Pedalboardy

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět

Kolik používáte efektových krabiček?

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

OndrejCvrk

Re: Pedalboardy

Příspěvek od OndrejCvrk »

Díky za tipy.

Nejzajímavější mi přijde ten rotary simulator, ten vypadá zajímavě. Jakou máš zkušenost s těmi behringery? Je u nich nějaký větší problém? Na co si dát bacha atd?

PS: ladičku na konci řetězce nechci, protože bych musel vypnout všechny efekty, aby mi nezkreslovaly nijak zvuk, který by pak dělal z ladičky blikající automat místo ladičky :)
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Fořt píše:
Edit: co je nepraktického na ladičce na konci řetězce? V bypass stavu jí (a jejím bufferem) bude procházet signál, při zapnutí budeš ladit, signál bude mute-ovaný, takže budeš ladit potichu.
Ladičku bych automaticky strkal na začátek řetězce jako první věc - signál tam je nejčistší a případně poslouží dobře jako mute.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Nero píše:
Fořt píše:
Edit: co je nepraktického na ladičce na konci řetězce? V bypass stavu jí (a jejím bufferem) bude procházet signál, při zapnutí budeš ladit, signál bude mute-ovaný, takže budeš ladit potichu.
Ladičku bych automaticky strkal na začátek řetězce jako první věc - signál tam je nejčistší a případně poslouží dobře jako mute.
To je sice pravda, ale pokud je to běžná chromatická ladička, kde ladím strunu po struně, ne třeba TCE Polytune, neměl by být s laděním problém ani třeba se zkresleným zvukem. Aspoň já ho (momentálně u ladičky Ibanez LU 20) nepozoroval. Samozřejmě, že jakýkoli detune efekt, z modulací třeba chorus, ideální není. A mute přece funguje, i když je ladička kdekoli v řetězci.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Pocitově mi přijde jako nejjistější mít ladičku co nejblíž kytary. Neříkám, že to jinak nejde, ale rozhodně se tak vyhne všem potenciálním problémům a komplikacím.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Fořt

Příspěvek od Fořt »

OndrejCvrk píše:Díky za tipy.

Nejzajímavější mi přijde ten rotary simulator, ten vypadá zajímavě. Jakou máš zkušenost s těmi behringery? Je u nich nějaký větší problém? Na co si dát bacha atd?

PS: ladičku na konci řetězce nechci, protože bych musel vypnout všechny efekty, aby mi nezkreslovaly nijak zvuk, který by pak dělal z ladičky blikající automat místo ladičky :)
Mám s nimi dobrou zkušenost. Mám jich doma asi 6 (i když momentálně na boardu jen tu RM 600 a harmonizér US 600), všechny byly OK, buffer je podle mého ucha zcela transparentní a neutrální. Pozor bych si dal nejspíš na potenciometry, jsou s plastovými osičkami, pájené přímo do tišťáku, asi by kopnutí nevydržely. Taktéž konektory jsou plastové, pájené do tišťáku. Při stabilním umístění na PB to ale není problém. Sama plastová krabice a spínání je podle mě dostatečně odolné.
OndrejCvrk

Příspěvek od OndrejCvrk »

Co se týče ladičky, tak to mám řešené velice jednoduše. Mám tu nějakou obyčejnou na ruční zapínání a má pouze vstup na jack nebo funguje přes mikrofon (nějaká úplně nejobyčejnější ladička), signál, který do ní leze je veden z direktní výstupu, kterým white finger disponuje, což jsem velice ocenil a vyhýbá se to jakékomukoliv problému co se týče ladičky, jen by to chtělo asi pedálovou, protože mačkat to ručně mi nebaví :)

Tak to abych byl na nějakou tu krabičku Behringer hodnej. :lol: Ne, nejsem žádný blázen, který by to rozmlatil, krabičky leží a ani s nima nehnu :) Popřemýšlím, ale myslím si, že ten rotary mi přijde nejideálnější i pro to umístění na konec řetězce. Díky!
PMC

Příspěvek od PMC »

Aktuální (provizorní :) ) verze
Obrázek
► Fender Telecaster ze 70. let; Gibson Chet Atkins SST ´96
mmjuz Bassman; mmjuz 6W mazel

ObrázekRock´n´RollObrázek
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Nero píše:Pocitově mi přijde jako nejjistější mít ladičku co nejblíž kytary. Neříkám, že to jinak nejde, ale rozhodně se tak vyhne všem potenciálním problémům a komplikacím.
já osobně bych ji dal na konec ať s mute můžu utnout všechno naráz :)
Alternátor píše:Přátelé, jenom zírám a čumím... K čemu Vám takový kvanta efektů jsou? Já si vystáčím s vestavěným pružinovým reverbem a ani ten moc nepoužívám :!: Hlavní je clean a overdrive, nic víc nepotřebuju.
za mě - inspirace a snaha dostat zvuky co máš v hlavě do reálu :wink:
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

Alternátor píše:Přátelé, jenom zírám a čumím... K čemu Vám takový kvanta efektů jsou? Já si vystáčím s vestavěným pružinovým reverbem a ani ten moc nepoužívám :!: Hlavní je clean a overdrive, nic víc nepotřebuju.
Solíš si jidlo? Nebo dokonce nekdy pouzijes i pepř?
Vzdyt to vubec neni potreba, najis se z toho i tak, ne? ;)
Stejne je to s efektama, muzou byt lahodnym korenim zakladniho zvuku...
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Moznosti jak tvorit zvuk je mnoho, kdysi jsem hral pres multiefekt (tehdy drahy jak prase), po prestavce jsem se vratil v minimalisticke variante - jen lampac, kabel a hlasitost na kytare. Pak pribylo kvakadlo, booster.... a ted mam pedalboard s 11ti efektama.

Vsechno z toho melo neco do sebe a vzdy jsem se snazil dosahnou toho "sveho vysneneho" zvuku, nekdy jen "lehce osoleneho" a jindy zase "s poradnou davkou chilli, zazvoru a koriandru" :wink:

Navic kazdy efekt se da vypnout a nedela mi problem pouzit nejakou krabicku treba jen 2x za koncert.
Hraju výhradně na šrot.
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Aktuální stav po zakoupení G-Lab GSC-2 a TB Wah Padu. Trochu místa ubylo, takže Pocket MM šel ven (metal už mi dnes stejně moc neříká ...). A to přesto, že jsem ušetřil místo footswitche ke kombu Fender SCXD - přepínám kontrolerem. Obvod se Zenerovou diodou z fsw pro SCXD jsem vměstnal - i s indikačními LED - přímo do pedalboardu PB1000, v levém horním rohu, tam co je stereo výstup z PB, do jednoho z nich připojuju mono kabel do komba k přepínání. Výstup z PB mám naopak tam, co je standardně vstup (vpravo nahoře). Vstup - kabel z kytary - jde přímo do vstupu TB Wah Padu. Kabely tvoří trošku změť, ale bohužel mám zatím jen ty z předchozí verze, chtělo by to upravit délky a pro in-out z loopů kontroleru sehnat jiné konektory, ty placaté se tam vejdou jen tak tak, kabel pak vyčuhuje nad rovinu kontroleru.
Přílohy
PB2.jpg
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

Fořt píše:Aktuální stav po zakoupení G-Lab GSC-2 a TB Wah Padu...
Nevadí ti, že máš Wah "uprostřed"? Já ho musím mít (stejně jako whammy) hned na začátku (rozuměj u spodní hrany), uprostřed mi to přijde nepřirozené (=> musíš se víc naklonit).
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Máš recht, ale já potřebuju mít zároveň na spodní hraně ty 2 krabičky od Behringera - harmonizer/pitch shifter a simulace Leslie, které potřebuju spínat jak zvlášť, tak najednou, případně měnit dlouhým sešlápnutím speed u leslie. Když jsem je měl uprostřed, tak jsem se občas blbě trefil a krabičku buď nesepnul, nebo místo změny speed vypnul. Wah jsem měl předím vlevo a taky posunutý doprostřed (kvůli footswitchi), takže takhle, tím že je vpravo, mi to docela vyhovuje. Tím, že je na Wah Padu, ho nemusím zapínat, je stále ON a přitom TB, takže to takhle docela jde, jen položím nohu a kvákám. Ale možná půjde stejně mimo PB, protože chci časem nahradit ten Beta Aivin,který používám pro chorus, flanger a u-vibe, separátními krabičkami.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Mě by zajímal ten Artec zdroj, funguje bez brumů atd ?
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Ten Artec údajně nemá zdroje s oddělenými zeměmi, ale problémy nejsou, až na tu krabičku Beta Aivin, která slabě píská, když před ní není zapojený buffer. Takže u loopu, kde ji mám, mám aktivovaný vstupní buffer G Labu. Stejný jediný problém byl se zdrojem od Behringera a daisy chainem, a je i s napájením z G Labu (má vyvedeno 6x9 V, takže to používám a kobinuju s Artecem). Bohužel už jsem ale zažil místa, zřejmě v závislosti na elektroinstalaci, kde ani ten buffer nepomohl.
Abu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Novy pedalboard prodelal krest ohnem na nekolika zkouskach a jednom koncerte a vypada to, ze obstal:
Board1.jpg
Board2.jpg
Akorat je to poradne tezka potvora :(
Hraju výhradně na šrot.
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

Abu píše:Novy pedalboard prodelal krest ohnem na nekolika zkouskach a jednom koncerte a vypada to, ze obstal:
Akorat je to poradne tezka potvora :(
To mi vykládej, já zjistil, že pedalboard váží skoro jako kombo, z toho důvodu se taky snažím všechny hudební projekty a jamy směřovat do jedné zkušebny, protože pořád to někam převážet je skoro na najmutí bedňáka :-)
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Abu: Super, přehledné a úhledné. Ty nelakované krabičky (kopie (?) Timmyho atd.) - to je vlastní výroba?
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

jo hoši, umění to je řehole ;) ja mam dva, jeden obrovsky kotlikarsky a druhy velmi promenny podle projektu ktery zrovna pacham. U velkeho cekam na posledni stripek, odbočku Hoax Branch a na chvili bude taky "dokonceny", pak vyvesim.

abu ma krasny, vychytany a odladeny PB. Podobne i fořt (akorat mu umělecký dojem trochu kazí ty klubka kabelu :)
Zaujal me double boost, k cemu mit k SHO jeste dalsi boost? ;)
muzes i povykladat neco o tech efektech a cestach kudy se kabely ubiraji...
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Abu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Ano, vsechny hlinikovy Hammond krabicky obsahuji domadelane strivka, vetsinou stavena podle schemat z internetu, ale taky vetsinou s nejakymi vlastnimi upravami.
K dvojitemu boostu jsem dospel pokusy postupem casu. Jeden je nastaveny na mensi zesileni a temer nemeni barvu zvuku (SHO), pouzivam ho na vyhravky, nebo nekdy i na doprovod na cisty zvuk, kdyz potrebuju dohnat lampac "na hranu zkresleni". Druhy boost (lehce modifikovany Xotic RC) je nastaveny na velke zesileni (15dB ??), stazene basy a vysky a pouzivam ho na sola. Oba boostery jsou zapojeny na konci retezce.
Dalsi info poobede, musim na pracovni poradu....
Hraju výhradně na šrot.
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“