Kombo hraje přebuzeně

Baskytarová aparatura ...
Odpovědět
Durin

Kombo hraje přebuzeně

Příspěvek od Durin »

Zdravím,
mám v pokoji na drobné cvičení tohle kombo http://kytary.cz/ibanez-sw-15/HN117223/
Dnes jsem ho ale zapl a hrálo hrozně přebuzeně. Jak kdyby tam byl nějakej distortion. Myslel jsem, že se podělal kabel, kterej už dříve blbnul, tak jsem tam zapojil svůj Monster Cable, který je určitě v pořádku a dělá to stále. Čím to může být?
Díky!
Anthryl

Re: Kombo hraje přebuzeně

Příspěvek od Anthryl »

Jak tam máš nastavený ekvalizér? Mám to kombo taky a když máš ekv. na max, chytá to různě šumy z okolí, signály atp. Mám sh*t basu, takže zvuk vyrovnávám ekvalizérem a tak se stává, že se z toho komba ozve hučení pokaždé, když venku přejede tramvaj, jakoby to chytalo ten "signál" z trolejí. Nemůže to být ono?
Nebo že vám např. v baráku někdo začal vrtat a chytá to tohle.
Hlava: Markbass F500
Repro: Markbass STD 104 HF - 4
Kombo Ibanez SW 15
Nástroje: Squier Vintage Modified Jazz Bass V MN NA
Jolana D-bass
Kabel: Monster Cable Prolink Bass
Durin

Příspěvek od Durin »

S ekvalizérem jsem si zkoušel pohrát, když se to začalo s*át a bylo to furt stejné. Mám to vždycky rovně a nehýbu s tím. Bydlím v rodinném domku a žádné vrtání ani nic podobného se nekonalo.
Anthryl

Příspěvek od Anthryl »

OK. Určitě bych být tebou vyzkoušel všechny možnosti a kombinace. Zkoušel sis se svojí basou přes Monster zahrát na jiný apec, abys vyloučil, že to není třeba v nástroji? Jinak nevím, v čem by to mohlo být, já s tímhle kombem žádný problém nemám.
Kombo Ibanez SW 15
Jolana D-bass
Durin

Příspěvek od Durin »

Na svůj standartní apec, přes který normálně hraji jsem si s tím nezahrál. Jsem teď pryč, ale určitě to zase budu po příjezdu řešit (v sobotu). Tak to schválně zkusím, ale ta možnost se mi nezdá. To kombo ani moc předvoleb nemá a já ho mám furt nastavený, jak mi vyhovuje a s ničím nehýbu, takže si nemyslím, že by to byla otázka nějakého setupu.
Anthryl

Příspěvek od Anthryl »

Jasně, jak jsem psal - mi to "distortion" nebo prostě nějaké různé ruchy atp., které by tak mohly znít, chytá, když mám ekvalizér hodně vytažený. Ale bydlím nad rušnou ulicí. Když jsi napsal, že bydlíš v rodinném domě a máte tam klid, tak mě ještě napadlo zkusit nástroj a kabel na jiném apecu kvůli vyloučení možnosti, že to je v tom. Pokud bude tohle v pořádku, pak nevím, co by s tím kombem mohlo být. Třeba to přestane samo o sobě, i takové věci se stávají. Třeba bylo přepětí v síti a nějak se z toho zblbly kondíky. Když jsme 3 týdny zpátky nahrávali, tak mi apec z ničeho nic začal docela zběsile šumět. Zkoušeli jsme to několikrát vypnout a zapnout, zkontrolovat, jestli není zásuvka, ve které jsem to měl zapojené, na stejné fázi jako světla - nebyla, přesto to šumělo. Tak jsem to ještě párkrát vypnul a zapnul a najednou to přestalo. Jen tak. Pak dej vědět jak jsi dopadl ;)
Kombo Ibanez SW 15
Jolana D-bass
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Když stáhneš volume na base, dělá to pořád to samé?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Durin

Příspěvek od Durin »

Nevim, jak je to možné, ale bylo to starou baterií v base. Začalo mi to totiž dělat i na EDENu, tak jsem to jen tak zkusil a hle, už to nehraje přebuzeně.
jastud

Příspěvek od jastud »

Kvůli slabé baterce ti začal omezovat a tím pádem zkreslovat předzesilovač v base. Prosté milý Watsone.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
whisoure
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/dondak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od whisoure »

Durin píše:Nevim, jak je to možné, ale bylo to starou baterií v base. Začalo mi to totiž dělat i na EDENu, tak jsem to jen tak zkusil a hle, už to nehraje přebuzeně.
:roll: :D
Fender Am. Deluxe JAZZ 08'|Greco Jap. PRECISION 76´|Fender Am. Deluxe DIMENSION HH V 13'|Breedlove RETRO D/ERe 08'|Squier Affinity TELECASTER 13'|Stamar DREADNOUGHT ?? :D
https://facebook.com/stevensofficialpage
Markbass LITTLE MARK TUBE|Ampeg SVT-212AV|Hartke HD210
Durin

Příspěvek od Durin »

Tak já nikdy nezažil vybitou baterku, tak nevím, co to dělá, no. :D
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Dělá to přesně tohle.... :)