Bearder píše:Tak sem se ozval Widarovy, nejdříve reagoval rychle ale ujistil jsem ho že nepospíchám tak teď s komunikací zvolnil
Budu přepínání na cube řešit jeho šesti footswitchem kde se dostanu na cenu kolem 1500kč i s diodama a to si myslím že je moc pěkná cena za komplet řešení že?
bude to předělávka tohohle jeho Foop 6 kterej vypadá bytelně a i ledky mají kovové rámečky. Popis přelepím.
http://www.widara.com/cs/foop-6
zapojení bych si představil takovéto
zleva doprava
1. FS - přepínání kanálů clean/distortion - červená dioda
2. FS - zapnutí/vypnutí sola - šla by jasněji červenější dioda či žlutá?
3. FS - zapnutí/vypnutí efektů - zelená dioda
4. FS - zapnutí/vypnutí reverbu - bílá dioda
5. FS - zapnutí/vypnutí Delay či Looperu - modrá dioda
6. FS - Tap tempo určuje rychlost delaye - bez diody tedy pokud by nedokázala blikat podle nastavení na cube
Tap tembo switch by měl být smooth a asi non laching?
co myslíte?
Jak je to s tím ovladačem tap tempa a overdubingu? Mám to dobře? viz :
1500 je určitě pěkná cena. Konečná, včetně předělávky?
Pořadí je tvoje věc, pokud ti nevyhovuje tak, jak je zobrazeno v manuálu. Použití 5 latch a 1 momentary switche je OK, ale nejspíš budeš muset provést přenastavení na latch switche, viz manuál:
CUBE-40XL
At the factory settings, the momentary type is selected. You can change this setting as follows.
• To specify the latch type
Turn on the power while holding down the [TAP/STOP] switch.
• To specify the momentary type
Turn on the power while holding down the [REC/PLAY/DUB] switch.
Mohly bys asi použít samé momentary switche, tak jak je nastaveno z fabriky, ale pak mi není jasné, jak by fungovala signalizace LED, jestli by neproblikla jen při sešlápnutí. Lepší je určitě, když svítí celou dobu, kdy je switch zkratovaný, pro kontrolu, co máš momentálně zapnuto. Zda je možno instalovat LED pro tap, která by blikala v tempu, to netuším. Zkus prohledat fórum a zeptat se nějakého uživatele, jsou tady, někdo si tu FSW pro Cube 40XL už vyráběl.
Edit: Tak jsem procházel zpětně tohle téma, a to, že máš zřejmě stále tovární nastavení na momentary switche, by vysvětlovalo, proč ti to nefungovalo s tím FSW od H&K.
Dál si přečti příspěvek v tomto tématu od "koko" ze 14.12.2010, píše tam, jak zapojit ten momentary switch. Kdyžtak se s ním radši spoj a popros o nákres, který předej Widaře, pokud konkrétně s tímto FSW nemají zkušenost. Ušetříš si čas s případnými úpravami, kdyby to zapojili jinak.