Walden D710 CE

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Stefka

Re: Walden D710 CE

Příspěvek od Stefka »

Tak jsem prosím zkoušela i nějákou tu Dowinu.. Zvuk se mi líbil i kytary, která teda nevyšla levněji /asi 12 a půl tisíce/ a to to ještě prosím byl masiv jen přední deskou..
Tak nevím..
rocky77

Příspěvek od rocky77 »

Nejlepší rada si je ještě počkat a vyzkoušet toho co nejvíc...a pak by Ti z toho mělo něco vyjít... Kdybys měla možnost, zkus i Washburny či Corty, případně nějakého Seagulla... V Music City teď mají nějaký výprodej, ale to bys musela do Prahy...
Seagull 25th Anniversary Mahogany Spruce
Stefka

Příspěvek od Stefka »

V Praze jsem dnes byla, dokonce právě v music city. Popravdě Seagull se mi nelíbí. Zkrátka to má na mě moc cinkavý zvuk a výrazné výšky..:) Mě se líbí ten oblý, kulatý zvuk toho Waldena a taky ty výrazný a jasný basy..:) Washburn jsem zkoušela, docela ušel, ale ta Dowina byla podle mého názoru lepší. Tak jako mi víc seděla.. Cortů jsem moc nezkoušela, takže nemůžu posoudit.
Jak mám prázky, tak můžu cestovat, takže zítra chci ještě vyrazit do Českých Budějovic a uvidím, co ulovím tam..:) Každopádně pořád vede Walden, nemůžu si zkrátka pomoci, má prostě sílu..:)
Stefka

Příspěvek od Stefka »

Tak jsem absolvovala Budějovice a mám další kytaru Cort AS-M4.
http://www.cortguitars.com/en/product/as-m4
Jestli nejsem ještě úplně blbá, ta by to měl být celomasiv (!!) :D. Ale je to tedy znát na ceně /necelých třináct tisíc i s kufrem (:D), jak mi hned hbitě prozradil pan prodavač/.

Ovšem musím přidat zážitek z hudebnin, kde jsem tedy řekla, že sháním elektroakustiku kolem tolika peněz, hned mi vlípli tohodle Corta.. Hezky to hrálo, líbil se mi zvuk i přes aparát, hezky seděl v ruce.. Ale když jsem se zeptala, jestli bych mohla zkusit i nějáké jiné, pán poněkud nekompromisně řekl, že to je to nejlepší, co tam má a zatvářil se, že mi prostě jinou nedá a basta..:D Tak jsem tedy sklapla paty a nedráždila ho..:D Beztak se mi líbil a je fakt, že jak klesá cena, je to většinou jen horší a horší..:)

Ale abych neodcházela od tématu, co si tedy myslíte o téhle kytaře?? (o tom Cortu) :) Nechci kvůli tomu zakládat nové téma, tak doufám, že někdo přihodí názor i přesto, že titulek je kapku jiný..:)
Fnk

Příspěvek od Fnk »

Ahoj,moc hezka,rozhodne budes spokojena..Cort obecne dela slusne nastroje,v pomeru cena,vykon..a v tehle cenove kategorii to bude pecka..Co jsem mel moznost slyset,tak hraje hezky...
Sam jsem s Cortem taky spokojenej...
Art&Lutherie AL6C-AB
Stefka

Příspěvek od Stefka »

Děkuju za názor..:) Nechám si chvíli na přemýšlení a uvidím jak se rozhodnu.. Samozřejmě uvítám ještě další názory, rozhodně mi to pomůže..:)
Nicolas

Příspěvek od Nicolas »

Ja jsem na kytaru nehral,nic mene jsem si ji pustil na youtube a znela velmi dobre.Kytary Cort jsou tu jedny z nejchvalenejsich,takze kdyz vyberes kus bez vad,rozhodne chybu neudelas.a cenove,pokud ti k tomu za ty penize da i ten kufr,tak lepsi cena nikde neni,takze myslim,ze by to byla dobra koupe.ale povolanejsi ti reknou vic:-).preji stastnou ruku a budu se resit na foto v chlubirne,kde budete doufam vyfocene obe,at vidime,jak vam to slusi:-).
Stefka

Příspěvek od Stefka »

Nó zdá se, že je to opravdu velmi slušná kytara..:) A pevně doufám, že jestli padne výběr na ní, tak bude bez vad..:D Protože fakt nemám zájem řešit nějaký vady.
Chlubírně? :D Co to?
huxd

Příspěvek od huxd »

Gibson LP Special SC TV Yellowsize=70, Ibanez ARX320, Ibanez AFJ91 JLF - Jet Blue Burst Flat, FURCH D21 SO, Gretsch G9126 ACE Guitalele Natural, CORT Earth 70-12 NS, Kombo Fender G-DEC + Footswitch Fender MS4, DAW Samplitude Se9, Cubase 4 essential, M-Audio ozone, In-tone Guitar pro....
Obrázek
Stefka

Příspěvek od Stefka »

ách táák.. :) No tak třebas, až se podaří..:) Nicméně stále vítám názory..:)
Nicolas

Příspěvek od Nicolas »

Ano,ten druhy odkaz jsem myslel,pochlubte se vasim nastrojem v sekci akusticke kytary:-).Ja jsem se tam taky chlubil,kdyz mi tu chlapci pomohli,muzes se podivat,jaky mam slusivy nastroj,ale ja tam nejsem,nechtel jsem kytare kazit kulisu:-).ale ty to blejskni i s tvoji kulisou:-)
Stefka

Cort AS-M4 vs. Walden D71OCE

Příspěvek od Stefka »

Tak jsem se přeci jen rozhodla vytvořit ještě jedno spešl téma, abych nachytala co nejvíc názorů na obě kytary. :)
S oběma jsem byla spokojená po zvukové stránce a tak zkrátka nevím.
http://www.waldenkytary.cz/steel-string ... e/d710-ce/
Walden by byla možnost pořídit po slevě za nějákých necelých 9 tisíc.

http://www.cortguitars.com/en/product/as-m4
Tohohle Corta mám možnost pořídit za necelých třináct.

Obě kytary jsou v cenové toleranci, kterou jsem ochotná do nich vrazit. Jak se říká, nejsme tak bohatí, abychom kupovali levné věci, takže mi jde prostě o to, aby to byla kvalitní kytara, která vydrží. Aby zvuk byl pořád stejně dobrý, ne-li ještě lepší než na začátku (:D).
Jsem moc nerozhodné zvířátko..:D Pomoc prosím! Jinak se zblázním..:D
Paris
Rádce

Re: Cort AS-M4 vs. Walden D71OCE

Příspěvek od Paris »

Stefka píše:Tak jsem se přeci jen rozhodla vytvořit ještě jedno spešl téma
kvuli cemu? :) to predpokladas, ze prijdou jiny lidi, nez do toho puvodniho, a reknou ti neco prevratnyho? ;)

edit: kvuli nekterejm drobnejm vecem (napriklad lemovka je u Waldenky bila plastova, kdezto Cortka ma javorovou) se mi libi vic Cortka. (a v neposledni rade "celomasivni kytara" bude znit taky o neco malo lip, az se budes chlubit kamaradum ;) )
Naposledy upravil(a) Paris dne 28.08.2012 9:42, celkem upraveno 1 x.
Stefka

Příspěvek od Stefka »

Nó doufám třeba, že tentokrát se dozvím víc k tomu Corťákovi..;) A taky doufám, že se mi prostě dostane porovnání, přesně jako od tebe. :)) Takže asi tak.
Děkuju moc za názor. :)
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

na presne porovnani bys je musela mit obe vedle sebe a delat srovnavaci nahravky.
Ja tedy volim Walden, protoze je levnejsi a ma hlavici do spicky ;)

PS: nicmene to mohlo zustat klidne v puvodnim tematu. Ale o to uz se asi postaraji moderatori.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Nicolas

Příspěvek od Nicolas »

A ted uz si nevybavuju,ale proc jenom tyhle 2 znacky?Nechci ti nabouravat tvuj definitivni vyber,ale rozhodne bych se jeste koukl po Seagullech,ktere ti zde doporuci i nejvyssi vrchnost,ktera ji sam doma myslim vlastni a dle toho,co jsem zaznamenal,jsou to velmi kvalitni a chvalene kytary.cenove by ses dostala na elektroakustiku taky 13 000,akorat teda bez vyrezu a byl by to polomasiv,ale za zkousku by to myslim stalo.ale ja mam pro Seagully slabost a bude to moje dalsi kytara,tak jsem asi zaujaty.kdyz jsem ji videl a slysel,tak jsem byl nadsen.kombinace masiv cedr a nemasiv tresen mam dojem.ale to jen takovy asi blby napad.
rocky77

Příspěvek od rocky77 »

Nicolas píše:rozhodne bych se jeste koukl po Seagullech
Stefka píše:Popravdě Seagull se mi nelíbí. Zkrátka to má na mě moc cinkavý zvuk a výrazné výšky
To je holt to zakládání duplicitních a nadbytečných vláken...
Seagull 25th Anniversary Mahogany Spruce
Fnk

Příspěvek od Fnk »

Cort je obecne dobrej a to i v nizsich cenovejch kategoriich...kde si myslim exceluje..nic mene v tehle cene,uz bych se klidne koukal po Yamahach a asi v tehle cene uz bude vse pouzitelne..takze uz to bude co se ti bude libit,designem,zvukem a zpracovanim...vic toho stejne nevykouzlis ..
Jinak k tome Seagullu,,taky zalezi na materialu a strunach...Seag je rozhodne vybornej...
Art&Lutherie AL6C-AB
Stefka

Příspěvek od Stefka »

rocky77: Ano já vím, já vím.. Klidně si rejpněte, zabte mě a pak pověste za uši do průvanu.. přiznávám hloupý nápad. A však já bych pánovi klidně znovu odpověděla..:D Jde mi o kytaru, tak těch pár slov klidně zopakuji.

Co ty Seagull, nom měla sem jich v ruce docela dost, ale zkrátka mě vůbec zvukově nezaujali, nevím..:D Asi mám holt nějáký pošahaný sluchový ústrojí.. Všichni se nad nimi rozplývají, já nad nimi jen krčím rameny. Neříkám, že jsou špatné, ale nejsou to prostě kytary pro mě. Určitě né všechny, ale určitě ty, co jsem měla možnost vyzkoušet. :)

no taky jsem na ty yamahy chtěla kouknout, ale něják sem na nic kloudnýho naživo nenarazila.. nevím no.. je fakt, že když sem je viděla někde na netu, tak se mi líbil design, ale mám skoro pocit, že v ruce jsem snad žádnou nikde nedržela a to jsem byla ve dvou obchodech v Praze, nevím asi je tam neměli, nebo neodpovídali mojim požadavkům, kdo ví.:D
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Stefka píše:Tak jsem se přeci jen rozhodla vytvořit ještě jedno spešl téma
Bohužel ti je zase sloučím dohromady... Obávám se, že ani o Cortce se toho moc nedozvíš, protože to není model, který by se v našich obchodech objevoval nějak moc často a nevybavuju si ani, že by ho tu kdokoli vlastnil (a chlubil se tím).

Pokud jde o Seagulla - Nicolas trefil, že bych ho doporučoval (a že jejich dvanáctku máme doma). Navíc dnes mám i čerstvé dojmy ze zkoušení několika jejich kytar. A rozhodně si nemyslím, že jsou zvukově moc do výšek a moc cinkavé - pokud vezmeš modely z cedru a mahagonu, budou spíš středové. Ta cinkavost je pak dána i čerstvostí strun
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“