Fresher LP Custom Goldtop, MIJ - cena?
Pravidla fóra
Re: Fresher LP Custom Goldtop, MIJ - cena?
Kedže sme v téme o cene mojej gitary a zabehli sme ku šrobovaným hmatníkom
..dotyčná "kopia LP .. ked som ju kúpil, sa mi zdalo že nejak ten krk je trošku neistý..
chcel som dotiahnuť šroby a zrazu jeden sa točil dookola, proste strhaný závit, nie nejako výazne ale točil sa .. rozmýšlal som čo stým..
..chcel som tam kvapnuť lepidla ale rozmyslel som si to dal som skusmo tenulinku triesku šparatka a dal sa zatiahnahnuť..rozhodol som sa nelepiť preto aby som neurobil niečo s trvalými následkami .. a podla mna mám ešte jednu výhodu ..
... už aj tak skvelý zvuk gitary ..môžem lepením ešte vylepšiť ..ako nero písal..s tým súhlasím.(hlavne čo sa týka sustainu..)
takže body hore pre šrobovane LP (MIJ)
tak čo nero bereš za 600 usd ?
..dotyčná "kopia LP .. ked som ju kúpil, sa mi zdalo že nejak ten krk je trošku neistý..
chcel som dotiahnuť šroby a zrazu jeden sa točil dookola, proste strhaný závit, nie nejako výazne ale točil sa .. rozmýšlal som čo stým..
..chcel som tam kvapnuť lepidla ale rozmyslel som si to dal som skusmo tenulinku triesku šparatka a dal sa zatiahnahnuť..rozhodol som sa nelepiť preto aby som neurobil niečo s trvalými následkami .. a podla mna mám ešte jednu výhodu ..
... už aj tak skvelý zvuk gitary ..môžem lepením ešte vylepšiť ..ako nero písal..s tým súhlasím.(hlavne čo sa týka sustainu..)
forum pro komplexní hráče
To je pravda, určitě to na dojmu trochu přidává, ale i tak vypadá ten krk fest pokroucený.Fořt píše: Řekl bych, že ta fotka trochu opticky klame, zvlášť kvůli tomu osově nesymetrickému nastavení výšky kobylky a tloušťce plastového lemování ve výkroji.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
a hrať se musi aji na levne nastroje.
Vylepšit, jo? Pokud na to nemáš vybavení, tak to můžeš tak akorát víc zmršit. A ten rozdíl ve zvuku je tvořený hlavně pevností spoje, takže v zásadě i tím, jak moc dotáhneš šrouby. Když je trochu povolíš, dosáhneš jemnějšího attacku podobnějšího LP.jazzym píše:Kedže sme v téme o cene mojej gitary a zabehli sme ku šrobovaným hmatníkom
Lepený krk ti sustain nevylepší, ba naopak. LP mají obecně lepší sustain kvůli větší mase dřeva a většina ani nemá tremolo. Kvůli lepenému krku to zcela určitě není.
U šroubovaného krku si můžeš v tomhle vybrat. Dá se s ním dosáhnout velmi kvalitního spoje. Leckdy ten krk ani nejde po odšroubování sundat a musí se trochu zabrat, aby se od toho těla "odlepil".
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bias je slovo, ne zkratka.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Já žádný LP Custom nemám...jazzym píše:To je tvoj Custom ? úprimnu sústrasť .. , nemôžeš mi zmerať hrubku tela? na okraji?
Fakt se to stalo - teda pravděpodobně. Jsou to fotografie z mylespaul.com fóra, kde majitelé těch skvostů řešili, jestli se s tím něco dá dělat. Možná že optika fotografie to zvětšuje, ale jde o vrtuloidní krky.jastud píše:Ten vrtuloidní Custom je práce Photoshopu? Nebo se to fakt stalo? Už jsem měl v rukou pár pokroucených kytar (většinou španělky z Cremony Luby) , ale tohle je sílaZvlášť když uvážím cenu té kytary.
Já jsem nikde nepsal, že se lepením zvuk nebo sustain vylepší - laskavě se nauč číst. Tu kytaru pravděpodobně jen zničíš, když tu tak čtu, co s tím chceš dělat. Ten krám bych si nekoupil ani omylem a za 600 babek ho nevezme nikdo duševně svéprávný.jazzym píše: ... už aj tak skvelý zvuk gitary ..môžem lepením ešte vylepšiť ..ako nero písal..s tým súhlasím.(hlavne čo sa týka sustainu..)
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
vážím si slová skúséneho náčelníka Bummera
.. i já bych se spoléhal radeji na přišróbovanou větev než na lepenou.
já sem neřekl že náčelník Nero má zájem ,ale umí se hezky vcítit do role kupujícího , tak sem byl zvědav
já sem žekl, že zlepší sustain, ale náčelník Bummer mne z tohoto omylu vyvedl..
.. ať mu mok chutná
.. i já bych se spoléhal radeji na přišróbovanou větev než na lepenou.
já sem neřekl že náčelník Nero má zájem ,ale umí se hezky vcítit do role kupujícího , tak sem byl zvědav
já sem žekl, že zlepší sustain, ale náčelník Bummer mne z tohoto omylu vyvedl..
.. ať mu mok chutná
Naposledy upravil(a) jazzym dne 29.08.2012 15:39, celkem upraveno 2 x.
-
Teorge
Jenom bych dodal, že kytary Fresher byly vyráběny od 1973 do 1985 a to v Matsumoto Musical Instrument Manufacturers’ Association (Aria, Westone atd).
Bohužel krom tohohle Freshera jsem tady na fóru viděl jen jedinou jinou kytaru jimi vyrobenou a po prvním sundání krku to prý vypadalo takhle:

EDIT: tím neříkám, že to je u všech kytar, ale něco to vyjadřuje, že jsou schopni prodat takový výrobek. Možná právě proto se říká, že v 70. letech na tom japonské kytary ještě nebyly tak dobře.
Bohužel krom tohohle Freshera jsem tady na fóru viděl jen jedinou jinou kytaru jimi vyrobenou a po prvním sundání krku to prý vypadalo takhle:

EDIT: tím neříkám, že to je u všech kytar, ale něco to vyjadřuje, že jsou schopni prodat takový výrobek. Možná právě proto se říká, že v 70. letech na tom japonské kytary ještě nebyly tak dobře.
Příspěvek od Teorge EDIT: tím neříkám, že to je u všech kytar, ale něco to vyjadřuje, že jsou schopni prodat takový výrobek. Možná právě proto se říká, že v 70. letech na tom japonské kytary ještě nebyly tak dobře.
Mám takú hypotézu , že sa o tých gitarách hovorilo že neboli tak dobré ale len preto že vlastne boli dobré len kazili obchod originálom, a dnes starinám
lebo
1/ ťažko sa to spozná , hlavne ked gitara má dobre vypracovanie a stare drevo ktorého bolo vtedy nadostač
2/ ceny vtedy aj dnes boli rapidne rozlišné v prospech MIJ
3/ ludia uveria hocičomu hlavne ked to pustí z ust podplatený "náčelník a povery sa šíria rýchlo
4/ nepoznam nespokojneho majitela MIB
MIJ Made in Japan dík :edit
Mám takú hypotézu , že sa o tých gitarách hovorilo že neboli tak dobré ale len preto že vlastne boli dobré len kazili obchod originálom, a dnes starinám
lebo
1/ ťažko sa to spozná , hlavne ked gitara má dobre vypracovanie a stare drevo ktorého bolo vtedy nadostač
2/ ceny vtedy aj dnes boli rapidne rozlišné v prospech MIJ
3/ ludia uveria hocičomu hlavne ked to pustí z ust podplatený "náčelník a povery sa šíria rýchlo
4/ nepoznam nespokojneho majitela MIB
Naposledy upravil(a) jazzym dne 29.08.2012 16:17, celkem upraveno 2 x.
- Nero
- Rádce
Co je MIB?
Tvoje hypotézy jsou občas sice zajímavé, ale nejde je brát moc vážně. Přestaň se (a ostatní) přesvědčovat, že ta kytara je skvost, kterému není rovno. V 70. letech se v Japonsku dělaly i mizerné nástroje - jak psal Teorge, ještě to tehdá tak dobře všude neuměli.
Navíc renomé tí značky není dáno jedním nebo dvěma názory, ale celkově tím, co si myslí zákazníci a pozdější další majitelé.
Tvoje hypotézy jsou občas sice zajímavé, ale nejde je brát moc vážně. Přestaň se (a ostatní) přesvědčovat, že ta kytara je skvost, kterému není rovno. V 70. letech se v Japonsku dělaly i mizerné nástroje - jak psal Teorge, ještě to tehdá tak dobře všude neuměli.
Navíc renomé tí značky není dáno jedním nebo dvěma názory, ale celkově tím, co si myslí zákazníci a pozdější další majitelé.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Co je MIB? Men in Black? Made in Bulgaria, Bangladesh...?
Mám pro tebe upřímně míněnou radu. Pokud je ta kytara dobrá, jak soudím z toho, jak ji tu skrytě i zcela otevřeně vychvaluješ, resp. ti sedí a přirostla ti k srdci, pak se nesnaž zjistit, za kolik bys ji mohl střelit, ale nech si ji. Ať už je tvoje hodnocení té kytary objektivní či ne, je dost možné, že kvalitou předčí většinu nových kytar, které bys za utržené peníze pořídil. Pokud ovšem nepotřebuješ peníze třeba na řešení nějaké tíživé sociální situace, to bych pak chápal. V tom případě ale neztrácej čas na fóru a snaž se ty peníze sehnat jinde, třeba prací, jde-li to.
Mám pro tebe upřímně míněnou radu. Pokud je ta kytara dobrá, jak soudím z toho, jak ji tu skrytě i zcela otevřeně vychvaluješ, resp. ti sedí a přirostla ti k srdci, pak se nesnaž zjistit, za kolik bys ji mohl střelit, ale nech si ji. Ať už je tvoje hodnocení té kytary objektivní či ne, je dost možné, že kvalitou předčí většinu nových kytar, které bys za utržené peníze pořídil. Pokud ovšem nepotřebuješ peníze třeba na řešení nějaké tíživé sociální situace, to bych pak chápal. V tom případě ale neztrácej čas na fóru a snaž se ty peníze sehnat jinde, třeba prací, jde-li to.
-
Teorge
Já mám zkušenosti s prodáváním známější japonské značky - Tokai(momentálně vyrábí i část japonských Fenderů). V ČR člověk od nich prodává 25 let staré stratocastery, které v té době stály 3 japonské průměrné mzdy za 6000Kč a ještě má problém najít kupce. Ačkoliv najde hodně lidí, kterým se líbí, nikdo za to nechce ty peníze dát. V zahraničí se prodávají za +- stejnou cenu , jedině, že by člověk narazil na jeden z cca 3 vyhledávaných modelů, kde by se dostal s cenou 20-30k.
Nedávno jsem si nemohl koupit strata od Momose, protože ho nechtěli z UK poslat do ČR, kytara MiJ v hodnotě nad 30k se v UK prodala ani ne za 10 000Kč. Kupovat jsem to chtěl s vědomím, že v ČR to neprodám ani za těch 10.
Nedávno jsem si nemohl koupit strata od Momose, protože ho nechtěli z UK poslat do ČR, kytara MiJ v hodnotě nad 30k se v UK prodala ani ne za 10 000Kč. Kupovat jsem to chtěl s vědomím, že v ČR to neprodám ani za těch 10.
dakujem za dobre mienenené rady
očakával som žeby sa pripojil niekto kto má skúsenosti s predávaním starých nástrojov aj kopii, je to pre mna užitočná skúsenosť pred predajom popravde pred pár dnami som si myslel že "dimarzia" Tokai snímače premiestním do novej a tam kúpim drParts za 10eur/ks kovové aby vyzeral viac ako original G.
a predal by som ju tak za 120eur . ale ako som tu na fore zistil že bude lepšie ju predávať v pôvodnom vyhotovení. Krátko pred tým som zistil že Fresher je v podstate dobrá značka a naozaj Made in Japan , preto som začal zistovať viac tu .
Prečo Ludia kupujú použite veci a iní predávaju? Ja nepotrebujem s nou zaplaťiť účet za vodu, ale je pravda že momentálne ešte nejaký čas nebudem mať požadovaný príjem. A napriek tomu by som si chcel skompletizovať zbierku druhov nástrov (ako som spomínal chcem bassguit.)
na tento nástroj hrám 15rokov resp. vlastním , a som typ človeka , ktorému stačia pekné spomienky , ja chcem teraz pre zmenu hrať na nový nástroj lacný nástroj iný nástroj.
očakával som žeby sa pripojil niekto kto má skúsenosti s predávaním starých nástrojov aj kopii, je to pre mna užitočná skúsenosť pred predajom popravde pred pár dnami som si myslel že "dimarzia" Tokai snímače premiestním do novej a tam kúpim drParts za 10eur/ks kovové aby vyzeral viac ako original G.
a predal by som ju tak za 120eur . ale ako som tu na fore zistil že bude lepšie ju predávať v pôvodnom vyhotovení. Krátko pred tým som zistil že Fresher je v podstate dobrá značka a naozaj Made in Japan , preto som začal zistovať viac tu .
Prečo Ludia kupujú použite veci a iní predávaju? Ja nepotrebujem s nou zaplaťiť účet za vodu, ale je pravda že momentálne ešte nejaký čas nebudem mať požadovaný príjem. A napriek tomu by som si chcel skompletizovať zbierku druhov nástrov (ako som spomínal chcem bassguit.)
na tento nástroj hrám 15rokov resp. vlastním , a som typ človeka , ktorému stačia pekné spomienky , ja chcem teraz pre zmenu hrať na nový nástroj lacný nástroj iný nástroj.
- Nero
- Rádce
Rozhodně jic nech v původním stavu - jakékoli zákroky sníží cenu a stíží prodej...jazzym píše:d popravde pred pár dnami som si myslel že "dimarzia" Tokai snímače premiestním do novej a tam kúpim drParts za 10eur/ks kovové aby vyzeral viac ako original G.a predal by som ju tak za 120eur . ale ako som tu na fore zistil že bude lepšie ju predávať v pôvodnom vyhotovení.
teraz pre zmenu hrať na nový nástroj lacný nástroj iný nástroj.
Pokud je ta kytara tak dobrá, jak tvrdíš, tak jsi blázen, že chceš nástroj "iný lacný nový"...
PetrPeter 1975 - 2008
dávno som ju neskúšal na lampovom aparáte a zaujimalo by ma ho porovnať s mojou novou gitarkou , lebo sa dá povedať že isté rozdiely v kvalite zvuku su znatelné aj na mojich analogových a digitálnych krabičkách.čo som testoval posledne 4dni
nadobúdam dojem že pred definitívným rozhodnutím si ju ešte poriadne otestujem na lampách niekde ,, možno kôli cene
nadobúdam dojem že pred definitívným rozhodnutím si ju ešte poriadne otestujem na lampách niekde ,, možno kôli cene
stavím sa že niekto má informacie ktoré potrebujem, katalog starých MiJ ???
Snad jenom pro zajímavost pár tech. info o LP Fresher. Měl jsem možnost restaurovat Gold top z roku 1978. Korpus je, opravdu, z jednoho kusu mahagonu, krk mahagon a hmatník palisandr, vykládaný perletí, šroubovaný - klasika čtyři šrouby a nápis Made in Japan, bez číselného kódu na platli. Top je složen ze tří vrstev, od vrchu: javor - tloušťka 7 mm, patrně mahagon 4 mm a opět javor 4 mm. Jak jsou poskládané jednotlivé desky co se týče orientace let, netuším. Měřeno v šachtě pro krkový snímač. Tloušťka těla u kraje v prostoru lemovky - 47 mm. Snímače jednocívkové, vzhledově však HB, stavěcí šrouby z nástavců šedozelených ferit magnetů jsou s plochou hlavou, tak jako staré Maxon. Krkový má rezistenci 4 kOhm, kobylkový 4,3 kOhm, nejsou voskovány, silně mikrofonní na zkresleném kanálu. Všechny součástky a díly jsou, díky velice kvalitním materiálům, původní. Zvuk neskutečný.