Line6 POD 2.0 pro živá vystoupení

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
djdve

Line6 POD 2.0 pro živá vystoupení

Příspěvek od djdve »

Ahoj,
chtěl bych nějaký multiefekt, který bych uplatnil v plesové kapele. Myslíte, že POD 2.0 se dá použít v kombinaci s Behringerem FCB1010?

Jde mi o co největší univerzálnost a také o to, aby to nebylo nějaké šumítko.
Cena cca 5000 Kč. Na bazaru je i GT-8 a ta taky nevypadá špatně, tak nevím nevím... :-)

Láká mě ta první možnost, jelikož už mám Alesis Midiverb 4 v racku a potřeboval bych něco na ovládání. Jde mi tady hlavně o zkreslené zvuky. Modulaci si už dodělám na Midiverbu.

Díky moc všem!
klobasnik

Re: Line6 POD 2.0 pro živá vystoupení

Příspěvek od klobasnik »

Chceš to zapojovat přímo do PA?
djdve

Příspěvek od djdve »

Buď do PA, ale spíše by se mi asi líbil příposlech v kombu :-). Mám 65W Laney tranzistora. Má dobrej čistej kanál, takovej plnej barevnej.. A toho PODa bych tlačil asi do komba.. jde mi fakt hlavně o ty zkreslení, protože každá písnička skoro má jiný.. a když čistej, tak modulace přes Alesis.. to by se mi líbilo asi nejvíc :-)
jastud

Příspěvek od jastud »

Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

Nic nižšího než POD XT nemá smysl kupovat (Z PODů samozřejmě). Ta dvojka je takové prdítko na cvičení do sluchátek. Imho bych do 5k koupil spíše Line6 M5 pokud nepotřebuješ simulace (píšeš že to potlačíš do komba) a stačí ti jeden efekt naráz (overdrive, distortion jak píšeš a v M5 jich je téměř 17 a z toho několik výborných (tubedrive, screamer, classic distortion atd)). Máto i MIDI čili s FCB by to mělo makat. Jako bonus tam je mraky modulací, delayů, filtrů a reverbů z nichž většina je lepších než MIDIVERB (subjektivní).
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
klobasnik

Příspěvek od klobasnik »

Jaký máš aparát?
djdve

Příspěvek od djdve »

Tak nakonec jsem koupil z druhé ruky použitej Behringer V-Amp Pro za 1800 Kč. Nešlo té ceně odolat. :-)

Takže můj momentální aparát je -
Wah -> DS1 -> Rocktron Gainiac -> Behringer V-Amp Pro -> Alesis MidiVerb 4 -> tranzistorovej Laney LX65R :-)

Gainiac, V-Amp a Midiverb ovládám Behringerem FCB1010
Filas Music
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Filas Music »

pupack píše:Nic nižšího než POD XT nemá smysl kupovat (Z PODů samozřejmě). Ta dvojka je takové prdítko na cvičení do sluchátek.
Ano, a právě proto si ho vychvalují profesionálové včetně zvukařů jak ve studiu tak na podiu :) už jsem ho navíc viděl i pod 2 000
Obrázek
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Kdo přesně si tu dvojku vychvaluje?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
krasty

Příspěvek od krasty »

Filas :lol:

Měl jsem ve studiu POD PRO verzi a žádný zázrak to nebyl. Když si zpětně vzpomenu, co všechno jsem musel se zvukem dělat, abych se mi začal zamlouvat a pak stačilo dát k aparátu mikrák a zvuk přes mikrák byl o x procent lepší. Nejlepší využití bylo, když jsem signál rozsplitnul a použil jsem Poda jen na přibarvení. To pak byl využitelnější. V každém případě clean a crunch jsem z něj nebral. Ale na dema "použitelný".
flushedawayone

Příspěvek od flushedawayone »

krasty píše:Filas :lol:

Měl jsem ve studiu POD PRO verzi a žádný zázrak to nebyl. Když si zpětně vzpomenu, co všechno jsem musel se zvukem dělat, abych se mi začal zamlouvat a pak stačilo dát k aparátu mikrák a zvuk přes mikrák byl o x procent lepší. Nejlepší využití bylo, když jsem signál rozsplitnul a použil jsem Poda jen na přibarvení. To pak byl využitelnější. V každém případě clean a crunch jsem z něj nebral. Ale na dema "použitelný".
To je fakt.Taky mam poda 2.0 a nic jinýho než dema bych s tim určitě nedělal a co se týče živáků tak přes většinu komb a zesilovačů to má zvuk dost mizernej.
1984 White Gibsopn Explorer Copy s EMG JH Pickups,Epiphone Explorer GT
Randall KH-15, Line6 POD 2.0
Ernie ball Slinky Cobalt 10-13-17-30-42-52
Jim Dunlop Jazz III 1.3mm, Hetfield Blackfang Ultex 1.14mm
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

Filas Music píše:
pupack píše:Nic nižšího než POD XT nemá smysl kupovat (Z PODů samozřejmě). Ta dvojka je takové prdítko na cvičení do sluchátek.
Ano, a právě proto si ho vychvalují profesionálové včetně zvukařů jak ve studiu tak na podiu :) už jsem ho navíc viděl i pod 2 000
To sou reklamní kecy... mě prošlo rukama spouty PODů, u POD 2 nemůžeš defacto nic měnit, to je opravdu jen na cvičení. Není tam ani jeden drive, distortion, nic.. jen 3 pořádné efekty.. delay, flanger, chorus a to je ještě můžeš používat jen v přednastavených kombinacích. Je tam ale spousty simulací aparátů (právě proto, že to slouží pro cvičení do sluchátek) Čili hnát tohle cvičítko do komba je vlastně blbost.

PODxt a výše je něco jiného, to jsou plnohodnotné multiefekty s velice dobrým zvukem (když to člověk dostane do ruky a ví jak to nakroutit)
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
flushedawayone

Příspěvek od flushedawayone »

pupack : To sou reklamní kecy... mě prošlo rukama spouty PODů, u POD 2 nemůžeš defacto nic měnit, to je opravdu jen na cvičení. Není tam ani jeden drive, distortion, nic.. jen 3 pořádné efekty.. delay, flanger, chorus a to je ještě můžeš používat jen v přednastavených kombinacích. Je tam ale spousty simulací aparátů (právě proto, že to slouží pro cvičení do sluchátek) Čili hnát tohle cvičítko do komba je vlastně blbost.

PODxt a výše je něco jiného, to jsou plnohodnotné multiefekty s velice dobrým zvukem (když to člověk dostane do ruky a ví jak to nakroutit)

NAPROSTO SOUHLASÍM! A to že nemůžeš efekty kombinovat je fakt na nic.Nevim jestli si teď mam na hraní koupit lepšího Poda nebo se na mulťáky vykašlat a koupit pořádnej zesilovač.
1984 White Gibsopn Explorer Copy s EMG JH Pickups,Epiphone Explorer GT
Randall KH-15, Line6 POD 2.0
Ernie ball Slinky Cobalt 10-13-17-30-42-52
Jim Dunlop Jazz III 1.3mm, Hetfield Blackfang Ultex 1.14mm
klobasnik

Příspěvek od klobasnik »

flushedawayone píše:pupack : To sou reklamní kecy... mě prošlo rukama spouty PODů, u POD 2 nemůžeš defacto nic měnit, to je opravdu jen na cvičení. Není tam ani jeden drive, distortion, nic.. jen 3 pořádné efekty.. delay, flanger, chorus a to je ještě můžeš používat jen v přednastavených kombinacích. Je tam ale spousty simulací aparátů (právě proto, že to slouží pro cvičení do sluchátek) Čili hnát tohle cvičítko do komba je vlastně blbost.

NAPROSTO SOUHLASÍM! A to že nemůžeš efekty kombinovat je fakt na nic.Nevim jestli si teď mam na hraní koupit lepšího Poda nebo se na mulťáky vykašlat a koupit pořádnej zesilovač.
Pořádnej zesilovač bude nejspíš bez efektů, POD ti poskytne obrovské možnosti, ze kterých si možná nevybereš ani jednu.
Pro zájemce mi doma leží POD XT s Metal Shopem a FX Junkie.
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“