Elektroakustické kombo a elektrická kytara

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
jankova0013

Elektroakustické kombo a elektrická kytara

Příspěvek od jankova0013 »

Ahoj. Chtěla jsem se zeptat, jestli vadí, kdybych si koupila elektroakustické kombo na elektrickou kytaru. Cenově i výkonem mi vyjde levneji a zvuk nepotřebuji mít perfektní. Jenom mě zajímalo jestli je v tom nějaký zásadní rozdíl. Předem děkuju :)
džetro
Kontaktovat uživatele:

Re: Elektroakustické kombo a elektrická kytara

Příspěvek od džetro »

V zásadě s tím problém není (větší problém je el.akustika do komba pro el.kytaru) ale hraje to moc čistě bez sebemenšího zkreslení. Radím vyzkoušet, pro mě je to moc "sterilní" chybí mi tam ten teplý zvuk lampy. :D
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
jankova0013

Děkuju. Já si myslím, že to by mi mohlo vyhovovat. Já stejně většinou moc ten zvuk nezkresluju :)
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

V zásadě s tím problém není, ale pravděpodobně se ti zvuk nebude líbit. Repra v elektrických a elektroakustických kombech se dost liší, zvuk u elektrických kytar je mnohem ořezanější.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Elkesar

Příspěvek od Elkesar »

Já na to v době nouze hrál a moc to nedoporučuji.A to I když hraju výhradně čistý zvuk. Ubyreš si strašně moc možností projevu. Měl jsem vždycky pocit sterilnosti a studenokrevnosti. Těd mám Roland cube 40Xl a jsem maximálně spokojen, čistý zvuk je zde takřka dokonalý a na vyblbnuti je zde spousta možností zkresleného zvuku.

Schválné si v obchodě vyzkoušej kombo pro elektriku a akustiku...zvukový a pocitový rozdíl je tam hodně zásadni.

Pokud chceš něco hodně levného jdi třeba do crate flexwave 15R velké repro a ucházejíci čistý zvuk a k tomu reverb

Připadně o něco dražši Roland cube 20Xl tam máš v podstatě plnou výbavu efektů a mnoho zvukových možností
Gibson Les Paul Studio 2014
Elkesar mod baryton strat (RM snímače)
Furch Durango
Roland JC-22,Roland Cube Street Ex,Micro cube
Boss TU-3W ,Boss MO2,Boss DA2,Boss TE 2,Boss Dm-2W,Digitech Istomp,Boss Cp1-X,Behringer VP1,Digitech Jamman,Whammy 5
viwalda
Bandzone: sklad by walda

Příspěvek od viwalda »

Elkesar píše:Já na to v době nouze hrál a moc to nedoporučuji.A to I když hraju výhradně čistý zvuk. Ubyreš si strašně moc možností projevu. Měl jsem vždycky pocit sterilnosti a studenokrevnosti. Těd mám Roland cube 40Xl a jsem maximálně spokojen, čistý zvuk je zde takřka dokonalý a na vyblbnuti je zde spousta možností zkresleného zvuku.

Schválné si v obchodě vyzkoušej kombo pro elektriku a akustiku...zvukový a pocitový rozdíl je tam hodně zásadni.

Pokud chceš něco hodně levného jdi třeba do crate flexwave 15R velké repro a ucházejíci čistý zvuk a k tomu reverb

Připadně o něco dražši Roland cube 20Xl tam máš v podstatě plnou výbavu efektů a mnoho zvukových možností
Velice podobné tomu, co jsem chtěl právě napsat...
nemám moc velké zkušenosti z aparáty, ale roland cube je velice dobré a škálou barevné..Jeho čistý zvuk je opravdu nádherný(proto jsem si to kombo pořídil) a toliko možností kvalitního zkreslení na malém kombu je inspirativní..
Za mě tedy roland cube..

Mě hra krz elektroakustické kombo elektrickou kytarou přišla nezáživná a prázdná.. Pořiď si kombo na el. kyt. s tobě vyhovujícím čistým zvukem a No Problemo
vwld...el.kytara WASHBURN wl14+RM pickups(krk:colour sound+kobyla:custom alnico)+PRS SE 24 custom+GODIN A6 ultra+dreadnougt IBANEZ pf 20...
BOSS RC 20 looper+DIGITECH Timebender..TC ELECTRONIC corona chorus..RADIAL London Bones dist. ..HOT CAKE dual(replika Matěj Dupal)..MICHALÍK wah/volume..ROLAND cube 40XL...
SHURE PG58..TC HELICON voiceton..ZOOM H1...kabeláž:WIDARA cables xxl ,homemade aj...trsátka G. Dennis 0,88...sluchadla AKG K403...
http://bandzone.cz/skladbywalda
http://bandzone.cz/zor
džetro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od džetro »

Shrnuto všichni radí totéž elektroakustické kombo je použitelné ale zvuk je sterilní. Takže rada: raději kombo na el kytaru. :D
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
jankova0013

Děkuju za rady. Já už doma mám kombo na elektrickou kytaru, ale má malý výkon, tak jsem chtěla vyzkoušet něco nového a v podstatě, když se mi zvuk nebude líbit, tak i levného, takže nevyhodím moc peněz. Koneckonců si chci v blízké budoucnosti pořídit elektroakustickou kytaru, pokud bude dostatek financí, takže ho určitě nějak využiju :)
Ol'Dawg
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/martink52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ol'Dawg »

jankova0013 píše:Děkuju za rady. Já už doma mám kombo na elektrickou kytaru, ale má malý výkon...
No jde o to, co je "malý" výkon a podle čeho to posuzuješ.
Např. kombo s výkonem 30 W bude o 3 dB (decibely) hlasitější, než patnáctiwattové. 3 dB je ovšem změna tak malá, že ji téměř nepostřehneme. Zdvojnásobení výkonu tedy nemá smysl. Minimální změna, kterou s jistotou postřehneme, je 6 dB, což odpovídá čtyřnásobnému výkonu. Abychom si tedy něčeho vůbec všimli, museli bychom, z 15 W komba přejít na 60 W kombo. To však bude těžší, rozměrnější a dražší. Aby se hlasitost jevila jako dvojnásobná, je nutná změna o 10 dB. To ovšem reprezentuje desetinásobný výkon, tj. místo 15 W bychom museli použít 150 wattů.

Při posuzování výkonu musíme uvažovat logaritmicky, protože naše sluchové ústrojí reaguje logaritmicky...
Hrajete dobře, když vám to připadá snadné.
Cort Gold Edge LE + L. R. Baggs Anthem
AER Alpha
http://www.kytara.net
Maluccino

Příspěvek od Maluccino »

Neškodí elektroakustickému kombu, když do něj napíchnu krabičku a hraju s drsným zkreslením? Mám ještě lampu Crate a tam prostě nedám pořádně drsný zvuk ani s krabičkou, tak jsem si říkal, že si ho nechám na AC/DC a grupy tohohle typu bez metalového zkreslení a na elektroakustické budu hrát ty tvrdší :) . Navíc v solech je zvuk zvláštně "zdvojený", čehož u svojeho Crata dosáhnu jenom s dalším efektem.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Neuškodí mu to, ale bude to znít hnusně. Co myslíš zdvojením? Jestli myslíš harmonie, tak s tím ti pomůže jen krabička nebo další kytarista.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Dafčánek
Bandzone: http://bandzone.cz/navzdory

Příspěvek od Dafčánek »

Možná myslí reverb?
Ibanez GAX 30 (DiMarzio X2N) // Randall RX25RM // struny 0.11
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Maluccino píše:Neškodí elektroakustickému kombu, když do něj napíchnu krabičku a hraju s drsným zkreslením? Mám ještě lampu Crate a tam prostě nedám pořádně drsný zvuk ani s krabičkou
Neškodí, jen to bude znít jak nas*aný vosí úl...

Nevím, co hledáš za "drsný" zvuk, ale když do Crate zapojíš nějaký kvalitní distortion, tak ho určitě dostaneš.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
filo01

Příspěvek od filo01 »

Ahoj, z hecu jsem nedávno pro své Microcube použil nějaký noname bulharský reprák vykuchaný ze starého rádia a byl jsem mile překvapen, jak to na čistý zvuk (simulaci akustiky) hraje. Sice to ještě není OK, ale je to podstatně lepší než na kytarové repro (měl jsem tam 8" z Cube15). Zajímá mě pouze čistý "cinkavý zvuk", zkreslení si pořeším jinak. Ta zkušenost s bulharem mě nabudila k otázce, jestli by pro moje účely přece jen nešlo použít akustické kombo i pro el.kytaru. Tady ve vlákně píšete, že to nedoporučujete, že zvuk je "sterilní". Abych si to ujasnil, počítáte mezi sterilní i toto?
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Tak ono to své využití určitě najde, ale mě by třeba takový zvuk nebavil. Je příliš čistý, bez komprese, bez charakteru.
Naposledy upravil(a) Bummer dne 5.12.2012 20:29, celkem upraveno 1 x.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
SUK
last.fm: last.fm/user/sukcz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

Je to o cloveku. Ja treba hrozne zeru (na cistej!) zvuk elektriky s tvrdejma cerstvejma strunama. Kdyz to proste cinka jak prase... a i zkresleni mam rad nasrany, ostry vejskovy... ale uz rozhodne ne s "hifi" reprakem, to je moc i na me...
Hodně budem někde...
klobasnik

Příspěvek od klobasnik »

Většinou vypínám simulaci reproboxu pro čisté zvuky. Mi osobně se to líbí víc. Čistý preamp do PA bedny mám taky rád. Pro zkreslený zvuk, počínaje crunchem, je třeba (nevěřím, že by se to někomu líbilo) kytarové repro/simulace.
filo01

Příspěvek od filo01 »

Přesně tak to řeším teď i já, čistý rovnou a zkreslený přes simulace v BR80, na moje potřeby je to dostačující.
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“