Drnčení tenké E struny

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
cels

Drnčení tenké E struny

Příspěvek od cels »

Ahoj
mám takový problém, už asi před dvěma měsíci mi drnčela tenká E struna tak jsem vzal kytaru na opravu a ten mi víc prořízl drážku na nulťáku a hrála zase dobře. Teď mám stejný problém, myslíte, že to může být zase drážkou? Můj učitel mi říkal že to může být pohnutý krk. Co myslíte?
majso
Kontaktovat uživatele:

Re: Drnčení tenké E struny

Příspěvek od majso »

dvihnúť kameň na kobylke?

//edit: nevšimol som si, že som v sekcii akustické gitary :D
Naposledy upravil(a) majso dne 29.08.2012 12:06, celkem upraveno 1 x.
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

jaka to je kytara?
cels

Příspěvek od cels »

Přesně tahle http://aukro.cz/akce-akusticka-westerno ... 60874.html kupoval jsem ji před rokem a půl. V té době jsem se tom vůbec nevyznal a měl rozpočet do 1500.
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

aha. no ... kde (v ktere poloze) ta struna drnci? drnci i prazdna? nebo jen prazdna? kdyz si to poradne prohlidnes, tak misto, kde (o co) drnci, by se ti najit nepodarilo?

obecne .... muzes zkusit malicko povolit vystuhu krku. struny se trochu zvednou nad hmatnikem...
cels

Příspěvek od cels »

Prázdná nedrnčí. Drnčí hlavně když hraju na třetím nebo druhém pražci.
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

tak zkus to s tim krkem. pomalu, zatim necelou ctvrtotacku, pak doladit a zkusit.

edit: "čtvrtotáčku" radsi jeste prepisu s hackama a carkama, bez toho to slovo vypada divne :)

(ale je to kytara z papiru a drevotrisky, moc to nevydrzi. casem se to vytaha tak, ze se zvlni i hmatnik v miste, kde lezi na tele. to muze pak taky drncet... jestli to hranim myslis vazne, budes muset casem uvazovat o nejakem skutecnem nastroji...)
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

Jak dlouho uz tu kytaru mas? Mozna uz jsou vymlete prazce.
cels

Příspěvek od cels »

Rok a půl
Ivan

Příspěvek od Ivan »

myslim, ze pri gitare takejto ceny a kvality sa ani nie je comu divit. tam sa ani neobtazovali brusit prazce... pri tom ohynani krku pozor - treba si "namierit" gitarou ako s puskou a sledovat ako (nie) je krk ohnuty. a treba to robit s natiahnutymi strunami
Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme o tom vést i spory, ale to je tak vše, co s tím můžeme dělat.
YouTube | Bandcamp | Spotify
Fnk

Příspěvek od Fnk »

To bud rad,ze to vubec ten 1.5roku vydrzelo pohromade....Jinak drnceni obecne krk,prazce...Doporucuju se poohlidnout po necem ,co uz ma s kytarou neco spolecneho...Pokud to situace dovoluje..sezenes urcite pouzitelne veci kolem 2000,- coz je takove rekl bych kytarove minimum...
Art&Lutherie AL6C-AB
mikudle
Nový uživatel

Bzučení strun na Telecasteru pražce

Příspěvek od mikudle »

Zdravím, mám menší problém. Tenká struna e při stisknutí na nějakém pražci vydává mírně otravný bzučivý zvuk (přirovnal bych to sitaru nebo něčemu podobnému), je to slyšet nejvíce při úderu zhora a bere to samozřejmě aparát a kazí to celkový dojem ze hry.
Nultým pražcem to nejspíše nebude, protože struna zní normálně, když ji nemačkám. Zkoušel jsem ještě zvednout výšku struny na kobylce, ale pomohlo jen trochu. Nevíte čím by to mohlo ještě být, či jak to upravit? Mám Fender Telecaster Player HH PF 3TS kupovaný nedávno.
Joa, stejnou kytaru jsem kupoval už v srpnu, ale po nějaké době mi tatéž ečková struna začla vydávat sitarový zvuk ve vetší míře a v servisu zjistili, že mám krk do vrtule a v kytarách mi jej vyměnil za kus nový (ten současný), tak doufám, že to nemůže být znova ta samá vada.

díky za případné rady
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“