Fender Stratocaster - otázky
Pravidla fóra
Re: Fender Stratocaster - otázky
Jo jo, jsou to vyfrézované prohlubně mezi pražci. Lépe se s tím benduje, když nemáš jumbo pražce.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bias je slovo, ne zkratka.
Bejk - pro více detailů
elektricke-kytary/scalloping-t5975.html ... scalloping
Díky, hledal jsem, ale možná jsem to v rychlosti napsal špatně a nic mi to nenašlo, tak jsem napsal dotaz sem.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Může se to frézovat u jakýchkoli pražců, i u malých pražců to je spíš výjimka (málo kdo, kdo využívá scalloping, si koupí kytaru s vintage pražci). Není úplně lehké na to hrát, protože nesmíš strunu přílišně mačkat - jinak se struna nadladí.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Díky Nero, já ten post upravil, nechtěl jsem to tu zbytečně špinit, když mi MilanT poslal odkaz na vlákno kde se to řeší a studuju to tam
. Než jsem to upravil, tak jsi mi začal odpovídat, omlouvám se.
- Nero
- Rádce
O nic nejde 
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
clovece ja bych zas nerekl, ze jina sada strun na kytare najednou zazene vsechny vlky a uplne zmeni hluchostgrock píše:Já měl v ruce mého customshopa a hrál výborně. Dal jsem na něj jiné struny- (pure nickel) a když jsem ho nyní měl v ruce, byl úplně hluchý. Dal jsem jiné- a zas hrál.
stejne jako bych se neodvazil poznat naslepo o jaky typ kytary jde z ukazek (bez obrazu)
takze ne, v tomto pripade neverim na zazracne customshopy ani na kastovani v ramci ceny nastroje - samozrejme bylo by krasne, kdyby to tak bylo, usetril bych tak osobne mnoho hodin zkouseni i casu straveneho na cestach. tvrdit, ze kytary pod urcitou castku nebo serii nehrajou, mi prijde ponekud kratkozrake.
neradim, aby si nekdo koupil automaticky levnou radu a dal na stesti. moje rada je zkouset, zkouset zkouset napric radama i cenovym spektrem (v urcitem rozmezi samozrejme, opravdu mala cast kytar ze segmentu do peti tisic prebije "tak jak je" nejaky übermasterbuilt). prekvapeni jinak nejsou vyjimkou
Kinx píše:...kdo vi, jestli jde o konstrukcni reseni kytary (dve ruzna dreva k sobe prisorubovana ctyrmi srouby k sobe) nebo o vlastnosti ruznych kusu dreva ze kterych je kytara vyrobena, je to velmi diskutabilni a pokud vim, neexistuje na to jednotny nazor ani mezi respektovanyma kapacitama.
Hlavní "magie" Fender C.Shopu je nejspíš v tom,. že na rozdíl od non-CS produkce mají čas si hrát se spárováním krku a těla; naproti tomu na normální lince prostě popadnou co přijede a sešroubujou to k sobě, takže někdy to hraje líp a někdy hůř - a občas se stane zázrak, a sedne to k sobě tak, že všichni jásaj jak může MIM hrát..
Mike Eldred je sice jako řečník katastrofa
Možná, že když na tom hodně záleží (artist kusy + masterbuildy..) třeba i vyzkouší několik krků naostro, přišroubovat na tělo už se snímačema a testnout jak to hraje - než je to perfektní ?
Všechno ale asi na sebe nevykecaj
LOL, deja vu ... zřejmě ňáký nakažlivýKinx píše:bohuzel tento zpusob vyberu samozrejme nenaplnuje urcitou osobni satisfakci pro kterou mnoho lidi drahou kytaru porizuje - mit doma "ten" original/custom/whateva. proti tomuto drahemu konicku nic nemam
I´m wheels... movin´wheels
Pánové myslíte si, že se u Fenderu platí za značku v případě kytary do nějakých 25k pořizovací ceny? Nemyslím různé signaruty apod.
Dívám se po fenderech a hledám něco na tvrdší rock max.- nejraději HSS (ale nevím jak jsou na tom mexický snímače proti třeba těch na America special nebo standart). Profil krku nejlépe C (možná soft V- to chci někde zkusit, ale nemám v nejbližší době kde). Radius asi těch univerzálních 12".
Máte někdo z těch, co znají rodokmen Fenderu nazpaměť
, návrhy na nějaké typy? Cena na bazaru by měla být nějakých 15k (pokud je to u standartu vůbec možné takováhle cena
). Budu čekat na bazar a stejně to pak všechno rozhodne osobní vyzkoušení, ale rád bych kdyby jste mi řekli na jaké typy se zaměřit. Buď si koupit US special (-docela mě láka) nebo standart a nebo si koupit nějakého mexičana a investovat do snímačů a HW.
Dívám se po fenderech a hledám něco na tvrdší rock max.- nejraději HSS (ale nevím jak jsou na tom mexický snímače proti třeba těch na America special nebo standart). Profil krku nejlépe C (možná soft V- to chci někde zkusit, ale nemám v nejbližší době kde). Radius asi těch univerzálních 12".
Máte někdo z těch, co znají rodokmen Fenderu nazpaměť
No taky přemýšlím nad tím co ty a na bazaru je mexiko Fender s Floydem HSS což mě by celkem vyhovovalo a HB bych si vyměnil za SH4 nejspíše a myslím že by to mohlo být celkem ono
Fender strat, Kramer Baretta III, Standa Papež strat,
Marshall
Marshall
Já blbec propásl tu bubbuciho
.
Na tuhle HSS s floydem asi zapoměň, zrovna se prodává- jedině, že by to nevyšlo. Včera jsem mu psal, ale zase pro mě tam asi bude nepotřebnej ten floyd
. Jedině kdyby to neklaplo, tak to můžeš zkusit.
Na tuhle HSS s floydem asi zapoměň, zrovna se prodává- jedině, že by to nevyšlo. Včera jsem mu psal, ale zase pro mě tam asi bude nepotřebnej ten floyd
kytar je dost tak stačí počkat na nějakou další a nikam nespěchat.
. Já sem na floyda zvyklej už co sem začal hrát a nikdy sem s ním neměl problémy v tom stylu že pro začátečníka není dobrej nebo je těžký ho seřídit.
Marshall
Marshall
Jo, já bych s ním možná taky blbnul a bylo by to pro mě zajímavý, ale toho seřizování se prostě bojím nejvíc...
není čeho se bát. já ho prakticky neseřizuju páč používám pořád stejný struny a kytaru skoro ani neladím protože drží ale kolikrát sem ho seřizoval kamarádům a když víš jak na to máš to hned hotový
Marshall
Marshall
- ...EDGE...
A krom toho ta troska prace na tom ma neco do sebe, jestli mas garaz, zalezes tam s kejtrou, dvema sroubovaky, olejem na sici stroje a radiem, a nemusis chodit na obed, slyset manzelku, vencit psa, resit problemy, jen staci poradne si umastit ruce, poslouchat strasne nahlas oblibenou hudbu, tu kytaru nejak zvladnes a pak muzes po ctyrech hodinach vylezt, umastit zamazanyma rukama postel a poradne zahuhlat "no tak co jsem chlap!" a otevrit si pivo.
Což o to, to z ní lákavě
. Neměl bych problém se do toho pustit takhle, ale nerad bych na tom provedl něco, co by se vracelo do správné podoby špatně a nebo vůbec. Uvidím co bude na bazaru, tremolo pro mě zas až takový význam nemá- ikdyž by to byla možná zajímavá hračka.
Seřízení není už pak problém, když se používají stejné struny, to souhlasím. Ale samotná výměna strun je opruz oproti klasickému vintage tremolu nebo pevné kobylce a navíc je časově náročnější, takže jít na kšeft jen s 1 kytarou s FR bych se bál..A druhý důvod, proč NE FR je fakt, že ten kus železa je koule na noze pro kytaru, ta pak nehraje..A teď kamenujte, stejně je to tak.. 
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
- Nero
- Rádce
A což teprve tenhle kus železa!

Já bych to zas tak tragicky neviděl - jak to seřizování, tak kouli na noze... Když to člověk chce / potřebuje, tak to musí přežít, když ne, tak ať takovou kytaru nekupuje.

Já bych to zas tak tragicky neviděl - jak to seřizování, tak kouli na noze... Když to člověk chce / potřebuje, tak to musí přežít, když ne, tak ať takovou kytaru nekupuje.
PetrPeter 1975 - 2008
Zas takovej problém to není.. akorát k tomu potřebuješ štípačkygrock píše:Seřízení není už pak problém, když se používají stejné struny, to souhlasím. Ale samotná výměna strun je opruz oproti klasickému vintage tremolu nebo pevné kobylce a navíc je časově náročnější, takže jít na kšeft jen s 1 kytarou s FR bych se bál..
Dunlop U.S.A. .96 mm
nahodou, takovy lo-pro edge od ibanez mi prisel jako dost vychytany system - po par mesicich trvala vymena strun chvilku (vcetne vytahovani etc). kdybych chtel kytaru se zamkama (jednou urcite), tak bych do nej sel urcite znova.