Fresher LP Custom Goldtop, MIJ - cena?
Pravidla fóra
Re: Fresher LP Custom Goldtop, MIJ - cena?
Nalepit krk je rozhodně náročnější, než ho sešroubovat... Lepidlo musí nšjakou dobu schnout, musí se přilepit kvalitně, pokud vyteče, tak se musí zabrousit... Podlě me vyvrtat 4 díry a vrazit tam šrouby je mnohem jednodušší
Jinak pokud se ke kytaře nechováš jak prase, tak krk měnit nepotřebuješ...
Tyo vtedy robili babráci jak doma na kolenehaas12345 píše:Nalepit krk je rozhodně náročnější, než ho sešroubovat... Lepidlo musí nšjakou dobu schnout, musí se přilepit kvalitně, pokud vyteče, tak se musí zabrousit... Podlě me vyvrtat 4 díry a vrazit tam šrouby je mnohem jednoduššíJinak pokud se ke kytaře nechováš jak prase, tak krk měnit nepotřebuješ...
fendra po čineli si nezažil?
forum pro komplexní hráče
A co myslíš, že to dělali jak ve středověku?
Určitě vyrobit přesný lože pro lepený krk, který je navíc lepený pod úhlem, je složitější. I výroba patky, aby přesně pasovala, dá víc zabrat.
Určitě vyrobit přesný lože pro lepený krk, který je navíc lepený pod úhlem, je složitější. I výroba patky, aby přesně pasovala, dá víc zabrat.
- Alternátor
Hm, tak to je dobrej názor. Pokud vím, tak jediná další věc, která se na Les Paulu lepí, je javorovej top (když počítám s tím, že mahagonovej spodek je z jednoho kusu). Ale co, taková maličkost jako krk přilepit krk...jazzym píše:hodne náročnejší lepit krk nebude..
..toľko vecí treba lepiť kvalitne na gitare že už ten krk je maličkosť
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
Ještě se lepí hmatník ne?? Ale krk a tělo se nejdřív lepí zvlášť a pak dohromady no...Alternátor píše:Hm, tak to je dobrej názor. Pokud vím, tak jediná další věc, která se na Les Paulu lepí, je javorovej top (když počítám s tím, že mahagonovej spodek je z jednoho kusu). Ale co, taková maličkost jako krk přilepit krk...
Může mi někdo vysvětlit tuto větu:
??jazzym píše:fendra po čineli si nezažil?
- Alternátor
No jo, jsem blb. Bral jsem to tak komplexně, až jsem vypustil hmatník
. Nicméně prostě říct, že nalepit krk je ta největší prkotina, na mě působí jako holá pitomost.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
telo LesPaul ,Gibson-ov sa robí s troch kusov mahagonu ktore sa zlepia ešte pred vyrezaním tvaru
no a lepidlo je pre výrobcu lacnejšie než šroby a placka, a nemyslite si že sa to nezarovnáva aj pri šrobovaní tak ako pri lepení
Gibson má určiťe o dosť zakazníkov menej koli tomu že sa nedá vymeniť krk , ked pri "bujarej " koncertnej zábave bubeníkovi pomôžete uderom krkom (Fendra ´70) po čineli crash
preto robili tie špatné zvačšene hlavy koli tomu uderu

no a lepidlo je pre výrobcu lacnejšie než šroby a placka, a nemyslite si že sa to nezarovnáva aj pri šrobovaní tak ako pri lepení
Gibson má určiťe o dosť zakazníkov menej koli tomu že sa nedá vymeniť krk , ked pri "bujarej " koncertnej zábave bubeníkovi pomôžete uderom krkom (Fendra ´70) po čineli crash
preto robili tie špatné zvačšene hlavy koli tomu uderu
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Ad 1 - Jak jsi na to přišel? Nenapadlo tě třeba, že to lepidlo se používá kvůli technickým vlastnostem a vlivu spoje na zvuk?jazzym píše:no a lepidlo je pre výrobcu lacnejšie než šroby a placka
Gibson má určiťe o dosť zakazníkov menej koli tomu že sa nedá vymeniť krk
preto robili tie špatné zvačšene hlavy koli tomu uderu![]()
Ad 2 - Blbost...
Ad 3 - To je doufám jen pokus o vtip...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
jazzym neznas nahodou ITIetalistu ?
neznám, sem tady sotva týden proč? moc žvaním?EL guitar píše:jazzym neznas nahodou ITIetalistu ?
Ad 3 - jo trochu vtip trochu správny závěrNero píše:Ad 1 - Jak jsi na to přišel? Nenapadlo tě třeba, že to lepidlo se používá kvůli technickým vlastnostem a vlivu spoje na zvuk?jazzym píše:no a lepidlo je pre výrobcu lacnejšie než šroby a placka
Gibson má určiťe o dosť zakazníkov menej koli tomu že sa nedá vymeniť krk
preto robili tie špatné zvačšene hlavy koli tomu uderu![]()
Ad 2 - Blbost...
Ad 3 - To je doufám jen pokus o vtip...
Ad 1 - ano máš nejaký šrobovaný krk? ..tak si ho zalep budeš mať lepší vliv ....
Ad 2 - a vyplázni 30 000,- za Gibson , 30 000 za fender oba budeš hičkat v pouzdře ale s fendrem budeš oneco klidnejší ...se stavím
Sice je to návrh sázky pro Nera, ale se mnou bys to prohrál. Jsem klidný v obou případech a to jsem měl a mám většinu kytar s Angled Headstock.jazzym píše: Ad 2 - a vyplázni 30 000,- za Gibson , 30 000 za fender oba budeš hičkat v pouzdře ale s fendrem budeš oneco klidnejší ...se stavím
A to jako bych se měl bát, že fenderovská hlava nejde ulomit když s ní prásknu do činelu, nebo cos to psal?

- Nero
- Rádce
1 - Mám doma kytaru se šroubovaným krkem, kytaru s lepeným krkem i kytaru s průchozím krkem. Ať tomu věříš nebo ne, spoj krku a těla má jistý vliv na zvuk.jazzym píše: Ad 1 - ano máš nejaký šrobovaný krk? ..tak si ho zalep budeš mať lepší vliv ....![]()
Ad 2 - a vyplázni 30 000,- za Gibson , 30 000 za fender oba budeš hičkat v pouzdře ale s fendrem budeš oneco klidnejší ...se stavím
Nebudu se dohadovat o tom, jak výrazný či jestli pozitivní nebo negativní, ale má. Je rozdíl, jestli máš spojené dva kusy dřeva přímo na sobě pomocí šroubů nebo mezi ně vložíš klidně i tenounkou vrstvu lepidla. Tele s lepeným krkem nebude to pravé telem, LP se šroubovaným nebude ten správný LP.
Mimochodem, co je "lepší vliv"?
2 - Mám doma PRS za vyšší cenu než zmiňuješ, měl jsem doma (byť krátce) Fendera za vyšší cenu než zmiňuješ. A k oběma jsem se choval stejně slušně a opatrně, protože i když u kytary se šroubovaným krkem krk budeš muset měnit, ztratí na hodnotě.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
MilanT píše:Sice je to návrh sázky pro Nera, ale se mnou bys to prohrál. Jsem klidný v obou případech a to jsem měl a mám většinu kytar s Angled Headstock.jazzym píše:
A to jako bych se měl bát, že fenderovská hlava nejde ulomit když s ní prásknu do činelu, nebo cos to psal?
ale nejde iba o mechanicke poškodenia, niekedy krk nejde dorovnať , alebo sa krúti...samozrejme že Gibsnúm se to nemúže stát
- Nero
- Rádce
Ne?jazzym píše:samozrejme že Gibsnúm se to nemúže stát

Samozřejmě je takových kusů málo, ale stát se to může u jakékoli (značky) kytary...
Pochop to, že když budeš mít Custom Shop Fendera a zlomíš u něj krk, tak ho sice vyměníš, ale cena kytary půjde dolů stejně jako i nějakého Gibsona, u kterého bys zlomený krk nechal opravovat u kytaráře.
PetrPeter 1975 - 2008
To je tvoj Custom ? úprimnu sústrasť .. , nemôžeš mi zmerať hrubku tela? na okraji?
btw. Myslím že mam pravdu v tom čo som napísal nie v tom čo mi podsúvate že si myslím.
btw. Myslím že mam pravdu v tom čo som napísal nie v tom čo mi podsúvate že si myslím.
Naposledy upravil(a) jazzym dne 29.08.2012 12:27, celkem upraveno 1 x.
Viz obr.:
Naposledy upravil(a) Fořt dne 29.08.2012 12:29, celkem upraveno 1 x.
Taky myslím. Navíc je asi nutné dotmelovat, a pak taky lakování je určitě náročnější - lakuje, brousí a leští se se zřejmě vcelku, resp. se musí alespoň dbát na to, aby nebyly znát přechody.krasty píše:A co myslíš, že to dělali jak ve středověku?
Naposledy upravil(a) Fořt dne 29.08.2012 12:30, celkem upraveno 1 x.
Tak se mi taky zdá, že ITIetalistu doháníš mílovými kroky. Tolik perel a zbytečných keců nedokázal v jednom týdnu spáchat ani on.jazzym píše:To je tvoj Custom ? nemôžeš mi zmerať hrubku tela? na okraji?
Ten vrtuloidní Custom je práce Photoshopu? Nebo se to fakt stalo? Už jsem měl v rukou pár pokroucených kytar (většinou španělky z Cremony Luby) , ale tohle je síla
Zvlášť když uvážím cenu té kytary.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
a hrať se musi aji na levne nastroje.
Řekl bych, že ta fotka trochu opticky klame, zvlášť kvůli tomu osově nesymetrickému nastavení výšky kobylky a tloušťce plastového lemování ve výkroji.jastud píše:Ten vrtuloidní Custom je práce Photoshopu? Nebo se to fakt stalo? Už jsem měl v rukou pár pokroucených kytar (většinou španělky z Cremony Luby) , ale tohle je sílaZvlášť když uvážím cenu té kytary.