Ne, neni.chroustjazz píše:to je jako vzít si do řeznictví poradce, když bych byl vegetarián, který chce přejít na maso..nakonec mi to nebude chutnat, páč rádce má jiný vkus..chuť..
Jak v obchodě vyzkoušet kytaru, když na ní ještě neumím hrát
Pravidla fóra
- ...EDGE...
Re: Jak v obchodě vyzkoušet kytaru, když na ní ještě neumím
Poradce je přeci ten, který vychází z požadavků kupujícího. Kytaru si kupuje zákazník, né jeho doprovod. A i kdyby se třeba jednalo o poradce "experta", který preferuje jednu/dvě značky a vybírá z nich bez ohledu na ostatní na prodejně ... pořád je to myslím lepší, než aby jste přišli do obchodu, zeptali se "máte kytaru XXX", prodavač řekl "jo, tady jsou všechny typy", vy jste řekl "beru tu černou, druhou z leva", prodavač vám na to s trochou štěstí zahrál dva songy, vám se zvuk líbil a šli pak spokojení domů, protože to znělo stejně, jako na youtube.chroustjazz píše:to je jako vzít si do řeznictví poradce, když bych byl vegetarián, který chce přejít na maso..nakonec mi to nebude chutnat, páč rádce má jiný vkus..chuť..
To si může dovolit ten, který na kytaru hraje a nějak tomu rozumí. Např. právě poradce.
Acoustic, electro-acoustic and electric guitar. Piano, Zoom H4n & Zoom H1 V2, flute, harmonica and other musical instruments.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Byl jsme takhle jako "poradce" minimálně s 10 nebo 12 lidmi. Nemyslím si, že by to bylo k ničemu - když mi ten člověk řekne, co hledá a za jaké peníze, vždy se najde několik adeptů na koupi. Ty předvedu, "zákazník" si poslechne, jak co zní, já mu řeknu, jak se mi na to hraje, pokud ten člověk už aspoň trochu ví, co s kytarou, tak si ji ozkouší i sám. Prohlédnu nástroj, jestli je technicky v pohodě a případně doporučím, co k tomu vzít za příslušenství. Řekl bych, že to je vcelku užitečné "poradenství", když nějaký začátečník vůbec neví, jak nástroj vybrat, a nechce se spoléhat na zaujatého prodavače.chroustjazz píše:to je jako vzít si do řeznictví poradce, když bych byl vegetarián, který chce přejít na maso..nakonec mi to nebude chutnat, páč rádce má jiný vkus..chuť..
Navíc většina těch lidí byla odsud z fóra, kde jim již dopředu mohlo poradit dost lidí, co si myslí, že je nejlepší volba, takže to nebylo jen o mém názoru, co je podle mě nejlepší.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Přemýšlím,jestli tu někdo nekdy napsal větší hovadinuchroustjazz píše:to je jako vzít si do řeznictví poradce, když bych byl vegetarián, který chce přejít na maso..nakonec mi to nebude chutnat, páč rádce má jiný vkus..chuť..
To bylo hodně něšťastné srovnání a platí,co bylo psáno výše.Poradce kytaru prohlídne a řekne,zda je konstrukčně OK a kupující pak už jen řekne,ano,líbí se mi zvuk a drží se mi dobře,nebo naopak.Takže role poradce je pro začátečníka (se kterýma onen poradce v drtivé většině případů chodí) ,takže poradce je u zkoušení v podstatě "důležitější",než kupující,protože začátečník,co nic neumí a kupuje první kytaru,nepozná lautr nic,pouze jestli se mu kytara a zvuk líbí.Kolikrát ani neví,jestli se mu kytara dobře drží,protože v podstatě aní neví,jak bude kytaru držet.Myslím,že ušetřili zdejší pomocníci mnoho peněz a případných starostí a nervů.
ale jo ... neco na tom prirovnani bude (jako zas az takova absolutni hovadina mi to neprijde), z urciteho uhlu pohledu by se tomu dalo asi i rozumet.
(ale porad lepsi tam jit s nekym, kdo ma treba jinou chut, nez riskovat, ze se reznik pri te prilezitosti zbavi neceho, co nikdo nechce zrat...
)
(ale porad lepsi tam jit s nekym, kdo ma treba jinou chut, nez riskovat, ze se reznik pri te prilezitosti zbavi neceho, co nikdo nechce zrat...
A nebo je zkaženéParis píše: (ale porad lepsi tam jit s nekym, kdo ma treba jinou chut, nez riskovat, ze se reznik pri te prilezitosti zbavi neceho, co nikdo nechce zrat...)
-
chroustjazz
jsem rád, že jsem vás takto rozohnil, ale bylo to myšleno jako vtip..vivat těm, kteří se zasmáli 8¨-)))
free jazz, volná improvizace, soudobá hudba
- Nero
- Rádce
Nedávno jsem trávil nějakou dobu se 7letým dítětem. Rodiče mu často vysvětlovali, že když řekne nějaký nesmysl, neznamená to, že to je vtipné... Tohle je stejná situace. 
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Na druhou stranu, všechny nás to do jisté míry pobavilo
A zábava spojená s "dodatkovým vysvětlením" narůstá na síle 
Acoustic, electro-acoustic and electric guitar. Piano, Zoom H4n & Zoom H1 V2, flute, harmonica and other musical instruments.
-
chroustjazz
to, že řeknou rodiče, že je to nesmysl, neznamená, že to je automaticky pravda..ty velkomudrciNero píše:Nedávno jsem trávil nějakou dobu se 7letým dítětem. Rodiče mu často vysvětlovali, že když řekne nějaký nesmysl, neznamená to, že to je vtipné... Tohle je stejná situace.
free jazz, volná improvizace, soudobá hudba
- ...EDGE...
Maminka má vždycky pravdu.
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
- Nero
- Rádce
Jenže to, cos napsal ty, nesmysl byl... A i kdyby ne, tak vtipné to pořád nebude.chroustjazz píše:to, že řeknou rodiče, že je to nesmysl, neznamená, že to je automaticky pravda..ty velkomudrciNero píše:Nedávno jsem trávil nějakou dobu se 7letým dítětem. Rodiče mu často vysvětlovali, že když řekne nějaký nesmysl, neznamená to, že to je vtipné... Tohle je stejná situace.
PetrPeter 1975 - 2008
Me to primerene vtipne prislo. A i kdyby primerene malo, bylo to celkem podnetne, a i trochu k tematu. Za me nekamenovat 
-
littlebull
No, byla to kravina, ale v životě se stává, že čovek něco plácne.... 
- SUK
- last.fm: last.fm/user/sukcz
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
- Kontaktovat uživatele:
littlebull: ... k cemuz se lze postavit bud tak, ze clovek rekne "no dobra, je to blbost" a nebo se jeste muze za kazdou cenu obhajovat, nez aby ztratil na cene
jinak, k chroustjazzovu prirovnani pridam svoje: zkusenej to maso dokaze uvarit uz naprosto vyborne, i kdyz je horsi, takze ex-vegetarianovi bude chutnat. Jenze masozrout-zacatecnik to uvarit neumi, tudiz i z velmi dobryho masa vznikne blivajz... A nez se nauci varit, uz bude kvalitni maso umet poznat a koupi si kvalitni.
jinak, k chroustjazzovu prirovnani pridam svoje: zkusenej to maso dokaze uvarit uz naprosto vyborne, i kdyz je horsi, takze ex-vegetarianovi bude chutnat. Jenze masozrout-zacatecnik to uvarit neumi, tudiz i z velmi dobryho masa vznikne blivajz... A nez se nauci varit, uz bude kvalitni maso umet poznat a koupi si kvalitni.
Hodně budem někde...
- johnyluthier
to se to zvrhlo...
no je to blbost no... ale jakobychom my neco takovyho uz nekdy nevyplodili...
jinak in tema: kamaradi a hudba jdou ruku v ruce... kdyz nekdo neco nevi, tak to vi kamos... to je prece klasika... ten muze rict tuhle, tuhle, tuhle, ktery se ti libi? pak ti zahraje, da ti na kazdou kytaru ruce jak maj bejt a rozhodnes se... novy bryle si taky vetsina lidi nechodi vybirat sama... i kdyz tam je to zase o necem jinym, abyste me neservali jak typka s reznictvim
jinak in tema: kamaradi a hudba jdou ruku v ruce... kdyz nekdo neco nevi, tak to vi kamos... to je prece klasika... ten muze rict tuhle, tuhle, tuhle, ktery se ti libi? pak ti zahraje, da ti na kazdou kytaru ruce jak maj bejt a rozhodnes se... novy bryle si taky vetsina lidi nechodi vybirat sama... i kdyz tam je to zase o necem jinym, abyste me neservali jak typka s reznictvim
-
luciesmrckova90
Tak MR Caballero 11 je doma. Ještě zvažuji výměnu strun. Mohli byste mi poradit nějaké dobré nylonky pro začátečníky, co pro mě nebudou moc tvrdý? Zkoušela jsem projet diskuze, ale o nylonkách jsem toho moc nenašla a na kytara.cz se nevyznám v těch číslech, které u strun uvádějí. Děkuji 
D’Addario J46 EXP treba...... 
Art&Lutherie AL6C-AB
- johnyluthier
treba savarez alliancky? ty mam ted nove a sou paradni
driv sem si kupoval deany... ja nemam dobry zkusenosti s d'addariama na mandoline tak je na nic jinyho uz nedavam...
ale to je jenom moje... rozhorceni