nerad bych něco kupoval bez ošahání (pár diskuzí už jsem si přečet), tak zatím zjišťuju jaký kytary kdo doporučuje, a na který bych se případně měl zaměřit...
jazzym
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od jazzym »

pred par dnami som si kupil ibanez gio gsa60 (v zlave 158eur) a som s nej nadšený , vyrobene v indonesii
snimace H S S , dvojzvratné tremolo, krásna a nemá také neohrabané telo ! na otlkani doma výborá.
nesklamala ma , dobre sa na nej hrá od začiatku . pred tým som mal kopiu LP.
Naposledy upravil(a) jazzym dne 24.08.2012 12:16, celkem upraveno 4 x.
forum pro komplexní hráče
hetr

Příspěvek od hetr »

vypadá pěkně...ještě na ní mrknu :D
JakubSoska

Příspěvek od JakubSoska »

co třeba http://kytary.cz/jay-turser-jt-301-bk/HN123182/ ? měl jsem jí v ruce, mile mě překvapila
za zmínění taky stojí http://kytary.cz/axl-marquee/HN104008/ ale musí se vybírat kus od kusu stejně jako já si vybral svůj AXL Headliner
Epiphone SG G-400 PRO EB - AXL Headliner (s HB u kobylky) - Roland Cube 15XL- Razzor British Sound - Razzor Digitar Delay
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“